Şimdi Ara

2si1 'önce insan sonra' Teknoloji ve Oyun Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Google’ın engellilere yönelik bursunu ülkemizden Murat Can Çiçek kazandı
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Googlein-engellilere-yonelik-bursunu-ulkemizden-Murat-Can-Cicek-kazandi.htm

    Elektriğe %5 indirim geliyor
    https://www.donanimhaber.com/alternatif-enerji/haberleri/Elektrige-5-indirim-geliyor.htm

    Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yerli üretim balistik yelek
    https://www.donanimhaber.com/savunma-sanayi/haberleri/Emniyet-Genel-Mudurlugune-yerli-uretim-balistik-yelek.htm

    Samsung, Gaziantep'e hastane kurmaya hazırlanıyor
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Samsung-Gaziantepe-hastane-kurmaya-hazirlaniyor.htm

    Avrupa ve Rusya önümüzdeki günlerde Mars'a iniyor: İşte tarihi göreve dair her şey
    https://www.donanimhaber.com/uzay/haberleri/Avrupa-ve-Rusya-onumuzdeki-gunlerde-Marsa-iniyor-iste-tarihi-goreve-dair-her-sey.htm

    Geleceğin motosikletlerine BMW yorumu: BMW Motorrad Vision Next 100
    https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Gelecegin-motosikletlerine-BMW-yorumu-BMW-Motorrad-Vision-Next-100.htm

    Panasonic tamamen şeffaf bir televizyon prototipi geliştirdi
    https://www.donanimhaber.com/televizyonlar/haberleri/Panasonic-tamamen-seffaf-bir-televizyon-prototipi-gelistirdi.htm

    Valve'in sıradaki VR hamlesi bileklik olabilir
    https://www.donanimhaber.com/cevre-birimleri/haberleri/Valvein-siradaki-VR-hamlesi-bileklik-olabilir.htm

    Microsoft HoloLens, Avrupa’da ön sipariş almaya başladı
    https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Microsoft-HoloLens-Avrupada-on-siparis-almaya-basladi.htm







  • ilk

  • Çok güzel bir programdı teşekkürler.

  • battlefield 1 ön sipariş yaptık bekliyoruz

  • BF1'in en üst paketinin fiyatına maşallah diyelim. Yakında konsol fiyatına oyun satacaklar.

  • Suratı dağıtan demir in adı Muşta dır

  • Cok kisa surdu :)

  • Talha ağabey olaydı Buralar bu saate dopdolu olurdu

  • ne yani anlamadım mars'da hayat olsa dinler dağılacakmı? bence yanlış düşünüyorsunuz hiç bir bilim adamı böyle abuk sabuk şeylerle uğraşmaz, adamların işi insanlığı ileriye taşımak niye inançlarımızı sarsmak için çalışma yapsınlarki.

  • bu ülkede hiç bir okul insana saygıyı sevgiyi anlayışı ögretmiyor yüz üstü bir örf adet eğitimi var , bu sebeptendir engelli vatandaşa saygı sevgi yardım sıfır , bazen gercekten engelli onlarmı bizmi diye düşünmeme sebep olabiliyor , engelli bir işi yapabilicekken yapmayan kitledir, yapamayan degil! benim otizimli kardeşim benden daha derli toplu,bende bir engelliyim bu konuda , teknoloji işine girmiyorum bile ,bir ülkenin geliştiği ve o ülkenin büyüdügünü , ülkenin parasının dış ülke paralarıyla olan degerine bakarak anlayabilirsiniz, ülkedeki suriyelilerden nefret etmeme ragmen , ülkemi çok sevmeme , ragmen hala algı oyunları ile yönetildigimizden , gidesim geliyor, milli araba yapıyorduz , ucak , tank helikopter , silah , vs vs bunların içinden yanlızca mke işini yapıyor , gerisi al projeyi , ekrana bas bayragı tübitak logosunu sür gitsin modu , yenilik lazım , değişmek lazım , ama bu kadar beyin cahilinin , akıllı geçinen gerizekalıların oldugu toplumlardada zor, bknz asansör olayı!





  • Telefonu patlayan hasta :D

  • Marsta veya uzayın başka bir yerinde hayat olması islamı sarsmaz bilakis destekler. isra suresinde “Biz insanları yarattığımız varlıkların birçoğundan üstün kıldık.” ayeti insandan daha üstün yaratıkların varlığının delili olmaya yeter..
    daha fazla bilgi için linke bakabilirsiniz
    https://www.youtube.com/watch?v=Vz8AQsnFxGw

  • Oyunlar gerçekten çok pahalı.


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide Kuranda zaten uzayda başka canlılar var diyor.

  • Gökleri ve yerleri yaratan nasıl ki elmanın içinde kurdu, ağacın dallarında kuşları, denizde acaip mahlukları,buzullarda ona layık, çöllerde ona layık, havada ona layık yerin dibinde de mahlukları yaratmış sa Mars ta da ona layık varlıklar yaratmıştır çünkü kainatta israf yoktur Her yerde hayat vardır. Ha bu insanın görebileceği varlıklar değil hele hele Aklı Gözüne inmişlerin görebileceği.
    Onlarda melekler ve ruhani varlıklardır ve her vakit Alemlerin Rabbini tesbih ediyorlar.
    İnsan gibi bir varlık bulamazlar çünkü insana kainatta müdahale etme kabiliyeti verilmiş.

  • Gaziantep hastane hakkında düzeltme / ekleme yapmak gerekirse;

    Türkiye'de yaklaşık 32 adet şehir hastanesi (sağlık kampüsü) projesi yapılmakta, bunlardan bir kısmı neredeyse bitti bir kısmı ise henüz proje aşamasında. Gaziantep şehir hastanesi de henüz yapımına devam edilen, 1875 yatak kapasiteli, Samsung C&T, Kayı İnşaat, Salini Impregilo 3'lüsünün yüklendiği şehir hastanesi projelerinden bir tanesi. Son yıllarda sıkça kullanılan PPP (Kamu özel işbirliği) modeliyle 25 yıl özel sektörün idaresi sonrası kamuya teslim edilecek tüm şehir hastaneleri gibi burası da aynı şekilde faaliyet gösterecektir. En yakın örneği 3. köprüde olduğu gibi bu hastaneler için de devlet tarafından belirli bir kapasitede (70% gibi) doluluk oranı vaat edilmiştir. Bu da şu demek oluyor, özel sektöre vaat edilen kapasiteye ulaşılamaz ise vatandaş tarafından finanse edilecektir. Hali hazırda "ücretsiz" sağlık hizmetinin dahi ek ödemeler vs.. nedeniyle ücretli olduğu düşünüldüğünde, bu durum daha da endişe verici bir hal almaktadır.

    Sağlık hizmetinin eksik/kısıtlı olduğu her köy, kasaba, şehir için koyulan tek bir tuğla dahi benim görüşümde kutsaldır. Ancak bu hizmetler planlanırken hangi çıkarlar gözetilerek hareket edildiği de bir o kadar önemlidir. Bu projeler hakkında TTB'nin de görüşleri internet sitesinde mevcuttur.

    Konuyu toparlamak gerekirse Samsung'un burada yaptığı yatırım, her özel sektör kuruluşunun amacı olan "para kazanmak" üzerinedir ve kendince son derece haklıdır. Burada vatandaşın çıkarlarını korumak ise devletin görevidir.

    Proje dedikodusu : Moody's in Eylül ayında Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi sonrası İtalyan ortak Salini Impregilo için "Türkiye'de yatırımlarını durdurma / çekilme kararı aldığı" konuşulmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 15 Ekim 2016; 13:13:39 >




  • Abi Akkuyu Nükleer santrali kurulursa tek başına Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %6'sını karşılayacak. Bunlardan 3 tane kursak hem nükleer teknoloji olarak kendimizi geliştirir hem de dışa bağımlılıktan kurtulmuş oluruz.

  • Marsa ulaşmak isteyen ülkeler sanki Dünya'da bütün sorunları halletmiş, insanlar refaha kavuşmuş, dünyayı ve evreni daha iyi anlar olmuş da orada daha iyi bir yer olacakmış gibi anlatmalarını anlayamıyorum.

    Orya gidenler Dünyanın canını okudukları gibi orayı da mahvedecekler. Hatta sırf orada yaşam kura bilmek için Dünyanın yer üstü ve yer altı kaynaklarını bile oraya transfer ettiklerini görebiliriz.

  • Bende sanal ve artırılmış gerçeklik (sg ve ag) hakkında bir ekleme yapayım.
    Öncelikle bu teknoloji 3b gibi kısa ömürlü olmayacak çünkü F16 larda kullanılan ve F35 lerde kullanılması beklenen kasklar 400000 (4 yüz bin) dolar ve fiyatları amerikalılar için bile yüksek. uzay yolculuğunu bile özel firmalara veren abd nin bu kaskları ms ve google ile geliştirmesi şaşırtılacak şey değil. Ayrıca insansız hava araçları içinde kullanmak istiyorlar(yatişmiş insana verilen önem).
    Umarım güzel ülkem bu gelişmeleri sadece oyun için takip etmez.
    Olurda daha fazla bilgi almak isteyen olursa popular science dergisi son savaş pilotu yazısını okuyabilir.
    Ayrıca kaskları Rockwell Collins üretiyor.
    dh.com umarım Mesut abiye iki günlük izin verir de bu teknoloji hakkında biz de güzel bi araştırmaya daha tanık oluruz. :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.