Şimdi Ara

Gök Sarayı ilk misafirlerini ağırlıyor: Çin'in altıncı insanlı uzay görevi başladı (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gök Sarayı ilk misafirlerini ağırlıyor: Çin'in altıncı insanlı uzay görevi başladı (Video)

    Çin'in Eylül ayında yörüngeye yerleştirdiği uzay laboratuvarı Tiangong-2'nin (Gök Sarayı 2) ilk misafirleri yerel saatle bu sabah 07.30'da (TSİ 02.30) fırlatıldı. Yine Çin'e ait olan Long March-2F roketi ve Shenzou-11 uzay kapsülüyle birlikte fırlatılan taykonotlar önümüzdeki 1 ay boyunca Gök Sarayı'nda kalacak ve çeşitli testler gerçekleştirecekler.



    Çin tarihinin altıncı insanlı uzay görevi olan Shenzhou 11'de Jing Haipeng and Chen Dong isimli iki taykonot şu anda Yeryüzü'nden 393 kilometre yükseklikte bulunan Tiangong-2'ye fırlatıldı. Yaklaşık iki gün içerisinde uzay laboratuvarına ulaşacak olan Çinli uzay insanları 1 ay uzunluğundaki görevleriyle aynı zamanda uzayda en fazla süre geçiren taykonotlar olacaklar. (Bir önceki rekor 15 gündü)



    Haipeng ve Dong, uzay laboratuvarına ulaştıktan sonra çeşitli deneyler gerçekleştirmeye başlayacaklar. Uzayda bitki yetiştirmek ve ultrason ekipmanlarıyla uzayın insan bedeni üzerindeki etkilerini incelemek gibi ilginç deneylere imza atacak olan taykonotlar ayrıca bilgisayar ve yaşam destek sistemlerini de test edecekler.

     


    Ayrıca Bkz.Çin, bir uzay istasyonuna sahip olan tek ülke haline gelebilir

    Kalıcı uzay istasyonu Tiangong-3'e doğru


    Rusya ve ABD'nin ardından kendi insanlı uzay görevlerini yapabilen üçüncü ülke olan Çin, kalıcı uzay istasyonu Tiangong-3'e doğru emin adımlarla ilerliyor. Tiangong-3 öncesinde yörüngeye yerleştirilen ikinci uzay laboratuvarı Tiangong-2 hatırlayacağınız üzere henüz geçtiğimiz ay fırlatılmıştı. Küçük boyutlarına rağmen tıpkı normal bir uzay istasyonu gibi çalışabilen Tiangong-2 yaklaşık 10 metre uzunluğa ve 8.6 tonluk bir ağırlığa sahip. Gök Sarayı, iki yıllık görev süresinin ardından Yeryüzü'ne geri düşecek.



    Çin'in Tiangong-3 öncesinde hazırlık amaçlı yörüngeye yerleştirdiği ilk uzay laboratuvarı Tiangong-1'de 2011 yılında yörüngeye yerleştirilmiş ve üzerinde bazı testler gerçekleştirilmişti. İki farklı insanlı göreve de ev sahipliği yapan laboratuvar aynı zamanda Çin'in ilk taykonotlarını da bünyesinde ağırlamıştı.

     


    Çin'in 2022-2024 gibi yörüngeye yerleştirmeyi hedeflediği kalıcı uzay istasyonu Tiangong-3 projesi hakkında ise şu an için çok detaylı bilgilere sahip değiliz; ancak uzay istasyonunun modüler bir yapıya sahip olacağını ve ekstra parçaların eklenebileceğini biliyoruz. Örneğin yine Çin'in geliştirdiği, Hubble'dan 300 kat daha güçlü olacağı söylenen bir uzay teleskobu Tiangong 3'e kenetlenebilecek. Uzay istasyonunun ayrıca 3 farklı taykonota tam 1 yıl boyunca ev sahipliği yapabileceği söyleniyor.

      

    Tiangong 3 ve Tiangong 2'nin temsili görselleri:

     

    Gök Sarayı ilk misafirlerini ağırlıyor: Çin'in altıncı insanlı uzay görevi başladı (Video)

    Gök Sarayı ilk misafirlerini ağırlıyor: Çin'in altıncı insanlı uzay görevi başladı (Video) 

    Ayrıca Bkz.Çin, dünyanın en büyük radyo teleskobuyla uzaylı aramaya başladı

    Çin'in gelecek planları: Mars'a gözlem aracı, Ay'a insan indirmek


     

    Uzay araştırmalarının lider ülkesi olmayı hedefleyen Çin'in gelecek planları da oldukça etkileyici. 2018 yılı içerisinde Ay'ın karanlık tarafına bir uzay aracı indirmeyi hedefleyen uzak doğu ülkesi, 2022 yılında da Kızıl Gezegen'e bir gözlem aracı indirmeyi hedefliyor. Ayrıca 2022-2024 gibi kendi uzay laboratuvarına sahip olmanın planlarını da yapan Çin'in nihai hedefiyse 2030'lu yıllar içerisinde uydumuz Ay'a bir insan indirmek olacak.
     







  • Darısı Bayrağımızla uzayda türkonotları görmek :)

  • Biz yerdeki sarayla övünürken elin oğlu uzaya saray dikiyor.

  • bizde yunanistan savaşı kazansaydı diyen kadir mısıroğlu denen gavatla ugraşalım
    helel olsun çine

  • Başlağı görünce direk bizim sarayın uzaya çıktığını sandım.

  • Biz daha pahalılığından dolayı kullanamadığımız yeni köprümüz ile çağ atlıyor olduğumuza inanmaya devam edelim.

  • bizim diyanette din işleriyle uğraşsın
    bizde saray yapalım
    bizimde şöyle
    bizdede böyle
    ....
    ....
    ....

    bütün bizli mesajlar atılmıştır
    muhalefet tatmin olmuştur
    konu ile ilgili yorum yapalirsiniz
  • Çin yeni süper güç orası kesin.
  • Bizim için çocuk oyuncağı yarın, 1 yıl sonra marsta namaz kılacağız diye basın açıklaması yapılır sorun çözülür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne cahil cühela insanlar var. Anladık belki kin belki de yanlışa dikkat çekmek... Ulan her habere de "kaka diyanet, kaka saray" muhabbeti yorumlarını bırakıp habere yakışır yorum yapın bir kere de. O meseleler bu haberlerin altındaki "tüm yorumlar" olunca ortada bilimsel yorum kalmıyor, olan bir iki cılız bilimsel yorum da arada kayboluyor. Bu da "kabul edilemez" ise bari bilimsel yorum sayısında kalsa da, yorumlar okunabilir olsa...

  • Bir insanlı görev aracı haberinde gözlerim hemen bir uzay mekiği arıyor. Alışmışım, Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis, Endeavour serisi mekiklere.
    .
    Çin'in gönderdiği araç eski alışkanlıklardaki gibi kapsül yapısında sanırım. Çoklu görevler için kullanılabilecek mekik yapmadan önce daha fırın fırın ekmek yemeleri lazım.
    .
    Olsun, rekabet iyidir. Bu sayede NASA'dan kesilen ödenekler biraz daha uzun süre devam eder de o araştıramalar sayesinde elde edilen bilgi ve patentle hayatlarımızı kolaylaştırır.

  • nereye .ıçacaklar ?

  • Köprü yaptık ki biz yapmadık ama neyse :D yaptık mesela

  • Bu gidenlerin dünyaya yerde faydası oldumuki gökte faydalı olsun. Demek önemli olan icad değil, zihniyet.

    Darısı müslümanların başına...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.