Şimdi Ara

Karşınızda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar ben Erdi Özüağ. Bu videomuzda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olan Acer Swift 7'ye yakından bakıcaz. Açıkçası büyük önem verdiğim bir model çünkü diğer üreticilere ders niteliğinde bazı mesajları olduğu açık. Önce en can alıcı özelliği ile başlayalım isterseniz, Swift 7 sadece 9.98mm olan kalınlığı ile dünyanın 1cm altı kalınlığa sahip ilk dizüstü bilgisayarı olarak adını tarihe altına harflerle işliyor. Yüksek mobilite vaad eden bilgisayarın ağırlığı ise 1.1 Kg, yani bu kriterde daha iddialı modeller olsa da paket olarak çok başarılı bir noktada yer aldığını söylemem gerekiyor.
     
    Karşınızda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı 
     
    Tabi bu derece ince bir kasa, donanım tarafında bir fedakarlığa neden olmuş mudur sorusu  akıllara geliyor olabilir mi ama yanıtım hayır olacak zira Acer'ın yeni modeli, Intel'in Kaby Lake olarak da bilinen 7. nesil işlemci ailesini kullanıyor ve tercih edilecek konfigürasyona göre Y sınıfı Core i7 işlemci ile alınabilecek.
     
    Birazdan işlemcinin detaylarını biraz daha derin yorumlayacağım. Fansız olarak çalışan yani herhangi bir gürültü yaratmayan Acer Swift 7'yi sıradan bazı uygulamalarla kullandım ve ısınmaya bağlı Throttling sorunu yaşamadım ancak kesin kararımı verebilmem için detaylı bir şekilde test etmem gerektiği de açık. 8GB RAM ve 256GB kapasiteli SSD ile donatılan bilgisayarın 13.3-inç boyutundaki ekranı ise IPS panel kullanıyor ve Full HD çözünürlük desteği sunuyor, ayrıca daha yüksek dayanıklılık için ekran Gorilla Glass 4 ile korunuyor. Ekranın genel görüş açılarından, renk doğruluğundan ve parlaklık seviyesinden ilk izlenim olarak memnun kaldığımı da not düşmek isterim arkadaşlar.
     
    Karşınızda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı 
     
    Klavye ve diğer detaylara geçmeden önce işlemci kısmından bahsetmek istiyorum. 7. jenerasyonla birlikte modellendirmede politika değişikliği yapan Intel, Core M sınıfı işlemcileri i5 ve i7 serisi altında farklı şekilde isimlendiriyor. Örneğin Acer Swift 7, Core i7-7Y75 teknik olarak Core m7 6Y75 modelinin devam modeli olarak düşünülebilir. Çift çekirdekli olan ve Hyper Threading desteği sunan işlemci, 1.3GHz olan standart hızını 3.6GHz'e kadar çıkartabiliyor. Yüksek frekans ile anlık çıkışlarda 15 Watt'lık geleneksel U sınıfı mobil işlemcileri yakalayabiliecek gibi olsa da bu işlemci sürekli yük altındayken ne yazık ki o oranda performans gösteremeyecektir. Ayrıca Intel'in HD 615 grafik birimi de oyun dostu ve donanıma sahip değil dolayısıyla grafik performansıyla büyük bir beklentiniz olmasın.

    Bilgisayara geri dönelim isterseniz. İncelik söz konusu olduğunda merak ettiğim detaylardan biri de klavye deneyimi oluyor. Açıkçası yüksekliği ve kısa seyahat mesafesiyle klavya, incelik iddiasındaki kimi dizüstü bilgisayarldan daha başarılı ama ne yazık ki arkadan aydınlatma özelliğine sahip değil. Açıkçası olsaymış mühendislik başarısı olurmuş, artık gülü seven dikenine katlanır misali bu eksikliği nazarlık niyetine görmek gerekir sanki. TouchPad ise Swift 7'nin özel detaylarından biri çünkü bir dizüstü bilgisayarda gördüğümüz belki de en geniş touchpad tasarımıyla karşı karşıyayız. Deneyim olarak hala bir Macbook deneyimi yok belki ancak Windows tabanlı rakipleriyle kıyasladığımda kesinlikle keyifli bir kullanım sunduğunu söylemem gerek.
     
     Karşınızda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı
     
     Acer Swift 7'nin vurucu özelliklerinden biri de aynı kulvarda, daha kalın kasaya sahip başta MacBook olmak üzere rakiplerinden farklı olarak iki adet Type-C konnektörüne sahip olması. USB 3.1 tabanlı bu iki konnektör dışında kulaklık girişi de cihazdaki yerini koruyor dolayısıyla bağlantı özellikleri açısından güçlü bir avantaja sahip olduğu kesin. Bu arada merak edenler için cihazda stereo ses sistemi olduğunu da not düşelim arkadaşlar.
     
    Karşınızda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı 

    Genel işçilik ve malzeme kalitesinin yüksek olduğu bilgisayar, mukavemeti yüksek bir şase sunuyor. Klavye tarafında bir miktar esneme olsa da genel dayanım oldukça yüksek. Yalnız bana kalırsa ekran çerçeveçerli bir miktar kalın, iç aksamı henüz kurcalama şansım olmadığından emin değilim ama bilgisayarın ayakizi biraz daha küçük olabilir, çerçeveleri biraz traşlanabilirmiş gibi geldi bana. Kozmetiğe önem verenler açısından bir diğer notum ise iç tarafta altın renk seçeneği sunuluyor, kimileri çok severken kimilerine hoş görünmeyebiliyor.
     
    Karşınızda dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı 

    Acer en ince dizüstü bilgisayarları üretme konusunda yıllardır iddialı olan bir firma. Daha önce de çeşitli defalar bu sıfatı kazanmayı başarmışlardı. Yeni model Swift 7, MacBook-Zenbook 3 ve HP Spectre gibi cihazlar arasında sıyrılmayı başarıyor. 1000 dolardan başlayan fiyatlarla bu ay Avrupa'ya gelecek olan bilgisayarın ticarı başarısını ise hep birlikte izleyeceğiz, bakalım kendisine ne derece yer edinebilecek. Evet arkadaşlar, ben Erdi Özüağ. Bir sonraki videoda görüşene kadar şimdilik hoşçakalın ve kendinize çok iyi bakın.  
     







  • Bilmiyorum tek ben mi böyleyim ama eskiden en ihtiyacım olmayan şey bile olsa öyle meraklı izlerdim ki bu tür cihazları, şimdi videoyu açmıyorum bile resmen.

    Girer girmez F3'e basıp fiyatı buluyorum bakıyorum yurt dışında 1000 dolar kapa gitsin. Tamam eskiden de pahalı cihazlar vardı ama bu kadar ulaşılmaz değillerdi bize kesinlikle.

  • laptop dediğin en az 3-5 saat şarjı dayanmalı(internet veya video).bunda hiç ihtimal vermiyorum.
  • 1000 dolar aslında böyle bir cihaz için pek fena değil. Klavye konusu hafif can sıkıcı görünse de yakın çekimden, diğer kısımlardaki kalite yüksekse iş görür. Bunu yazma sebebim ise dolar 1,8 iken bu bilgisayar 1800 lira ve o fiyatı hak eder bir hal alıyor. Dolar 3 iken maalesef 3000 liraya bu bilgisayar yetersiz geliyor :(

    Tabii ki vergileri falan var ama hesapta karışıklık olmasın diye onları pas geçip ele alırsak da aynı onları katarsak da aynı.

  • 25 gb ssd nedir?25 gb anca yetiyor bir 300 tl daha mı masraf etsin istiyorlar.

    İşletim sistemi en az 20 gb istiyor (64 bit) bunlar hala 25 gb koyuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulaşılamaması normal Bu tip ürünler herkese hitap eden ürünler değiller zaten Hedef kitlesi belli ve çok fazla adetler de satacak ürünler değiller

  • Yedinci neslin grafik yeteneği ile altıncı neslin grafik gücü arasında fark var mıdır?
    Bir de benim gözüme ilişmedi ama herhalde ekran dokunmatiktir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Audi383848 kullanıcısına yanıt
    25 değil 256GB

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence işlemci gücü yetersiz, Office ve Web deneyiminden fazlası istendiğinde zorlanan cihazlar için 1000 $ kesinlikle pahalı. Zira bu tür ürünler cihazlarını üretkenlik için kullanan kısıma hitap etmiyorlar Office ve Web deneyimini bugün tabletlerde sunuyor. Bence bu cihazların hakketiği fiyat 650-750 $ kadar olmalı.

  • Y serisi işlemciler yetersiz. U serisi bile tartışmalı ama bu kur oranları ile U işlemci üzerine çıkmak zor.

  • Bu incelikle birlikte sunabildiği pil performansını merak ettim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon

    Bilmiyorum tek ben mi böyleyim ama eskiden en ihtiyacım olmayan şey bile olsa öyle meraklı izlerdim ki bu tür cihazları, şimdi videoyu açmıyorum bile resmen.

    Girer girmez F3'e basıp fiyatı buluyorum bakıyorum yurt dışında 1000 dolar kapa gitsin. Tamam eskiden de pahalı cihazlar vardı ama bu kadar ulaşılmaz değillerdi bize kesinlikle.

    Sanırım hep birlikte fakirleşiyoruz.Birileri zenginleşiyor, bazen diyorum ki nereden buluyorlar bu paraları arkadaş, hepmi bize bu dünya zulüm.Fakir doğduk fakir öleceğiz aq
  • Bende Samsung Np450r5g model notebook var. O da baya ince. Yaklaşık 2 senedir kullanıyorum baya da memnunum. Tabi bu ürün kadar hafif değil, benim ki 1.99kg bu ürün 1.1kg imiş. Tablet kadar hafifmiş maşallah :) Ama eski 4kg lik laptoplardan sonra 1.99kg bana baya iyi gelmişti.

    Her ne kadar laptopta 15.6' monitör tercih etsem de bu ürün hafifliği ve inceliği ve full hd olması ile düşünülebilir bir ürün gibi orta halli iş yeri sahipleri için :) Diğer yandan hiç duymadığım bir i7 işlemci ve ekran kartı modelini güç olarak diğer modellerinkiyle kıyaslardım almadan önce. Zira laptoplarda i7 ye falan bakmamak gerekiyor. Zira çoğu laptop i7 leri bile masaüstünün i3 leri kadar ancak bench sağlıyor. Diğer yandan ofis laptobu için 256'lık ssd bence şu sıralar en iyi tercih. Gerçekten ssd çok fark yaratıyor.

    Tabi oyun için düşünenler yanına bile yaklaşmasın. Bu işlemci ve ekran kartı ile oyun bilgisayarı olmaz. Ya adam gibi masaüstü pc'ye yönelip yarı fiyatına adam gibi pc toplayacaksınız. Ya da yok ben çok dolaşıyorum, param da bol diyorsanız 4-5-6 binlere çıkıp bir gamer laptobu alacaksınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 11 Ekim 2016; 16:46:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    Bence işlemci gücü yetersiz, Office ve Web deneyiminden fazlası istendiğinde zorlanan cihazlar için 1000 $ kesinlikle pahalı. Zira bu tür ürünler cihazlarını üretkenlik için kullanan kısıma hitap etmiyorlar Office ve Web deneyimini bugün tabletlerde sunuyor. Bence bu cihazların hakketiği fiyat 650-750 $ kadar olmalı.

    Core m5'te League of Legends'da Full HD, yüksek ayarlarda V-Sync açık 60 FPS oynuyorum daha ne olsun? (Maşallah diyelim :) ) Ki bu cihazda m7'nin devamı olan işlemci kullanılmış deniyor.
  • Cihazlar inceldikçe performanstan gözde görülür şekilde feragat ediyorlar. Bu gibi cihazları nedense şaheser imiş gibi göremiyorum. Mobilite bakımından belirli bir seviyeye kadar inceltip donanımsal tasarım olarak hafifletseler daha mantıklı olacağının kanaatindeyim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    Bence işlemci gücü yetersiz, Office ve Web deneyiminden fazlası istendiğinde zorlanan cihazlar için 1000 $ kesinlikle pahalı. Zira bu tür ürünler cihazlarını üretkenlik için kullanan kısıma hitap etmiyorlar Office ve Web deneyimini bugün tabletlerde sunuyor. Bence bu cihazların hakketiği fiyat 650-750 $ kadar olmalı.

    Core m5'te League of Legends'da Full HD, yüksek ayarlarda V-Sync açık 60 FPS oynuyorum daha ne olsun? (Maşallah diyelim :) ) Ki bu cihazda m7'nin devamı olan işlemci kullanılmış deniyor.

    League of Legends gibi online oyunlar zaten neredeyse en alt seviye PC'ler için bile çalışabilecek şekilde hazırlanıyorlar. Bir AA oyunda o performansı vermesine imkan yok.

    Asıl konu oyundan ziyade üretken kişilerle alakalı. Bu cihazda montaj programları, simülasyonlar çalıştıracak adam yarı yolda kalır. Zaten o algıyı kırmak için işlemcide M isminden vazgçilmiş.

    MMORPG oynayan adamın işini her türlü görür de fiyatta çok abartı. 1cm altı cihazlarda ilk olduğu için galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim için ince olması önemli değil,önemli olan fiyatı,performansı ve özellikleri :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infinitum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    Bence işlemci gücü yetersiz, Office ve Web deneyiminden fazlası istendiğinde zorlanan cihazlar için 1000 $ kesinlikle pahalı. Zira bu tür ürünler cihazlarını üretkenlik için kullanan kısıma hitap etmiyorlar Office ve Web deneyimini bugün tabletlerde sunuyor. Bence bu cihazların hakketiği fiyat 650-750 $ kadar olmalı.

    Core m5'te League of Legends'da Full HD, yüksek ayarlarda V-Sync açık 60 FPS oynuyorum daha ne olsun? (Maşallah diyelim :) ) Ki bu cihazda m7'nin devamı olan işlemci kullanılmış deniyor.

    League of Legends gibi online oyunlar zaten neredeyse en alt seviye PC'ler için bile çalışabilecek şekilde hazırlanıyorlar. Bir AA oyunda o performansı vermesine imkan yok.

    Asıl konu oyundan ziyade üretken kişilerle alakalı. Bu cihazda montaj programları, simülasyonlar çalıştıracak adam yarı yolda kalır. Zaten o algıyı kırmak için işlemcide M isminden vazgçilmiş.

    MMORPG oynayan adamın işini her türlü görür de fiyatta çok abartı. 1cm altı cihazlarda ilk olduğu için galiba.

    AutoCAD ve Inventor 2015 ile nispeten karmaşık projeler açıyorum, hafif ısınma hariç bana mısın demiyor alet. Yalnız belirtmeden geçmeyeyim, Core m serisinde m yani mobility'dir öncelik. 1kg altı, 8mm kalınlıkta ve fansız tasarımla bu performans bana sorarsanız muazzamdır. Bu incelik ve hafiflik de mühendislik ister, Intel harici bir firma da bunu yapamıyorsa ve adamlar $800'da sorsa $1000 dolar da sorsa haklarıdır.

    Zaten oyun, çizim vs. işim olsa ve evde masaüstü bilgisayarım olmasa, GeForce GT veya A serisi APU işlemcilere sahip "laptop"lara yönelirim lakin bu fiyat bandında çook daha yüksek performanslı cihazlar mevcut. Sizin verdiğiniz örnekteki tabletlerden kullandım, emin olun bırakın Core m serisi ile karşılaştırılmayı, yanından geçemiyor BayTrail serisi.

    League of Legends örneğinden kastım, i5-5200U bu ayarlarda akıcı bir deneyim sunmamıştı bana ama m5 alfabetik olarak düşük olmasına rağmen daha iyi bir performans sundu.

    Tamamen tercih meselesi. X para verip ya 2 kilo taşıyıp yüksek performans alacaksın, yada 800-900 gram taşıyıp orta ayarda performans alacaksın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Infinitum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    Bence işlemci gücü yetersiz, Office ve Web deneyiminden fazlası istendiğinde zorlanan cihazlar için 1000 $ kesinlikle pahalı. Zira bu tür ürünler cihazlarını üretkenlik için kullanan kısıma hitap etmiyorlar Office ve Web deneyimini bugün tabletlerde sunuyor. Bence bu cihazların hakketiği fiyat 650-750 $ kadar olmalı.

    Core m5'te League of Legends'da Full HD, yüksek ayarlarda V-Sync açık 60 FPS oynuyorum daha ne olsun? (Maşallah diyelim :) ) Ki bu cihazda m7'nin devamı olan işlemci kullanılmış deniyor.

    League of Legends gibi online oyunlar zaten neredeyse en alt seviye PC'ler için bile çalışabilecek şekilde hazırlanıyorlar. Bir AA oyunda o performansı vermesine imkan yok.

    Asıl konu oyundan ziyade üretken kişilerle alakalı. Bu cihazda montaj programları, simülasyonlar çalıştıracak adam yarı yolda kalır. Zaten o algıyı kırmak için işlemcide M isminden vazgçilmiş.

    MMORPG oynayan adamın işini her türlü görür de fiyatta çok abartı. 1cm altı cihazlarda ilk olduğu için galiba.

    AutoCAD ve Inventor 2015 ile nispeten karmaşık projeler açıyorum, hafif ısınma hariç bana mısın demiyor alet. Yalnız belirtmeden geçmeyeyim, Core m serisinde m yani mobility'dir öncelik. 1kg altı, 8mm kalınlıkta ve fansız tasarımla bu performans bana sorarsanız muazzamdır. Bu incelik ve hafiflik de mühendislik ister, Intel harici bir firma da bunu yapamıyorsa ve adamlar $800'da sorsa $1000 dolar da sorsa haklarıdır.

    Zaten oyun, çizim vs. işim olsa ve evde masaüstü bilgisayarım olmasa, GeForce GT veya A serisi APU işlemcilere sahip "laptop"lara yönelirim lakin bu fiyat bandında çook daha yüksek performanslı cihazlar mevcut. Sizin verdiğiniz örnekteki tabletlerden kullandım, emin olun bırakın Core m serisi ile karşılaştırılmayı, yanından geçemiyor BayTrail serisi.

    League of Legends örneğinden kastım, i5-5200U bu ayarlarda akıcı bir deneyim sunmamıştı bana ama m5 alfabetik olarak düşük olmasına rağmen daha iyi bir performans sundu.

    Tamamen tercih meselesi. X para verip ya 2 kilo taşıyıp yüksek performans alacaksın, yada 800-900 gram taşıyıp orta ayarda performans alacaksın.

    Tabii ki hocam cihazı fansız ve bu incelikte çıkartmak ar-ge yatırımı ister elbet. Bu da fiyat olarak yansımış olabilir.

    Ama bir bakış açısı da şu, AMD iki sektörde de kan kaybettiği için Intel'in işi tekelciliğe vurduğunu kabul edersiniz sanıyorum. Aynı segmentte benzer performanslı AMD işlemciler olsaydı fiyatlar daha aşağı ineceği herkesin malumu.

    Videoda bu tür programlarla alakalı performans testi yok, ben PC konusunda mobiliteyi 2. veya 3. plana attığım için bu tür işlemcileri yeterli takip edemiyorum, en son minibook döneminde atom işlemcili cihazları kullandığımdan bu tür cihazlar hakkında kötü bir algı oluştu bende. Yine de Surface türü cihazlara hayranım ve bunu da beğendim aslında.

    Kısacası performans odaklı olduğum için bu tür cihazları yüksek fiyatını doğru bulmuyorum, birkaç yıla fiyatlar rayına oturur belki, tabii dolar daha fazla artmazsa :)

    Ama yakın zamanda mobiliteyi 1. plana almam gerekecek gibi görünüyor.

    Bu arada i5-5200U'lu cihazın grafik birimi neydi? Harici grafik birimi yok galiba.

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infinitum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Infinitum


    quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    quote:

    Orijinalden alıntı: InViSiBLePLaYeR

    Bence işlemci gücü yetersiz, Office ve Web deneyiminden fazlası istendiğinde zorlanan cihazlar için 1000 $ kesinlikle pahalı. Zira bu tür ürünler cihazlarını üretkenlik için kullanan kısıma hitap etmiyorlar Office ve Web deneyimini bugün tabletlerde sunuyor. Bence bu cihazların hakketiği fiyat 650-750 $ kadar olmalı.

    Core m5'te League of Legends'da Full HD, yüksek ayarlarda V-Sync açık 60 FPS oynuyorum daha ne olsun? (Maşallah diyelim :) ) Ki bu cihazda m7'nin devamı olan işlemci kullanılmış deniyor.

    League of Legends gibi online oyunlar zaten neredeyse en alt seviye PC'ler için bile çalışabilecek şekilde hazırlanıyorlar. Bir AA oyunda o performansı vermesine imkan yok.

    Asıl konu oyundan ziyade üretken kişilerle alakalı. Bu cihazda montaj programları, simülasyonlar çalıştıracak adam yarı yolda kalır. Zaten o algıyı kırmak için işlemcide M isminden vazgçilmiş.

    MMORPG oynayan adamın işini her türlü görür de fiyatta çok abartı. 1cm altı cihazlarda ilk olduğu için galiba.

    AutoCAD ve Inventor 2015 ile nispeten karmaşık projeler açıyorum, hafif ısınma hariç bana mısın demiyor alet. Yalnız belirtmeden geçmeyeyim, Core m serisinde m yani mobility'dir öncelik. 1kg altı, 8mm kalınlıkta ve fansız tasarımla bu performans bana sorarsanız muazzamdır. Bu incelik ve hafiflik de mühendislik ister, Intel harici bir firma da bunu yapamıyorsa ve adamlar $800'da sorsa $1000 dolar da sorsa haklarıdır.

    Zaten oyun, çizim vs. işim olsa ve evde masaüstü bilgisayarım olmasa, GeForce GT veya A serisi APU işlemcilere sahip "laptop"lara yönelirim lakin bu fiyat bandında çook daha yüksek performanslı cihazlar mevcut. Sizin verdiğiniz örnekteki tabletlerden kullandım, emin olun bırakın Core m serisi ile karşılaştırılmayı, yanından geçemiyor BayTrail serisi.

    League of Legends örneğinden kastım, i5-5200U bu ayarlarda akıcı bir deneyim sunmamıştı bana ama m5 alfabetik olarak düşük olmasına rağmen daha iyi bir performans sundu.

    Tamamen tercih meselesi. X para verip ya 2 kilo taşıyıp yüksek performans alacaksın, yada 800-900 gram taşıyıp orta ayarda performans alacaksın.

    Tabii ki hocam cihazı fansız ve bu incelikte çıkartmak ar-ge yatırımı ister elbet. Bu da fiyat olarak yansımış olabilir.

    Ama bir bakış açısı da şu, AMD iki sektörde de kan kaybettiği için Intel'in işi tekelciliğe vurduğunu kabul edersiniz sanıyorum. Aynı segmentte benzer performanslı AMD işlemciler olsaydı fiyatlar daha aşağı ineceği herkesin malumu.

    Videoda bu tür programlarla alakalı performans testi yok, ben PC konusunda mobiliteyi 2. veya 3. plana attığım için bu tür işlemcileri yeterli takip edemiyorum, en son minibook döneminde atom işlemcili cihazları kullandığımdan bu tür cihazlar hakkında kötü bir algı oluştu bende. Yine de Surface türü cihazlara hayranım ve bunu da beğendim aslında.

    Kısacası performans odaklı olduğum için bu tür cihazları yüksek fiyatını doğru bulmuyorum, birkaç yıla fiyatlar rayına oturur belki, tabii dolar daha fazla artmazsa :)

    Ama yakın zamanda mobiliteyi 1. plana almam gerekecek gibi görünüyor.

    Bu arada i5-5200U'lu cihazın grafik birimi neydi? Harici grafik birimi yok galiba.

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    Yanlış anlaşılmasın benim anabilgisayarımın hem işlemcisi hem de grafik kartı AMD AMD tabletlere bir türlü giriş yapamadı nedense yoksa bende görmeyi isterim AMD'yi buralarda. Intel evet tekelciliğe vuruyor, ekran kartlarında her sene görüyoruz bunu. Artı olarak bu ultrabook sektöründe Microsoft'un da baskısı olduğunu düşünüyorum ben fiyat konusunda. Yıllardır Surface ekibi ve Intel işbirliği yapıyor. Birlikte geliştiriyorlar ama işin sonunda işlemcileri satacak olan ve teknolojiyi deposuna koyacak olan firma Intel, haliyle Microsoft tarafı hem Surface ile aynı güçte hem de daha uygun fiyatlı cihaz istemez piyasada ve fiyatlara müdahale ediyordur diye düşünüyorum.

    Bu cihazlar hakkında görüşüm şöyle değişti, Youtube'da gezerken Surface Pro 3'te GTA V çalıştıran ve akıcı bir şekilde oynayan birine rastladım ve hayret ettim, o zamandan beri başka türlü bakıyorum bu sektöre.

    Harici grafik birimi yoktu. Intel HD5200 diye geçiyor grafik birimi. Şimdiki kullandığım cihazda Intel HD515 var grafik tarafında.

    Ben teşekkür ederim




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.