Şimdi Ara

Milli savaş jeti için dev ortak: Rolls-Royce fabrika kurmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
4.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli savaş jeti için dev ortak: Rolls-Royce fabrika kurmak istiyor

    Savunma sanayiine yönelik yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye’nin savaş jeti projesi için tüm dünyanın tanıdığı bir ortak ile sıcak temas gerçekleştirildi. Bahsettiğimiz isim Rolls-Royce CEO’su Warren East. Ünlü yöneticinin Türkiye ziyaretinin altında yatan detayların bu noktada sağlanacak destek olduğu ortaya çıktı.

     

    Rolce Royce ile Ortak Savaş Uçağı 

    Çeşitli savunma kaynakları tarafından da doğrulanan bilgilere göre Rolls Royce CEO’sunun, savunma sanayii odaklı bir çok konuda Türkiye’de yatırım yapmak istediği belirtiliyor. Özellikle milli savaş jeti konusunda Rolls-Royce’un yerli bir üretici ile ortaklaşa üretim yapmasına yönelik anlaşmanın da her an imzalanabileceği ifade edilmiş.

     

    Türkiye’de Tesis Kurulacak 

    Toplantıda İngiliz şirketin özellikle uçağın tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimin tamamını kapsayacak şekilde bir teklif sunduğu konuşuluyor. Tabi bu üretimin tamamının Türkiye’de olacağı anlamını taşımıyor. İngiliz şirket, üretim faaliyetlerinin bir kısmını kendi tesislerinde tamamlayacak ancak ARGE çalışmalarının Türkiye'de yapılmasını ve motorun ülkemiz içinde üretilmesini planlıyor.

    Milli savaş jeti için dev ortak: Rolls-Royce fabrika kurmak istiyor

    Jet Motoru ile Helikopter ve Tank Motoru

    Yerli ortak ile kurulacak olan tesiste Rolls-Royce yerli firmaya her türlü teknoloji aktarımını sağlayacak. Bu sayede Türk mühendislerine uçak motoru yapımı anlamında bilgi birikimi aktarılmış olacak. Burada TUSAŞ ismi akıllara ilk gelen isim olsa da bu alanda yatırım yapmak isteyen farklı bir yeri üreticinin de işe dahil olabilmesi de söz konusu. Yapılacak yatırımla helikopter ve tank motoru üretimi için de çalışmalar yürütülecek.

     

    Nükleer Enerji ve Deniz Kuvvetleri 

    Bu arada Rolce Royce’un sadece Türk Savaş Jeti projesinde değil farklı konularda da Türkiye ile ortaklıklar yapmak istediği belirtiliyor. Özellikle nükleer enerji ve deniz kuvvetlerine yönelik üretimlerin de görüşme kapsamında gündeme geldiği paylaşılıyor. Nükleer enerji konusunda da tıpkı motor üretiminde olduğu gibi yerli bir ortakla çalışmaya hazır olduğunu belirten İngiliz şirket, 2017 yılı içerisinde bu odakta sözleşmelere imza atmak istiyor.

     

    Rolls-Royce, Türkiye’ye sunduğu ortaklık teklifinde Eurofighter Typhoon modelinde kullanılan çift EF200 motorunu kullanmak istiyor. Türkiye’de bu motoru üretecek olan şirket, yerli savaş uçağına aynı motorun yerleştirilmesini planlıyor. 1980’li yıllardan bu yana geliştirilen bu jet motoru, ilk olarak 1991 yılında kullanılmıştı ancak o tarihten bu yana ciddi değişimlere uğrayarak günümüze kadar geldi. Motor, Rolce-Royce’un XG-40 teknolojisi üzerine kurgulanarak geliştirilmiş. Bu arada 20 Haziran 2015 tarihinde ASELSAN ile Eurojet arasında jet uçak projeleri için bir projelendirme anlaşması da imzalanmıştı.

     

    İngiliz otomobil, havacılık ve uzay teknolojileri geliştiren Rolls-Royce, 1904 yılından bu yana motor geliştiriyor. 1971 yılında iflas ettikten sonra İngiliz Hükümeti, şirketin havacılık bölümünü satın alarak %90 hisse ile ortak konumuna gelmiştir.

     

    Çift Motorlu mu Tek Motorlu mu?

    Türk Hava Kuvvetleri 2020 yılından itibaren F-16’ları değiştirmeyi planlıyor ancak burada yeni savaş uçaklarının tek motorlu mu yoksa çift motorlu mu olması konusuna karar verilebilmiş değil. Uçakların işletme maliyetlerinin düşürülmesi en büyük hedeflerden ancak Rolce Royce projede sadece çift motor olarak yer almak istiyor. Haliyle de buradan doğan bir bilinmezlik söz konusu. 2017 yılı içerisinde bu konu şekillenmiş olacaktır diye tahmin ediyoruz. Yerli savaş uçağı için hedef 2025 olarak belirlenmiş durumda.

     







  • Vatana millete hayırlısı olsun..

  • bana cok garip geldi bu sirketin savas sanayisine girmesi ilginc bir haber

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı be gülüm.

  • Güzel haber.Bilmem % kaçı yabancı istemezük diyecek ilk kişiyi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 7 Ekim 2016; 20:21:58 >
  • Milli savaş jetine dev ortak olursa, o jet milli olmaz artık. :D

    Amerikan'dan satın almayalım, İngilizler hem bize ürettirsinler, hem parasını alsınlar, hem de kontrolü onlarda olsun. :D :D Çok milliyiz.

  • Yersen.
  • Haftanın milli savunma haberide çıkmış iyi tutar bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu çok iyi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem1907

    bana cok garip geldi bu sirketin savas sanayisine girmesi ilginc bir haber

    http://www.rolls-royce.com/products-and-services.aspx
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem1907

    bana cok garip geldi bu sirketin savas sanayisine girmesi ilginc bir haber

    Rolls Royce ; 1915'te Müttefikler için ilk zırhlı araçları üretti. 1939'da Kraliyet Hava Kuvvetleri uçaklarının birçoğunun motorlarını yeniledi. II. Dünya Savaşı'ndan sonra tepkili motor üreten şirketler arasında ilk sırayı aldı. 1971'de iflas etti. Üretimin %90'ını oluşturan havacılık bölümünü İngiliz hükümeti aldı
  • Arkadaşlar ingiliz in ortak olduğu proje istemem, savaş zamanı bunların ne yapacağı belli olmaz. Hatırlayınız kıbrıs savaşında ataş rafinerisi bir anda jet yakıtı üretimini dondurmuştu, rafinerinin en büyük ortağıda ingilizlerdi. Rahmetli Kaddafi hangarları açtıydı jet yaıtı ve napalm bulduyduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sezginx

    Yersen.

    Sen yeme.. Bu projeler hayata gectigi zaman sen kabul etme, hic problem degil..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem ingilize yaptıracan, git hazırını amerikadan al daha iyi

  • İşbirliğine hazır görünüyor doğruysa çok faydalı olur bunlar çok önemli bilgiler size açıklayamayız mühendislerinize göstermeyiz ayakları yok sonuçta.

  • Oturup kendimizin baştan başlaması elbet saçma olurdu o yüzden tabiki bilen birinden faydalanmak en doğru karar.İpin ucunu elin ingilizine verecek değiller herhalde o yüzden ne kadarı yerli muhabbetleri yapmak saçma.

  • cem1907 C kullanıcısına yanıt
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rolls-Royce_Holdings#Aerospace

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli.! Cadillac arabadan haber varmı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • her fırsatta İngilizlere sallayan milliyetçilik konusunda kendi ırkından olmayan herkesin ölmesini isteyen hasta ruhlu tipler "hayırlı olsun" demeye başlamışlar...

    ya seve seve müttefik olmaya çalışacaksınız ya da amiyane tabirle sevileceksiniz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1WAUXHALL -- 7 Ekim 2016; 21:18:53 >
  • Rolls Royce dünya çapında bir motor üreticisi açıkçası fikir hoşuma gitti. Ama umuyorum ki bu proje bittiğinde, meydanlarda yüzde yüz yerli ve milli olarak tanıtmazlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.