Şimdi Ara

Hafıza mekanizmamızla ilgili yeni keşifler yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
95
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Hafıza mekanizmamızla ilgili yeni keşifler yapıldı
     
    Duke Üniversitesi araştırmacıları beynin hafıza mekanizmasıyla ilgili şaşırtıcı sonuçlar elde etti. Araştırmacılara göre bu mekanizma Epilepsi gibi hastalıkların gelişim sürecine ışık tutabilir.
     

    Şu ana kadar bilinen yeni bilgi öğreniminde nöronların büyüyüp geliştiğiydi. Bunda sadece sinyal verici taraftaki nöronlardan salgılanan moleküler kimyasallarla sağlandığı yönündeydi fakat yeni araştırma bunu çürütür nitelikte.

     

    Araştırmacılar çeşitli kimyasallarla sinyal verici nöronları taklit ederek yaptıkları deneyde sinyal alan taraftaki nöronların da çeşitli kimyasallar salgılayarak haberleşmede etkili olduğu sonucuna ulaştı. Deneyleri fareler üzerinde yapan bilim adamları inceledikleri reseptörlerin insanda da hafıza üzerinde rol oynadığını ve benzer bir mekanizmanın epilepsinin genelinde de yer aldığını belirtti.

     
    Bu sayede başta beynin temporal lobunda (beynin öğrenme ve hafıza ilişkileri ile ilgili kısmı) ortaya çıkan ve en sık görülen epilepsi türü olan TLE(Temporal Lobe Epilepsy) olarak adlandırılan hastalık olmak üzere çeşitli nörolojik hastalıkların gelişim sürecine ilişkin daha fazla bilgi edinebilecek.
     

    Konu üzerinde benzer mekanizmaları da inceleyen bilim adamlarının çalışmaları ise sürüyor.

     







  • Beyin, muazzam bir gelişim evresi sonucunda bugünkü halini almıştır. Devasa bir mekanizması vardır. Görüşüme göre, ki o kadar beyin üzerinde çalışılmasına ve önemli bulgular elde edilmesine rağmen, beyini anlamak bakımından yolun başındayız. Bu süreç, mükemmel gelişmelere ve sürprizlere gebe.

    Öte yandan, beyninizi ve çalışma yapısını eğer anlayabilirseniz, yeni, bambaşka bir hayata doğabilir; korkularınızdan ve çocukluk şablonlarınızdan kurtulabilirsiniz. Böylece, sıradan olmaktan çıkar ve mükemmele doğru yolculuk başlatırsınız.

    Sevgiler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casperfriendly -- 14 Ekim 2016; 7:18:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casperfriendly

    Beyin, muazzam bir gelişim evresi sonucunda bugünkü halini almıştır. Devasa bir mekanizması vardır. Görüşüme göre, ki o kadar beyin üzerinde çalışılmasına ve önemli bulgular elde edilmesine rağmen, beyini anlamak bakımından yolun başındayız. Bu süreç, mükemmel gelişmelere ve sürprizlere gebe.


    Kesin öyledir
  • Allah beyne koruma koymuştur insanlar buna hazır olduğunda şifre çözülecektir

  • Hafıza mekanizmamızla ilgili yeni keşifler yapıldı
    Hafıza mekanizmamızla ilgili yeni keşifler yapıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 14 Ekim 2016; 11:13:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.