Şimdi Ara

Samsung’dan dev adım: Siri’nin kardeş firmasını satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’dan dev adım: Siri’nin kardeş firmasını satın alıyor


    Son dönemde yapay zeka teknolojilerine yönelik artan bir ilginin olduğunu görüyoruz. Sürücüsüz otomobillerden tutun sunuculara ve mobil cihazlara kadar hemen her sektörde yapay zeka teknolojileri kullanılmaya başlandı. Bununla paralel olarak da yoğun şekilde firma satın alımları yaşanıyor.


     


    Apple’ın kısa süre önce yapay zeka geliştiren Hindistan kaynaklı Tuplejump firmasını satın almasının ardından Samsung’un da Siri’nin kardeş firması diyebileceğimiz Viv şirketini satın aldığı haberi geldi.


     


    Viv, Siri’nin kurucu ortağı Dag Kittlaus ve eski Apple mühendisleri tarafından oluşan bir ekibin yönetimi altında. Akıllı yapay zeka adını verdiği teknolojiler geliştiren Viv’in projeleri oldukça ilginç bulunmuştu. Samsung bu yeni yeteneği kapmakta gecikmedi.


     


    Viv teknolojileri, rakiplerinin daha önünde geliştirmeler sunuyor. Verilen bir cümle içerisindeki görev katmanlarını ayırıyor ve her birini analiz ederek en doğru sonuca ulaşmaya çalışıyor. Örneğin Dallas’a giden uçakta Shaqill Oneall’ın sığacağı büyüklükte bir koltuk bulmasını istediğinizde Viv bunu kolayca analiz edebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Android 7.1 ile neler geliyor?

    Bu tarz karmaşık işlemlerin yanında Viv’in dikkat çeken bir özelliği daha var. Platform orijinalinde henüz işlemeyi bilmediği bir girdi ile karşılaştığı zaman dahi nasıl analiz edebileceğini öğrenmeye ve ilgili kodları kendi içerisinde oluşturmaya çalışıyor. Yani kendi kendini inşa eden bir yazılım ile karşı karşıyayız. Bunun da elbette kullanıcısını daha fazla tanımaya çalışarak gerçekleştiriyor. Kittlaus, Siri’nin yapay zekaya girişte ilk adım olduğunu ve Viv’in de gökyüzündeki dev bir beyin olacağını ifade ediyor.


     


    Samsung’un yapay zeka konusunda son yılların en önemli satın alma hamlesini yaptığına şüphe yok. Firma, Viv’in teknolojilerini çok daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtiyor. Yani hali hazırdaki S Voice asistanının yerine Viv tabanlı çok daha gelişmiş bir teknoloji gelebilir.




    Elbette sadece mobil dünya ile sınırlamak yanlış olur. Samsung son kullanıcıya ulaşan televizyon, beyaz eşya, akıllı ev sistemleri gibi pek çok sektörde aktif rol oynuyor. Bunların içerisine de Viv teknolojilerini entegre edebilir. Kittlaus’un bahar aylarında Viv için yaptığı tanıtımı aşağıda bulabilirsiniz.


     



     








  • Tebrikler samsung.

  • S Voice gerçekten berbat, Siri ile rekabet edecek düzeyde bir asistan lazım Samsung'a.
  • heyecan verici bi gelişme. firmanın benzer uygulamaları var mı acaba

  • sirinin gelişmiş olduğu konular bence sanal asistan olmaktan çok, arama işlemleri yapmaktan ibaret.

    Google Allo daki asistanı sanal asistan olarak daha becerikli bulduğumu söylemem gerek. Sizin verdiğiniz bilgileri hafızada tutabilen ve size bu bilgileri geri verebilen bir sistem. Örn: babamın adını söylediğinde, sonradan babanın adını sorduğunda buna doğru cevap verebiliyor. Fakat henüz daha kompleks sorulara cevap verme becerisi yok. özellikle katmanlı bağlantılı sorularda eşleştirme yapamıyor. Eşim numarası bu Damla 5 dediniz ve hafızaya aldı bunu. sonradan Damla'nın numarası kaç diye sorduğunuzda cevap veremiyor. Ama eşimin numarası kaç derseniz doğru cevabı alıyorsunuz.

    Siri ile bu işlemleri yapamıyorsunuz, rehberinize kayıtlı olan kişiyi eşim diye işaretlemeniz lazım. Sanal asistan olmaktan birazcık daha uzakta.

    Allo uygulaması ufuk açıcı bir uygulama bu noktada. Umarım çok ivedi bir şekilde google now hizmetini daha da ileri götürürler. Bu akıllı özellikleri geleceğe ışık tutan cinsten.

    Sırf bu özellikler için Android e geçme planlarım var. 2 yıldır iPhone kullanıcısıyım. Onu da belirtmem gerek.





  • kaç yıl geriden geliyor bu konuda samsung ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok iyi bir haber s8 bakalım patlama, çatlama olmadan bununla gelirse çok iyi olurdu

  • Siri ile rekabet için güzel adım.

  • İyi hamle.
    İşte şimdi Apple, Siri Tuttu...

  • Turkce destegi olmasi sirinin en buyuk avantaji. Teknik ozellikleri beni ilgilendirmiyor, siri ile kendi dilimde komut verebiliyor, istedigim gibi yonlendiriyorum. Apple bunun icin cok ciddi yatirim yapti. Ses sanatcilari, yazilim donanim uyumu...

    Yune de rekabet acisindan faydali buluyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • + Siri senin ..........
    - Benden bahsettiğimizi sanıyordum

    Bu sıcaklığı bulabileceğimizi zannetmiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.