Şimdi Ara

Android 7.1 ile neler geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Android 7.1 ile neler geliyor?


    Bilindiği üzere Google’ın yeni işletim sistemi Android 7.0 Nougat ile ilk piyasaya çıkan telefon LG V20 modeli olmuştu. Daha önce bu ünvan Nexus telefonlarına ait oluyordu. Google bu yıl LG’ye öncelik tanırken yine de kendi modellerini unutmadı. Yeni Pixel akıllı telefonları Android 7.1 sürümü ile gelen ilk modeller oldu. Peki yeni sürümde neler yeni?


     


    Pixel Telefonlara Özel


     


    Android 7.1 güncellemesi sadece Pixel serisine yönelik bazı özellikler taşıyor. Örneğin yeni Pixel Launcher arayüzü diğer Nexus telefonlara veya üçüncü taraf cihazlara gelmeyecek. Google Assistant yapay zeka teknolojisi ise Pixel telefonlara daha fazla entegre olmuş durumda.


     


    Yine Google Fotoğraflar uygulamasında sınırsız yedekleme, depolama alanı dolduğunda otomatik olarak yedeklenmiş içerikleri silme, telefon ve sohbet için Ayarlar kısmında destek sekmesi, dinamik ajanda ikonu, sensörler ve kablosuz bağlantıları daha iyi entegre eden sistem şeklinde yenilikleri saymak mümkün.


     


    Kamera tarafında da profesyonel kullanıma yönelik özellikler var. Örneğin beyaz dengesi ve pozlama kontrolü, otomatik odaklama kilidi, resim işleme için Qualcomm destekli HDR+, video için yazılımsal görüntü dengeleme sistemi, vizörde ızgara modu, akıllı çoklu çekim bunlar arasında.


     


    Standart Yenilikler


     


    Android 7.1 güncellemesini alacak tüm cihazlara yönelik yenilikler ise mavi ışığı azaltan mod, bundan sonraki cihazlar için daha akıcı sistem güncellemeleri, Daydream VR modu, parmak izi okuyucuda sürükleme hareketleri ile farklı fonksiyonlar çalıştırabilme şeklinde sıralanıyor.


     


    Geliştirici tarafına baktığımızda ise kısayol API’leri, dairesel uygulama ikonu desteği, bildirim panelini parmak izi okuyucu ile açıp kapatabilme, manuel depolama yöneticisi gibi yenilikleri saymak mümkün.


     


    Ayrıca Bkz.Google Pixel: Yeni telefonlara merhaba deyin

    Pixel telefonlarına sahip olanlar ilk kez Android 7.1 yeniliklerini görme imkanına sahip olacaklar. Bununla birlikte diğer cihazlar için yıl sonuna doğru ön izleme sürecinin başlaması bekleniyor. Nihai sürüm ise 2017 yılına kalacak. 


     







  • Simgenin üstüne basılı tutunca ek seçenekler gelme özelliğide var sanırım yenilik olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 5 Ekim 2016; 18:01:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sayılan özellikler iphone gelmiş olsaydı yer yerinden oynardı

  • Bahsedilen özelliklerin çoğu saf android olmayan bir çok cihazda mevcut en azindan benim kullandığım Honor 7 parmak izi sensörüyle burda yazılanlardan daha fazlasını yapabiliyorum. Aynı şekilde android 7 ile gelen çoklu pencere özelliğide mevcut, şuan android 6 kullaniyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yelkenli12

    Bu sayılan özellikler iphone gelmiş olsaydı yer yerinden oynardı

    Hele dandroid cihazlar şu güncellemeyi alsın da bi bakarız...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazrfv

    Bahsedilen özelliklerin çoğu saf android olmayan bir çok cihazda mevcut en azindan benim kullandığım Honor 7 parmak izi sensörüyle burda yazılanlardan daha fazlasını yapabiliyorum. Aynı şekilde android 7 ile gelen çoklu pencere özelliğide mevcut, şuan android 6 kullaniyorum.

    Google'ın yaptığı kadar iyi çalışmaz ama.
    Mesela bende G3 var.Orijinal yazılımda veya 6.0 herhangi bir romda bölünmüş ekran kasıyor.Bu özellik orijinal yazılıma LG , Marshmallow romlara ise geliştiriciler tarafından eklendi.

    Ama Andorid 7.0 AOSP romda bölünmüş ekranda kasma yok. Nougat Romdak i bölünmüş ekran özelliği direk Google tarafından eklendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple bile 10 yıl önce çıkardığı modellere destek verirken !
    google anca bu yıl çıkacak telefonlarda çalıştırtır bunu !

    param olsa 5 dk düşünmez apple alır ! armutluk etmezdim !

  • Sadece pixel için çıkıyor olması hoş değil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    apple bile 10 yıl önce çıkardığı modellere destek verirken !
    google anca bu yıl çıkacak telefonlarda çalıştırtır bunu !

    param olsa 5 dk düşünmez apple alır ! armutluk etmezdim !

    Ya hocam google sanki android'i kapatmış gibi yorum atmayın. Nasıl samsung touchwiz, htc sense, lg ux arayüzü geliştiriyorsa kendi telefonları için google da pixel arayüzünü geliştirmiş kendine ürettirdiği telefonda kullanıyor. Abartılacak bir durum yok dahaden. Hem her türlü bu arayüzü rom ile çıkarırlar da. Ha ne zaman ki google androidi sadece ben kullanıcam derse o zaman kıyamet kopar. Dahaden AOSP ayakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 e 4e destek bitti. Ve 4 senelik cihaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    apple bile 10 yıl önce çıkardığı modellere destek verirken !
    google anca bu yıl çıkacak telefonlarda çalıştırtır bunu !

    param olsa 5 dk düşünmez apple alır ! armutluk etmezdim !

    Hangi iPhone 2g güncelleme alıyor ?
    Ne desteğinden bahsediyorsun ?
    Kuru ve boş fanboyluktan bıkmadınız mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav bu apple fanları sayı saymayı da bilmiyor galiba 10 yıl diyor la akjslhdasd

  • yeni android one bir cihaz almış biri olarak sadece pixell sadece pixell lafları çok zoruma gitti eyyy google hani benim cihazım vereceğin bütün yeniliklerden bütün güncellemelerden faydalanacaktı ....

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Legend

    Yav bu apple fanları sayı saymayı da bilmiyor galiba 10 yıl diyor la akjslhdasd

    biraz akıllı olun yaw !

    10 dediysek, 10'a kadar say demedik ki ;


    2g ye destek yok ama 3g sınıfı tüm modellere tam destek verdiğini bu ifadenizle tam destek verdiniz bile :)

    apple ucuz değil kazık gibi pahalı ! ama kaliteninde bir fiyatı var

    uzun lafın kısası

    ucuz veya pahalı diye bir şey yoktur !

    kalitenin bir fiyatı vardır !

    merak etme bende android kullanan fakirlerdenim :D
  • Sizin fakirliğiniz Android'den değil. Ürünleri beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ancak insanları tercihleri veya maddi durumları nedeniyle küçümsemek daha büyük bir fakirlik olsa gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin kalite algını çok merak ediyorum da kafa pek olmayınca boş her şey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonya61

    Sizin fakirliğiniz Android'den değil. Ürünleri beğenmeyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ancak insanları tercihleri veya maddi durumları nedeniyle küçümsemek daha büyük bir fakirlik olsa gerek.

    bir İngiliz atasözü var bilen biliR

    "android'li bir telefon alacak kadar zengin değilim ! :)"
  • Android kullanan telefonlarda standardizasyon eksiği var. Windows yüklü bilgisayarları düşünün, eğer donanım yeterliyse xp kurulu bilgisayara windows 10 bile kurabiliyorsun. Sürücüleri bulduğun, donanım gücü yettiği müddetçe sorun yok. Ancak android için bu durum geçerli olmuyor. Amiral gemisi telefon 5.1 de kalırken başlangıç model 7.1 çalıştırıyor. Seni de yeni telefon almaya doğru ittiriyorlar. Anca harici geliştiriciler bir sürüm çıkarır ve kararlılık yakalarsa ne ala yoksa zamanla canavar telefon yeni uygulamaları açmaz hale geliyor. Android 4.3 yüklü canım makineler var 4.4.2 üzeri yazılım gelmediği için bir çok uygulama artık kullanılamıyor. Yazık günah, şuan sıfır diye satılan başlangıç modellerden çok daha iyiler.

    Olur da standardizasyon olayı adam gibi yapılıp donanım yettiği müddetçe android bilmem kaçı sürücü kurarak yükleyebilir olmadan android gelişimi bilerek veya bilmeyerek sadece ticari amaçlıdır. Ara güncelleme yerine ana güncellemeyle bu işi çözmek kullanıcıya yeni model aldırma çabasıdır benim gözümde.





  • Şu alttaki tuşların ekrana dahil olmasını bir tek ben mi sevemiyorum acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaptorFX

    Android kullanan telefonlarda standardizasyon eksiği var. Windows yüklü bilgisayarları düşünün, eğer donanım yeterliyse xp kurulu bilgisayara windows 10 bile kurabiliyorsun. Sürücüleri bulduğun, donanım gücü yettiği müddetçe sorun yok. Ancak android için bu durum geçerli olmuyor. Amiral gemisi telefon 5.1 de kalırken başlangıç model 7.1 çalıştırıyor. Seni de yeni telefon almaya doğru ittiriyorlar. Anca harici geliştiriciler bir sürüm çıkarır ve kararlılık yakalarsa ne ala yoksa zamanla canavar telefon yeni uygulamaları açmaz hale geliyor. Android 4.3 yüklü canım makineler var 4.4.2 üzeri yazılım gelmediği için bir çok uygulama artık kullanılamıyor. Yazık günah, şuan sıfır diye satılan başlangıç modellerden çok daha iyiler.

    Olur da standardizasyon olayı adam gibi yapılıp donanım yettiği müddetçe android bilmem kaçı sürücü kurarak yükleyebilir olmadan android gelişimi bilerek veya bilmeyerek sadece ticari amaçlıdır. Ara güncelleme yerine ana güncellemeyle bu işi çözmek kullanıcıya yeni model aldırma çabasıdır benim gözümde.

    android versiyonları bile kendi içinde taşıdığı linux çekirdeğinin tam hakkını veremiyor !

    google teknik olarak gelişim evrimini tamamlamış bir şirkettir !

    şu an sadece sömürü politikası ile para kazanmaya devam ediyor !

    ama google eninde sonunda gelişimin son evresi değişim ve yenilenme noktasında çok büyük parçalanmalar yaşayacaktır !

    google ın yok olması, belkide yüz yıl alacak olsa bile, bu işte en büyük rolü gerçek linux felsefesi ve ruhu yer alacaktır !

    çünkü kullanıcılarını farklı id lerle fişleyip sözde daha iyi hizmet oluşturmaya çalışan bir şirket işletim sistemi olarak

    insanların sistemlerden tam bağımsız bir şekilde bilgiye erişimi noktasında , insanları birer tüketici müşteri olarak tanımlayan

    ve insanı müşteri olarak gören bir ekonomi modeli sadece kapital sömürü düzenini insanlar üzerinde hakim kılmaya çalışır vede çalışacaktır.

    sonuç olarak belki bir bağımsız linux temelli bir android alternatifi, bu gün olmasa bile günden güne bu beklenti git gide artmaktadır !

    şu an bu fikri ister kabul edenler olsun veya olmasın bu fikir, bir birini tanımayan sayısı insan tarafında tek bir ağız gibi söylenmeye başlıyor ise

    bu yeni bir şeylerin her şeyden önce fikri bir başlangıçıdır !

    dünya üzerinde sayısı dil deki forumlarda bu sorun dile geliyor vede gelmeye de devam ediyor !

    bu bir yerden elbet bir fidan verecek bir fikir dir !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 6 Ekim 2016; 11:35:22 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.