Şimdi Ara

DDoS saldırıları interneti kilitledi: Bağlantılarda büyük oranda yavaşlama var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DDoS saldırıları interneti kilitledi: Bağlantılarda büyük oranda yavaşlama var 
    21 Ekim'de akşam saatlerinde en önemli DNS hizmet sağlayıcılarından DynDNS'e yönelik başlatılan DDoS saldırıları sonucunda Reddit, Github, Twilio, Twitter, Spotify, PayPal, Etsy, Github, Soundcloud ve Pinterest gibi popüler birçok platforma erişim sağlanamaz hale geldi.
     
    Yapılan açıklamalara göre saldırının hedefinde DynDNS yer alıyor ancak birçok şirket tarafından dünya çapındaki kullanıcılar için küresel adres rehberi niteliği taşıdığı için saldırının bu denli büyük etki yarattığı dile getiriliyor. Özellikle ABD’nin doğusundaki kullanıcıların büyük oranda maruz kaldıkları küresel çağlı saldırıların etkisi ülkemizde de görülüyor.
     

    Saldırıların nedeni olarak Rusya ve Amerika arasındaki gerginlik gösteriliyor 

     
    İnternetteki bağlantı yavaşlığının yanı sıra Twitter, CNN, Netflix, Spotify, Reddit, Github, PayPal, Playstation, Business Insider, Airbnb, Guardian, Yelp ve Starbucks gibi web sitelerini sekteye uğratan saldırılar ayrıca WhatsApp üzerinden dosya gönderimini de ciddi oranda etkilemiş durumda.
     
    Kısa süre önce basına yansıyan haberlere göre Amerika’nın CIA ile Rusya’ya karşı siber saldırı hazırlığında olduğu belirtilmiş ve ABD yönetimi daha önceki saldırılar yüzünden açıkça Rusya’yı suçlamıştı. Kulislerde konuşulanlara ve online saldırı haritalarına bakıldığında en büyük etkileşimin Rusya ve Amerika üzerinde yoğunlaşması, iddiaların doğru olabileceğine işaret ediyor.
     
    Saldırılar yüzünden tedbir alan Google ise bazı kullanıcılara arama yapabilmek için CAPTCHA (İnsan ve Bilgisayar Ayrımı Amaçlı Tam Otomatik Genel Turing Testi) güvenlik doğrulamasını şu an için zorunlu hale getirdi.
     
    DDoS saldırıları interneti kilitledi: Bağlantılarda büyük oranda yavaşlama var 

    BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türkiye’deki internet kullanıcılarını uyardı

     
    Konuyla ilgili açıklama yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Amerika’da yaşanan siber saldırılar nedeniyle birçok siteye erişim sağlanamadığını ve ülkemizde WhatsApp üzerinden fotoğraf/video gönderiminde sorunlar yaşandığını duyurdu.
     
    İki farklı dalga ile gerçekleştirilen saldırılar neticesinde 14.00-17.00 saatlerinde ve 20.00'da kesintilerin yaşandığını ifade eden Sayan, yurt dışındaki çıkış noktalarındaki farklılıktan dolayı çeşitli illerdeki bazı servislerin lokal bazlı kesintilerinin devam ettiğini belirtti. Üstelik saldırılarla ilgili kamu kuruluşlarını, operatörleri, vatandaşları ve Siber Olaylara Müdahale Ekipleri’ni (SOME) uyaran Sayan, yavaşlamaların tekrar yaşanabileceğini sözlerine ekledi.
     

    DDoS nedir?

     
    DDoS saldırısı (Distributed Denial of Service attack), çoklu sistemlerde hedef sistemin kaynakları veya bant genişliği kuşatmaya uğradığı zaman oluşur ve genellikle bir ya da daha fazla web sunucusu önemli oranda etkilenir. Bu sistemler saldırganlar tarafından birbirinden farklı yöntemler kullanılarak bağdaştırılır ve bağlantılarda problemler meydana getirilir.
     
    Dilerseniz saldırıları buradaki harita üzerinden takip edebilir ve gelişmeleri DynDNS'in canlı blog'u aracılığıyla anlık şekilde takip edebilirsiniz.
     







  • Saldırısız da internetimiz çok hızlı değildi ya neyse. Ondan farkedemedik. :D

  • Sen şükret gene buna, iktidardan birinin kirli çamaşırları bulut hizmetlere yüklenirse gene,o zaman görürsün neti esas

    Bizde ddos atağa filan gerek yok, en ufak aleyhte bi veri yayınlansın,internet tamam zaten
  • mr robot bunu begendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpion1916 -- 22 Ekim 2016; 1:37:28 >
  • bende dedim yine bişey oldu kesin erişimi engellediler diye ağır sövmüştüm.

  • Ben o saatler arası nette değildim pek hissetmedim.

  • belliki pc bazlı ddos yapılıyor, sunucu bazlı olsaydı muhtemelen bu kadar etki etmezdi, ayrıca devlet desteği olmadan böyle saldırı yapılamaz zira cia fbı diğer istihparat servisleri bunu yanlarına bırakmaz, rusya abd saldırıyor o zaman sorun yok diyemeyiz bir gün bizde hedefe girebiliriz

  • adamlar baya abanmış netflix'e giremedim ne oluyor internetimte bir sorun mu var dedim speedtest de kontrol edecektim oraya da giremedim birçok yabancı siteye girilmedi dedim heralde yurtdışı çıkışlarında sorun var sonradan haberlerde gördüm
    umarım bizle uğraşmazlar kalkamayız altından :) ayrıca o saatlerde arka palanda çalışan hizmetlere bakınca clinkon diye bir şey vardı acaba benide zombi olarak kullandılar mı :)
  • her zamanki yavaşlamalardan zannettim meğer saldırı altındaymış!

  • q3a başta olmak üzere tüm multiplay oyunlarda ip değilde yanlış hatırlamıyorsam udp standartları kullanılıyor bu şu demek karşı taraf aldığı veri paketi tam alıp almadığını kontrol etmeden gönder bu şekilde lag geçikmesinde %50 fark oluşur!
    yani uzun lafın kısası internet veri iletişim teknolojisi güvenlik adı altında iletişimin hız güvenliğini düşüren bir dünya saçma protokol kullanıyor !

    en sağlıklı iletişim formatı bu gün olur mu olmaz mı bilinemez ama uydu üzerinde veri doğrulamasız yayın akışı formatı tüm dünyanın veri iletişimini sorunsuz bir hale getirecek tek yol gibi duruyor !
    https://tr.wikipedia.org/wiki/UDP





  • Ben bişey farketmedim nedense...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyin altından ruskiler çıkıyor ilginçtir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskidende yavaştı şimdide yavaş bir fark göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fark yok yavaştı gene yavaş sıktı yok
  • 2-3 mb ile internete girdigimiz icin bir sey fark edemedik.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guinness'e girmiş cinsellik rekorları için tıklayın.http://bc.vc/VXPyn4i şifreli maçları ücretsiz ve canlı izlemek için tıklayın.http://bc.vc/6cGeEyL

  • Tamda Amerika'daki büyük bankaların siper saldırılara karşı zorunlu önlem artırma tartışmaları üzerine gelen bir olay. Acaba bundan pay çıkaracakların payı mı var?

  • Ben de diyorum Dota'da neden 2000 pingim oluyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Sen şükret gene buna, iktidardan birinin kirli çamaşırları bulut hizmetlere yüklenirse gene,o zaman görürsün neti esas

    Bizde ddos atağa filan gerek yok, en ufak aleyhte bi veri yayınlansın,internet tamam zaten

    Birilerinin seks kasediyle başa gelmesi gibi demi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hep 3mbit'lik kullandığımdan problem yok. İnternet bana hep yavaş. Biraz da dünya yavaşlasın anlasınlar halimizi :(

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.