Şimdi Ara

ruhsat, plaka, kasko,lpg

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • olayı anlatıyorum

    ankara da oturuyorum. istanbul plakalı bir otomobil beğendim. araba tüpsüz ve tüp taktırmak istiyorum

    1. kişiye verdiğim arabanın parasından başka, ruhsatı üzerime aldırmadan önce tüp taktırsam, ruhsatı lpg li olarak çıkarttırsam, lpg nin ruhsata işletilmesi için de ayrıyeten para ödüyor muyum?

    2. plakayı 06 yaptırmak extra ne kadar masraf çıkarır? veya araba hala istanbul plakalı olsa bana ne zararı olur?

    3. araba kaskolu ben kasko yaptırmayacam bu durumda ne yapmam gerekir?

    4.araba bayana ait ama bekarken almış ruhsatta bekarlı soyadı gözüküyor. noterde bu iş problem olur mu? çözümü nedir?

    5. arabanın parası hariç bu yazdığım konularda ne kadar masrafım olur? arabanın parası+ noter+ lpg+ruhsat+ plaka değişimi+ ......... benim bilmediklerim



  • ?
  • yazmazsanız yazmayın, ne yapayım. canınız sağolsun
  • Öncelikle hayırlı olsun. Kazasız sürüşler dilerim.
    Sormadan önce forumu taramış olsaydınız sorunuzun daha 2 gün önce cevaplanmış olduğunu görebilirdiniz. Ben de yeni bir araç aldım ve üstüme geçirdim. Verdiğim linkte işlemler mevcut. Diğer sorularınızı da bildiğim kadarıyla cevaplayayım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_12049086/mpage_1/key_//tm.htm#12049086

    1- Eğer aracı üstüme almadan kullanayım diyorsanız lpg taktırdıktan sonra faturayı eski sahibi üstüne kestirmeniz ve onun üzerinden işlemleri yapmanız gerekir. Tüp takıldığı için muayenenin yenilenmesi gerekir. Yani ruhsat yaprağı değişir. Bu işlemleri de İstanbul'da (en azından ruhsat değiştirme işini) yaptırmanız gerekir. Ha işletmeden kullanayım diyorsanız cezası bildiğim kadarıyla oldukça yüklüdür ve riske değmez. Yapacağınız masraf cezadan daha azdır. Kendi üstüme alıp kullanayım derseniz o esnada lpg'yi de işletmek en akıllıcası. Bazı işlemleri 2 kere yapmak zorunda kalmamış olursunuz. Dikkat etmeniz gereken; Noter satışını yaptıktan sonra bir ay içinde trafikte işlemlere başlamanız ve lpg taktırınca faturasını noter satışını yaptıktan sonraki bir tarihe göre ve satışın yapıldığı yeni alıcı üzerine kestirmeniz.
    2- Linkte cevabı var.
    3- İstemezseniz yenilemezsiniz. Eski sahibinin zaten kaskoyu iade edip kalan ayların parasını geri alma hakkı var. Sizin kanunen yükümlülüğünüz zorunlu trafik sigortasını yaptırmak. Gerisi keyfinize kalmış.
    4- Kimliğinde kızlık soyadı yazıyordur. Eğer uzun zamandır kimlik yeniletmediyse yazmıyor olabilir. Bunu arayıp kendisine belirtin. O kısım onun problemi ancak zaman kaybı olursa sizin probleminiz olur.
    5- Linkte var..

    İyi günler.




  • aracı üzerime alacam. noter satışından 20 gün sonra yeni ruhsat çıkarttıracam. bu 20 gün içinde de tüp taktıracam. tüpün faturasını kimin adına kestirelim?
  • plaka değişikliği yok.

    noter satışını yapılması için istanbuldayım . yapıldıktan sonra ankaraya dönsem. 25 gün sonra ruhsat değişimi için yine istanbula gitsem.

    diğer işlemlerin hepsini ankarada yapabiliyor muyum istanbula gitmeksizin?
  • Satışı yaptıktan sonra faturayı satışı alan yeni sahibin üstüne kestirin sızdırmazlık ve muayeneyi, yoksa sigortayı yaptırıp istanbula öyle gidin. Bu işlemler için plaka ilinde olmanız gerekmiyor. Ben bu işlemleri ankara'da yaptırıp kargoyla evrakları ve eski ruhsat ve plakayı aldım. Burada yeni ruhsat ve plakayı çıkartıp kargoyla ankaraya gönderdim. Oluyor.
    Ekleme: Satış muayenesi yaptıracağınız için şoförler odasından 2 nüsha form alıp doldurup muayeneye öyle gidin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isteka -- 4 Şubat 2007; 22:50:16 >
  • ben ankaradayım, yarın gidiyorum istanbula. noterde satış işlemlerini yapıyorum. arabayı alıp ankaraya geliyorum. ankarada tüp taktırıyorum. faturayı kendi adıma kestiriyorum. gerekenleri ankarada yapıyorum. (sızdırmazlık, muayene, şoförler odası, trafik sigortası... falan filan ne varsa hepsi) en son bütün belgelerle istanbula gidiyorum ama arabasız otobüsle. yeni ruhsatı lpg li olarak kendi adıma çıkarttırıyorum. plaka değişmiyor aynı 34 kalıyor.
    olay bu mudur????
  • bir de şunları soracağım.

    arabanın muayenesi varsa ve süresi bitmemişse lpg takılınca yine muayene olmak zorunda değil mi?

    mtv senelik olarak ve 2 seferde ve ilki ocak ayında ödeniyor değil mi?

    trafik sigortası senede 1 sefer ödeniyor değil mi? ruhsat değişiminde tekrar ödeme yapılıyor mu?

    plakayı değiştirtmemekle kaç lira kâr ederim?
  • lpg yi işletirken ruhsat zaten değişiyor mtv 2 taksit ocak ve temmuz aylarında ödeniyor trafik sigortası ise ruhsat değişiminde işlem görüyor tekrar bir ödeme olmuyor yanlız sigortanın yapıldığı acentadan kendi adınıza işlem görmesi lazım plakayı değiştirmezsen aşağı yukarı 123-ila 140 ytl arası bi kar yaparsın
    quote:

    Orjinalden alıntı: panzehirtr

    bir de şunları soracağım.

    arabanın muayenesi varsa ve süresi bitmemişse lpg takılınca yine muayene olmak zorunda değil mi?

    mtv senelik olarak ve 2 seferde ve ilki ocak ayında ödeniyor değil mi?

    trafik sigortası senede 1 sefer ödeniyor değil mi? ruhsat değişiminde tekrar ödeme yapılıyor mu?

    plakayı değiştirtmemekle kaç lira kâr ederim?
  • sağol maverick. sigortanın yapıldığı acenta olayını anlamadım. nereden yapılıyor ki zorunlu trafik sigortası?

    isteka cevap yazar mısın? yukarıda ki ve aşağıdaki olaya
  • Evet aracın istanbul'a tekrar gitmesine gerek yok. Ankara'da aracın görülerek yapılması gereken işlemlerini yaptırıp evraklarla İstanbul'a git. Eksik kalmasın bir takipçiye danış. Ya da paran varsa ver takipçi yapsın uğraşma. Bi de geri dönmek var o kadar yolu.

    Aracın muayenesi henüz bitmemişse tüp taktırmadığın takdirde satış esnasında bir daha muayeneye girmezsin devam eder. Ama lpg taktırdığın için ne zaman olursa olsun muayeneye girer. O sebeple üstüne alırken tüp taktırmak avantajlıdır.

    Trafik sigortası yılda 1 kez yapılır. Bir sene geçerlidir. Eğer sigortacın takip etmiyorsa bittiği tarihi sen takip et günü geçmeden yenilet. Aksi takdirde fazla ücret ödersin.
    Ruhsat değişiminde üstüne damga vuruyorlar yeni plakayı yazıyorlar. Benim aldığım aracın sigortası geçmişti. Satış esnasında yenisini yaptırdım. Trafikte plaka değişince damgaladılar. Eğer eski sigortasının süresi olsa idi kullanabilirmiydim bilmiyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.