Şimdi Ara

Bu iki fotograftan hangisi iyı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aşagıda iki fotograf var.ikiside hemen hemen ayn yer.birisi 2005 eylul ayında,digeri 2006 eylul ayında tarafımdan çekilmiştır.çekim yaptıgım makınelerın bırı kodak c 340 digeri canon a 520....sizce hangisi kodak,hangisi canon...tabii en iyisi hangisi.

1-

2-

• 1.foto canon olsa gerek..foto konusunda da 2.daha iyi gibi duruyor..ama dediğin gibi 2 foto arasında ki tercihim bu..yoksa 2.fotoda genel anlamda okadar iyi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi audioslave -- 3 Şubat 2007; 21:15:46 >
  • burası neresi diye sorsaydın hemen "FETHIYE - Ören - suyun gözü" derdim ama soru başkaymış hay Allah

şimdi alttaki fotoğrafta renkler daha canlı ancak bu fotoğrafları bu şekilde karşılaştırmak pek doğru olmasa gerek çünkü aynı yerden aynı çekim şartlarına sahip değiller ki bu kıyaslamada önemli bir faktördür..
  • Canon daha naturel renkler sunar üstteki Canon olsa gerek. Kodak ise genelde daha canlı ve keskin renklere sahiptir. Alttaki fotoğraf Kodak gibi. İki cihaz arasında ise tartışılmaz Canon A520. çünkü iki makine iki ayrı dünya kadar farklı birbirinden. Zengin Manuel ayarlar ile Canon A520 de çok daha iyi görüntüler elde edilebilir. Kodak C340 ise genel anlamda daha kısıtlı bir makinedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 3 Şubat 2007; 21:27:04 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: antique

burası neresi diye sorsaydın hemen "FETHIYE - Ören - suyun gözü" derdim ama soru başkaymış hay Allah

şimdi alttaki fotoğrafta renkler daha canlı ancak bu fotoğrafları bu şekilde karşılaştırmak pek doğru olmasa gerek çünkü aynı yerden aynı çekim şartlarına sahip değiller ki bu kıyaslamada önemli bir faktördür..

+1905
  • öncelikle üstteki (1) fotoğraf canon alttaki (2) ise kodak ..
    altaki daha iyi gibi gözükse de diğer arkadaşlara katılıyorum bu iki fotoğrafı karşılaştırmak yanlış olur ışık,yer,saat hepsi fotoğraflarda farklılık yaratabilir..
    ayrıca bence canon'la çekilmiş iyi bir fotoğrafın kodakla çekilenlerle karşılaştırmak zaman kaybı olur.. canon'un kalitesi ortada ...
  • kodağın tarihinden tanıdım . 2. kodak 1. canon
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu 3 monitörden hangisi ?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fotograf üzerinden fotograf makinesi karşılaştırmak dogru olmaz bence... Canon ile Kodak zaten kıyaslanmaz... Tabiki canon ... Canon Dijitalde aşmış resmen ...
  • 2 side aynı yerde aynı çekim özellikleriyle çekilseydi hangisi daha iyi olduğu sonucuna varabilirdik..

1.resim

Resmin alındığı tarih: 2006:09:14 15:02:12
    Ekipman üreticisi: Canon
    Kamera modeli: Canon PowerShot A520
    Poz zamanı: 0.00125
    F numarası: 4
    Kapak hızı: 9.65625
    Açıklık: 4
    Pozlandırma dengelemesi: 0
    Azami lens diyaframı: 2.75
    Ölçüm kipi: 5
    Flaş: 24
    Lensin merkez uzaklığı: 5.8125
    Merkez uzaklığı X çözünürlüğü: 10142.9
    Merkez uzaklığı Y çözünürlüğü: 10142.9
    Merkez uzaklığı çözünürlük birimi: 2
    Duyarlılık yöntemi: 2
    Özel sunuldu: 0
    Poz kipi: 0
    Beyaz dengesi: 0
    Dijital yakınlaşma oranı: 1
    Ekran yakalama tipi: 0

2.resim:
    Ekipman üreticisi: EASTMAN KODAK COMPANY
    Kamera modeli: KODAK C340 ZOOM DIGITAL CAMERA
    Poz zamanı: 0.00285714
    F numarası: 4.8
    Poz programı: 2
    ISO hız oranı: 80
    Kapak hızı: 8.5
    Açıklık: 4.5
    Pozlandırma dengelemesi: 0
    Azami lens diyaframı: 2.9
    Ölçüm kipi: 2
    Lightsource: 0
    Flaş: 16
    Lensin merkez uzaklığı: 5.6
    Poz fihristi: 80
    Duyarlılık yöntemi: 2
    Özel sunuldu: 0
    Poz kipi: 0
    Beyaz dengesi: 0
    Dijital yakınlaşma oranı: 0
    33mm filmdeki merkez uzunluğu: 34
    Ekran yakalama tipi: 1
    Gain control: 0
    Karşıtlık: 0
    Doyma: 0
    Keskinlik: 0
    Konu mesafe sınırı: 0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 4 Şubat 2007; 0:39:48 >

• canon üstteki canon
  • 2. foto fazla pozlanmış, 1. foto auto modu daha iyi çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meritsu13

kodağın tarihinden tanıdım . 2. kodak 1. canon

• bence de 1.canon 2.kodak. 2. foto güzel gibi görünüyor fakat bence kayaların ve ağaçların reng çok gerçekçi durmuyor.
  • İkinci fotoda contrast biraz daha fazla. İlk resim auto modda çok başarılı. Ama bazı talihsizlikler var bana göre resimde.

İlk resimde ışık miktarı komple hemen hemen her yerde aynı. Makina auto da çekmiş takılmadan. Ama ikinci resimde sağ üst köşede ağaçların olduğu yer gölge (kadrajda çok yer kaplıyor) ve sol alt taraf aydınlık (kadrajın diğer büyük kısmıda ona ait diyelim) Hal böyle olunca makina (sanırım average metering kullanmış) sağ üstteki gölgeyi göstermeyi denemiş. Her tarafa eşit davranmaya çalışmış metering olayı ama bu da sol alt tarafın patlamasına neden olmuş, Rouvax' ın dediği gibi. Ama neticede kontrast daha fazla. Birincide renkler daha gerçekçi.

Ekleme : Paçalarımı sıvayıp suya girmek istiyorum ben

Ekleme 2 : Şimdi baktım resimi kaydedip, center weighted kullanmış. Bana göre makina burda kendisi hatalı ve fazla kullanmış. Çünkü sağ üst tarafın o kadar fazla etkisi yok bu modda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet1980 -- 4 Şubat 2007; 23:48:28 >

• kodagın sensörü daha ufak oldugundan ve amator bi makine oldugundan dinamik alanı çok daha az, beyazlar direk patlak contrast hörtlemiş vs vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.