Arkadaşlar merhaba. Ben Toyota otomobil farbikasında mühendis olarak çalışıyorum. İşim gereği şu anda japopnyadayım. Burada bildiğiniz gibi fotoğraf makinaları oldukça ucuz. Pentax KD10 makinada kampanya var. aranızdan isteyen varsa 1000 YTL lens kiti ile beraber getirebilirim. Burda 3 arkadaşız, çarşamba dönüyoruz, 3 adet getirebiliriz. İsteyen varsa mesaj atabilir. mailim koksal79@yahoo.com İyi sohbetler. Saygılar.
yıldız usta,çektigim bazı fotograflarda insanların yüzleri oldugundan daha fazla kırmızı çıkmış.bunu nasıl gideririm. ikinci olarak k20d de kelvin degerlerini nasıl degiştirebiliyorum.5250 falan mesala.var mı böyle bişey .geçen forumda okumuştum.kendisi yapıyormuş gibi bir anlam çıkarmıştım yazıdan.ve iso.ben k20d de iso yu 100 den yukarıya çekmeyi hala ögrenemedim.nasıl degiştirebiliyoruz. k20d nin kılavuzunu nerden buluruz acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkit -- 19 Temmuz 2008; 21:33:06 >
Kirkit öncelikle teşekkür ederim. K20D ile her ayar mümkün. FN kısayol tuşu içindeki tüm menülere gir çık zaten TR menü. Kelvin değeri AWB yazan beyaz dengesi ayarı altındaki menüde. Oraya joystick ile sağa giriş yaparak ön ve arkadaki makaralar ile yüzlük ve binlik değerlerde Kelvin ince ayarı yapman mümkün.. güneşli havalarda ortalama 5000 kelvin ideal sıcaklıktır bunun 100-300 yukarı aşağısını dene. ev içi ortamlarda 3500 kelvin civarı sıcaklık doğru değerlere yaklaşır. UV ışığın oan içerde oluşturduğu duruma göre değişir. iso değerinide 100 den 6400 e kadar FN kısayolu içinde bulabilirsin. Sen önce K10D kullansaydın çok daha rahat ederdin aynı menülere ekstra eklemeler ve yeni özellikler var. Ama direk en yeniden başlayınca bu normal tabi
Alex yeterki sen yorum yap kardeşim.. bulursun yine bişeyler
Ahmet abı benım amacım senın hatalarını ve yamuk yonlerı bulmak degıl.Sadece gozume takılan yerlerı sormam.Bazen benım garıpsedıgım yerler adamlar bılerek bırakıyor.Sımdı ben de bazen bazı detaylara onem veremıyorum, ama sen baktıgında o eksıklıgı goruyorsun ve bana soyluyorsun.Serkan abı bana cok yorum yapardı bu boyle bu soyle dıye.Bı sonrakı cekımde ben artık daha once dıkkat etmedıgım noktalara dıkkat etmeye calısıyorum.Dolasıyla karelerım gıtgıde guzellesıyor.
eyvallah yıldız usta.çok iyi derecede yardımcı oldun valla.ne zamandır arıyordum.heryere girdim çıktım ama hiç kısayol tuşlarına direk basmak aklıma gelmemişti.kafa az çalışıyor sanırım :)
k10d kullanmadım malesef.antep de pentax gördün mü desene :) ilk benim sanırım çok teşekkür ederim tekrar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkit -- 19 Temmuz 2008; 22:08:12 >