Şimdi Ara

Yüksek mahkemeden Apple’a tazminat müjdesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yüksek mahkemeden Apple’a tazminat müjdesi


    Bir dönem Apple ve Samsung arasındaki patent kavgaları teknoloji gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmişti. Bugün kavgalar gündemden düştü ancak halen mahkeme süreci devam ediyor. Dün itibariyle önemli bir davadan sürpriz bir geri dönüş kararı geldi.


     


    Apple’ın yıllar önce Samsung aleyhine açtığı ve slide-to-unlock olarak da bildiğimiz sürükleyerek kilit açma yöntemi ile ilgili dava son olarak yüksek mahkemeye intikal etmişti. Mahkeme Apple lehine sürpriz bir karara imza attı.


     


    Patent Kavgası


     


    Dava konusu sürükleyerek kilit açma yöntemi yanında otomatik düzeltme ve ilişkili telefon numarasını tanıma ile ilgili iki patenti daha içeriyor. 2014 yılında yerel mahkeme Apple lehine 119 milyon dolarlık tazminat ödenmesi kararı almıştı. Bu yıl Şubat ayında ise ünlü yargıç Lucy Koh ve iki kişilik ekibi farklı bir karar aldı. Jüri, sürükleyerek kilit açma patentinin ihlal edilmediğine ve diğer iki patentin de geçersiz olduğuna kanaat getirdi. Sonucunda da herhangi bir tazminat ödenmemesi gerektiğini karara bağladı.


     


    Yüksek mahkeme ise 3’e karşı 8 oyla patent ihlali yapıldığı kanaatine vardı ve Apple’a 119 milyon dolarlık tazminatın ödenmesini istedi. Ayrıca Koh jürisine davayı yeniden görmesini, eğer bilerek ve isteyerek bir ihlal varsa tazminatı arttırmasını ifade etti.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan dev adım: Siri’nin kardeş firmasını satın alıyor

    Yüksek mahkemenin kararı teknoloji dünyasına bir sürpriz olarak karşılandı zira yargıç Koh’un kararının onanması bekleniyordu. Mahkeme net tazminat miktarını hesaplayabilmek için her iki firmayı gelecek hafta dinleyecek. Nihai kararın gelecek yıl verilmesi bekleniyor. 


     







  • batıracaklar samsungu böle giderse patlayan cihazlar bitmeyen tazminat davaları

  • Samsung samsung samsung heryerde samsung
    Adamlar reklam yapsa bu kadar konuşulmaz
    Üstüne bir de milyon dolar reklam paralarından kurtuluyorlar
    (üzülmeyin elin yavuruna hepsi beter olsun)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'nın mahkemesi hiç kendi dev firmasının aleyhine karar verir mi? :) İşte sana dünyadaki adalet.

  • Apple de parasız kaldıkça tazminat açıyor mübarek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batidaki adalet sistemini goklere cikaranlar aleyhte karar cikinca tukaka moduna giriyorlar..

  • Slide to unlock kalkmadı mı? Samsung'a itiraz için sebep doğdu. :-)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Amerika'nın mahkemesi hiç kendi dev firmasının aleyhine karar verir mi? :) İşte sana dünyadaki adalet.

  • soğuk savaş döneminden sonra casuslara iş kalmayınca diğer firmalara zarar vermek, teknolojik casusluk yapmak gibi iş tanımları geldi cia gibi kurumlara. abd firmalarının rakiplerini dinlemek, gerekirse işlerine çomak sokmak ve abd firmalarını korumak. bu da onlardan birisi, Çin hızlıca davransa da şu abd, ingiliz, avrupa firmalarını silkeleyip hadlerini bildirse

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Slide to unlock kalkmadı mı? Samsung'a itiraz için sebep doğdu. :-)

    Şuan iOS'ta kullanılıp kullanılmaması önemli değil. Önemli olan patentinin Apple'da olması.
  • Konuya ilgi neden az acaba cok ilginc Hatirliyor musunuz su adaletli abd nin zarrab olayina el attiginda gelen yorumlari ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pepe7115

    batıracaklar samsungu böle giderse patlayan cihazlar bitmeyen tazminat davaları

    arada açın iki haber okuyun, yanlış anlayamayın. "bakın" demiyorum, okuyun. note 7'lerin patlaması samsung'a o kadar da kötü bir darbe vurmadı. samsung her zamanki gibi para basıyor zaten.
  • amerikadaysa normal sonuç, malını koruyor.

  • İyi güzel, adamların kendi ülkesinde adalet mi bekliyorsunuz diyorsunuzda;



    1)Slide-to-unlock ilk görüldüğünde herkesi şaşırtan bir yazılım eklentisiydi. İlk iPhone'da görmüştük ve herkes heyecanlanmıştı. Daha önce son kullanıcıya sunulan örneğini geçtim, dokunmatik ekran bile yoktu doğru düzgün. Şuan bize basit gelen o eklenti, dönemi nedeniyle büyük bir innovasyondu.



    2)Madem kendi ülkesinde adalet taraflı oluyor, o zaman Samsung amca Kore'de açsın dava. Açamaz. Neden? Çünkü herşeyi taklit ettiler.



    3)iPhone çıkmadan önce Galaxy yoktu. iPhone yaptı, Galaxy çıktı. Tasarım davaları vs. havada uçuştu haliyle. Arayüz bile çalıntıyı geçtim kopyaydı.



    He şimdi sen kalkıp; "Alt tarafı kilit ekranı hohöhloho eytere bea" dersen adama gülerler. O kilit ekranını düşünen mühendis ne olacak? Oldu o zaman Ar-Ge yatırımını adamlar yapsın, Samsung uğraşmasın, hazıra konsun ondan sonra Ar-Ge'ye yatıracağı parayı cihazında indirim olarak yansıtsın ve daha çok satsın. Mantıklı mı bu?



    Donanım Haber gibi Korsan yazılım/oyun/müzik kullanımının savunulduğu yerde, bu tabi biraz garip kaçıyor; sizde haklısınız. Kimse emek vermiyor neticede, adamlar bilmem kaç saat çalışıyor, belki o basit tasarımlar, yazılımlar onay verilmeden önce 200 kere değiştiriliyor ama beyefendi hemen konuyor, cihaza entegre ediyor. Komik.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.