Şimdi Ara

Almanya'dan Tesla'ya 'Autopilot' uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Almanya'dan Tesla'ya 'Autopilot' uyarısı
     
    Reuters'ın haberine göre Almanya'daki yönetim birimleri Tesla'nın reklamlarında "Autopilot" terimini kullanıcılar üzerinde yola ve çevreye karşı gerektiği kadar dikkatli olmamalarına sebep olduğu için kullanmamalarını istedi.
     
     

    Neden böyle bir şey oldu? 

    Alman gazetesi Bild am Sonntag'ın haberine göre Alman Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt'in geçtiğimiz Cuma günü Tesla'ya gönderdiği mektupta "yanıltıcı" kelimesine vurgu yaparak "yanlış anlamaya mahal vermemek ve yanlış kullanıcı beklentilerini engellemek için" reklamlarda ve "Autopilot" teriminin kullanılmaktan vazgeçilmesini istediklerini belirtti.
     
    Federal  Motorlu Taşıtlar Dairesi'nin daha öncesinde Tesla'ya hatırlattığı üzere bu özellik sadece "yardımcı" olması gerektiği ve "yüksek otonom araçların sürücünün sabit dikkati olmadan kontrol edilmemesi gerektiği" tekrarlanmış oldu.
      
    Tesla sözcüsünün Reuters'a söylediğine göre sürücülere her zaman dikkatli olmaları gerektiği tavsiye ettiklerini ve Autopilot'un salt manuel sürüşe ek güvenlik katmanı olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtiliyor.
     







  • Almanya-Amerika savaşı daha sürecek gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz geç kalınmış bir haber sanki

  • Otomatik pilot ne kadar da otonom olsa da insana ihtiyaç duymalı bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kubilay61

    Almanya-Amerika savaşı daha sürecek gibi.

    Dur hocam daha yeni başladı :)

    Bundan sonra rakip ülkede açık veren firmayı süründürürler resmen.
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Mercedes konsept tirlarinda kismen bu sekildeydi. Belli bi sure boyunca arac kendisi gidiyor otobanda daha sonra surucuyu uyarip devreden cikiyordu. Direksiyon basinda uyumak gibi aktiviteler olmamali bencede. Buyuk bi kaos yasanabilir gibime geliyor benimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla aldı yolu gidiyor almanya da yolcu sürücü güvenliği diyerek kendini kandırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu teslanın büyüklüğünü gösterir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şıh Hazretleri

    Otomatik pilot ne kadar da otonom olsa da insana ihtiyaç duymalı bence.

    Haberi okursan insana ihtiyaç duyduğu yazıyor zaten.
  • Geçenlerde ABD de ilk ölümlü Tesla kazası gerçekleşti. Autopilot giderken biçildi araba. Sebebi bu . Arabayı kendi haline bırakıp kitap okuyan var , yatıp uyuyan var vs. O Günler de gelecek ama şu an değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı da ben sürmeyeceksem otobüse bineyim daha iyi. Kendi kendine giden araç kadar gereksiz bir şey yok bence.

  • Tesla dan ödleri kopuyor,tüm araba firmalarının.

  • Volkswagen'in intikamını almak için açık arıyorlar
  • Tesla Türkiye'de showroom açıp satışa başlayacaktı noldu ona? Hatta Metrocityde yer almışlardı. Şimdi almak istesen Hollanda'dan kendi imkanlarınla getirtebiliyorsun. 2016 sonuna kadar ülkenin batı kısmına superchargerlar koyacaklardı. Bunlarla ilgili gelişme var mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupaya tesla, fazla cowboy'umsu gelir, sindiremez onu Almanlar.

  • Almanlar bizi ne kadar kıskanıyor bilinmez ama Tesla'yı kıskandıkları kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu mereti alan herkes bilinçli olmadığı için problem çıkıyor. Son kullanıcı ürünlerinde üretici olmak sıkıntılı iş. Bir dolu düzgün insan ile birlikte bir dolu şuursuz, dangalak, görgüsüz de ürününü alıyor. Sonra biri diyor ki, "Ben bunu mikro dalga fırına soktum patladı". Al başına bela... "O senin geri zekalılığın" diyebilmen gerekiyor.

    Tesla'nın aracı otonom değil. Yani kullanıcının gözü aracın üzerinde olmalı ve her an kontrolü geri almaya hazır olmalı. Tesla bunu söyleyerek, müşterilerini uyararak aracı satıyor. Ancak alanlar araba giderken amuda kalkayım, yok bir elime alayım pizayı, öbür elimde kola, bacağımın üstünde elmalı pay gömeyim diyor falan... kimi horulduyor... Amerikalı abi ne bekliyorsun? Hem salak, hem görgüsüz, hem köylü. Hem de yarım yamalak eğitimli. En kötüsü... Hiç eğitimsiz olsa, cahil olsa cahilliğini bilir. En kötüsü yarı eğitimli olmak. Cahilsin ve cahil olduğunu bilmiyorsun. Kötü bir durum.

    Ancak gene de Tesla ve kendi kendine giden araçları interneti kırdı. Hepimiz bunu biliyoruz.

    Alman yetkililerin reklamda aracın otopilot özelliğinin belirtilmemesini istemesi ise otopilotun otopilot olmamasından kaynaklı. Otonom olmayan bir araç için "araçta otopilot var" dersen bu yanıltıcı reklam olur. Reklam ile interneti kıran videolar birleşirse ABD halkının bir üst (haklarını yemeyeyim, iki üst olsun) modeli olan Birkenstock'lu yiğitler Alamanya'nın hız sınırı olmayan; ama dar otobanlarını terörize edebilir. Daha Türk faktörüne girmedim bile. Uzun yolda vanından ayağını çıkaran yurdum gurbetçisini altında Tesla ile hayal ediniz... Bak detaylandırmadım. Kendin kafanda kurdun, düşündün. Ve şu anda gülüyorsun. "Biz 3 şarzla Dotçlanddan geldik" Ve eminim tırnak içindeki cümleyi Almancı aksanı ile okudun... Neyse, konumuz bu değil. Almanya'da da bu arabayı alıp bu özelliği şuursuzca bızıklayan ve şuursuzca kullanan olacaktır. O yüzden yetkililerin yanıltıcı reklam istememesini doğal karşılıyorum.
    ---------------------------

    Özetle sıkıntı hükümette değil. Firma otonom olmayan bir destek sistemini biraz fazla şişirdi. Firmadaki suç bu. Kalan suç da dünya insanının henüz bu kadar gelişmiş olmamasında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Ekim 2016; 14:31:54 >




  • Daha konuya girmeden Tesla'nın tonla övüldüğünü biliyordum.

    Bu tarz yorumları ancak Türkiye'de görürsünüz.

    Autopilot olmayan bir araç autopilot kelimesi altında pazarlanıyor.

    Almanya %100 haklı. gel de bunu cahillere anlat.

    Daha önce de İphone 3g reklamları cihazın internet hızını olduğundan farklı yansıttığı için yasaklanmıştı.

    O zaman da bizimkiler İngiliz Hükmetini suçlamışlardı.

    Cehaletin bu kadar prim yaptığı başka bir ülke var mı acaba ?

    Tesla aracını edinen insanları autopilot konusunda uyarmak yerine autopilot ifadesini kaldırabilir. Bariz bir şekilde aldatmaca bu. Beta aşamasından bahsetmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 17 Ekim 2016; 15:04:29 >
  • Şimdi yazacağım şeyin konu ile alakasına siz karar verin ama;

    Şimdi ismini hatırlamadığım ve konusu gelecek zaman olan bir animede bir gurup genç bir paranormal hacking konusunu araştırıyorlardı ve gençlere yardımcı olan bir yetişkin vardı burada önemli olan yetişkinin sonu.

    Bu yetişkin bireyin daha önce geçirdiği kaza sonucu geçirdiği felç ile yürüyememe sorunu vardı ve yürümesine yardımcı otomatik bir dış iskelet giyiyordu animede hacking ile ilgili belli sonuçlar elde ettiği bir an geldiğinde, o otomatik bacaklar hacklenip bu kişi o yardımcı bacaklar ile uçurumun kenarına zorla getirilip intihar etmeye zorlandı ve anime yayından kaldırıldı.

    Araçlarda otomatik, kapılar otomatik, camlar otomatik peki ama kontrol kimde?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.