Şimdi Ara

Türk öğrenci 'Facebook İnternet Savunma Ödülü'nü kazandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk öğrenci 'Facebook İnternet Savunma Ödülü'nü kazandı 
    2014'ten bu yana senede bir kez gerçekleştirilen, internetin daha güvenli bir hale getirilmesini sağlayan yenilikçi fikir ve çalışmalara verilen Facebook İnternet Savunma Ödülü’nü (Internet Defense Prize) bu yıl bir Türk kazandı.
     
    Buna göre Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Urfat Nuriyev'in doktora öğrencilerinden Erdem Alkım, Infineon Technologies AG'den Thomas Pöppelmann, Centrum Wiskunde & Informatica'dan Leo Ducas ve Radboud Üniversitesinden Peter Schwabe’in ortak çalışması 100 bin dolarlık büyük ödüle layık görüldü. 
     
    Prof. Dr. Urfat Nuriyev açıklamasında kuantum bilgisayarlarla birlikte mevcut şifreleme yöntemlerine ilişkin sorunların artık kolaylıkla çözülebildiğini ve bu durumun bilim insanlarını aynı temel üzerine kurulu güvenlik sistemleri konusunda çalışmaya teşvik ettiğini dile getirdi. 
     

    Algoritmanın güvenlik seviyesi ve alınan başarılı sonuçlar ödülü getirdi 

     
    Erdem Alkım’ın ödülü kazanmasını sağlayan çalışmasının "https" ön eki ile getirilen güvenli internet erişiminin kuantum bilgisayarlardan sonra da güvenli olarak kullanılabilmesini sağladığını ifade eden Nuriyev, algoritmanın güvenlik seviyesi ve alınan verimli sonuçlar sayesinde projenin bu kadar ilgi çektiğini sözlerine ekledi.
     
    İlk olarak Google’ın kurduğu kuantum bilgisayarlardan önceki dönemde hazırlık amacıyla kullanılan ödüllü çalışma, ardından TOR Projesi’de günümüz sistemlerine entegre olarak kullanıldı. Son olarak akademik bildiri olarak düzenlenen çalışma USENIX Security 2016 konferansına kabul edildi ve Facebook tarafından "Internet Defense Prize" ödülüne layık görüldü. Dilerseniz Erdem Alkım'ın konferans sunumuna buradan ulaşabilirsiniz.
     







  • Bizde devlet olarak yarışma düzenleyip birinciye 10 bin tl veriyoruz. Yani 3bin dolar. Hacker grubu 3 kişi olsa adam başı bin dolar.

  • Bir ara bizde bir açık bulmuştuk acaba onun gibi mi. Şöyle işliyordu telefona veya maile gönderilen 5 hanelik sayıyı gönderirken arada sistem uykuya geçiyordu o sırada yazılım entegre edip 0-9999'a kadar hızlıca sayıları tarayıp doğrusunu bulup onu geçiyorduk ve giriş yapabiliyorduk. Ama çoçuğu tebrik ettim şahsen.

  • Normalde cahilce yorumlarınızı okumakla yetiniyordum ama bu sefer akılalmaz cehaletinize kayıtsız kalamadım ve yorum yazma gereği duydum.

    @Mehmet_Ali61 tabi kardeş onun gibi, aynı şey hatta. Senin mail istemci yazılımında tam sayı taşması bulmanla post-kuantum anahtar değişimi çalışması tabiki aynı şey hatta seninki çok daha önemli. "Çoçuğu" tebrik etmen çok onore etmiştir kendisini eminim.

    @Kalemkolik devlete laf etmeden önce bir kere lütfen devletimizin siber güvenlik konusunda yaptığı çalışmaları, en azından siber eylem planını falan oku. Hangi yarışma olduğunu bilmiyorum sen de bol keseden sallıyorsun muhtemelen fakat, on bin dolar kısa süren bir yarışma için gerçekten çok para. Ayrıca Türkiye'de TÜBİTAK'ın düzenlediği Siber Meydan yarışmasından bahsediyorsan üniversiteler arası bir yarışma için bu para gerçekten çok fazla.

    GENEL OLARAK DONANIMHABER OKURLARINA UYARIM: Devamlı devletimize ve yerli firmalarımıza laf edeceğinize birşey geliştirin de bu marifetlerinizi sahalarda görelim. Buradan herhangi bir yazılımın/donanımın veya mühendislik ürünün adlarını ve özelliklerini ezberleyip yorumlara eklemekle mühendislik de bilim de olmuyor.





  • Hazır Devlet düşmanı yorumları tam haliyle başlamadan yorum yazayım.

    Öncelikle haberde bahsi geçen şahsiyetleri tebrik eder ve başarılarının devamını dilerim. Umarım ileride daha iyi çalışmalarını görebiliriz.

  • @DH Misafiri kimse mail istemcide tam sayı taşıdığını söylemedi artı giden veri mail istemciye gitmeden hallediliyor sizde teoride olan bilginizle değilde uygulamada ki tecrübelerinizle gelip konuşursanız sevinirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.