Şimdi Ara

Yeni Nokia telefonları benchmark testlerinde göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni Nokia telefonları benchmark testlerinde göründü


    Yıllar önce mobil cihaz bölümünü Microsoft’a satan ve akıllı telefon pazarından elini eteğini çeken Finlandiyalı Nokia, büyük bir geri dönüşe hazırlanıyor. Nokia isim hakkını satın alan HMD Global ile ortak olarak üretilecek cihazlar benchmark testlerine düşmeye başladı.


     


    GeekBench üzerinde ortaya çıkan Nokia D1C adındaki prototip, orta seviye bir donanım taşıyor. 8 adet Cortex-A53 çekirdeğinden ve Adreno 505 grafik biriminden oluşan Snapdragon 430 yonga setinin güç verdiği telefonda 3GB RAM yer alıyor. Bunun haricinde telefonda ne tür özellikler olacak şimdilik karanlıkta.


     


    Üretimi Foxconn’a yaptıracak Nokia, Microsoft ile olan anlaşması gereği akıllı telefonlarda doğrudan kendi markasını kullanamıyor. Bu bakımdan çok yeni bir girişim olan Finlandiyalı HMD Global, isim hakkını Microsoft’tan satın aldı. Nokia ise tasarım ve danışmanlık gibi konularda HMD Global ile çalışacak.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy A8 2016 duyuruldu

    Bu yılın sonlarında doğru Nokia markası taşıyan iki Android cihazının piyasada olması bekleniyor. Amiral gemisi olacak modelde ses getirecek grafen tabanlı kamera teknolojisi üzerinde çalışılıyor. Daha önce de kamera tarafında çok başarılı olan Nokia telefonları, pazara geri dönerken çok daha gelişmiş bir çözüm ile bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmayacak.


     


    İkinci modelin ise üst seviyeye hitap etmesi bekleniyor. Ortaya çıkan D1C kod adlı cihaz ise orta seviyeye yönelik olarak hazırlanmış. Muhtemelen bu iki modelden önce veya sonra D1C cihazının piyasaya çıktığını göreceğiz. Nokia’nın göreceği ilgi sonrasında akıllı telefon pazarındaki stratejileri büyük oranda belirginleşmiş olacak. 


     







  • Keşle Symbian'ı ya da Meego'yu ya da yeni bir işlerim sistemi geliştirip piyasaya çıksalar. Açıkçası Android işletim sistemiyle gelmesi beni hiç heyecanlandırmıyor. Üç aşağı beş yukarı nasıl bir şey olacağı belli.
  • umarım Lumia'larda kullandığımız heremaps uygulaması da bu telefonlarda yer alır.
    ayrıca bu vasat donanımla markasına rağmen kullaıncılarını ne kadar memnun edebilir acaba?
    ya da Nokia adını kullanarak uzun vadede tutmasa bile pastadan pay alırlar bir şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 3 Ekim 2016; 11:09:51 >
  • Nokia; connecting people...

  • Beklenen telefon, kamera beklediğim gibiyse aldım gitti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Das Boot

    Keşle Symbian'ı ya da Meego'yu ya da yeni bir işlerim sistemi geliştirip piyasaya çıksalar. Açıkçası Android işletim sistemiyle gelmesi beni hiç heyecanlandırmıyor. Üç aşağı beş yukarı nasıl bir şey olacağı belli.

    Windows phone yaptı ya adamlar, daha ne yapsınlar? Symbian mı kaldı, koskoca Windows kurtaramadı Nokia yı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi Nokia başarabilirsin...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN


    quote:

    Orijinalden alıntı: Das Boot

    Keşle Symbian'ı ya da Meego'yu ya da yeni bir işlerim sistemi geliştirip piyasaya çıksalar. Açıkçası Android işletim sistemiyle gelmesi beni hiç heyecanlandırmıyor. Üç aşağı beş yukarı nasıl bir şey olacağı belli.

    Windows phone yaptı ya adamlar, daha ne yapsınlar? Symbian mı kaldı, koskoca Windows kurtaramadı Nokia yı.

    Zaten orada hata yaptılar. Kendi işletim sistemlerini geliştirerek özgün bir firma olarak yollarına devam etmeleri gerekirdi. Onlarca farklı üreticinin kullandığın işletim sistemli telefonlar maalesef birbirinin kopyası oluyor.

    Blackberry'de Android cihazlar çıkardı ne oldu? Battı. Oysa ki BBOS'u geliştirerek tutunmaya çalışsalar kullanıcı nezdinde hem farklı bir seçenek olurlardı hem de özgünlüklerini korurlardı.

    Tabi bu yorumları sadece bir kullanıcı olarak yazıyorum. İşin pazarlama ve ticari kısmı da var. Tabi ki bu dediklerimi adamlarda düşünmüşlerdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    Nokia, Lumialarda vasat donanımla iyi performansa alışmıştı, Android olunca ne yapacak bakalım.

    İyi performans? Menü geçişlerinden bahsediyorsunuz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • efsane geri mi dönüyor
  • Atı alan üsküdarı geçti diye bir deyim var, bu saatden sonra çok zor, nokia'nın hatırı sayılır bir başarı elde etmesi için apple ve samsung gibi firmaların yıllar boyunca sürekli yanlış hamleler yapması nokia'nın ise sürekli doğru hamleler ve yeniliklerle yükselişte olması gerekir tüm bunlar olsa bile en az 5 yıl gibi bir süre gerekir ki o lige çıkabilsin, yani benim görüşüm nokia kenar köşede kalarak ismini sürdürecek gibi, en fazla xioami gibi bir üretici olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekirkara -- 3 Ekim 2016; 12:34:13 >
  • Açıkçası Nokia sağlamlığı ve kalitesiyle bilinen bir firmadır. Bu yüzden en aşağı Gorilla Glass 4 ve metal çerçeve bekliyorum. Kameranın lensleri en iyi marka olarak bilnen "Carl Zeiss" lenslerinden olmalı. Aynı şekilde bataryaları ürüne göre en az iki gün giden, mAH değeri yüksek olmalıdır. İşlemcisi standart olarak tüm telefonlarda gördüğümüz sekiz çekirdekli Cortex A53 işlemci çekirdeğinden değil de şöyle dördü Cortex A72, diğer dördü A53 falan olmalıdır. Bence orta halli bir telefon yerine kaliteli ve uygun fiyatta olmalıdır ki tekrar düştüğü çukurdan çıkabilsin.

  • yıllardır nokia haberi yayınlanıyor ama telefona gelince hiçbiryerde hiçkimsede yok.demekki birşeyler baya yanlış yapılmış
  • Baba dönüyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cosica

    umarım Lumia'larda kullandığımız heremaps uygulaması da bu telefonlarda yer alır.
    ayrıca bu vasat donanımla markasına rağmen kullaıncılarını ne kadar memnun edebilir acaba?
    ya da Nokia adını kullanarak uzun vadede tutmasa bile pastadan pay alırlar bir şekilde.


    Buradan devam ediniz. :)

    HERE WeGo
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps




  • N/7 + kamera + multimedia özellikleri olmalı. Ayrıca PC ile masaüstü gibi bağlanam bir arayüz ile (aksesuarlar) iyi bir başlangıç yapabilir. W10 ' a da iyi bir gönderme olur

  • Ben hala iphonekiller(5800xm) kullanıyorum. Kopamadık s60(Symbian)dan... s40lı 6670 de çekmecede yatıyor ara ara oyun oynarım çakma ngage oyunlarının zevki bir başka.

    Ben heyecan yaptım f/p durumu güzel olursa acımam alırım.

  • Kalplerde öyle bir yer edinmiş ki, dönüşünü çoğu kişi dörtgözle bekliyor..

    Nokia'dan flah açıklama,

    To Be Contunied..

  • aycibin A kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı hiç işte burda,hemde sadece 100 tl
    Yeni Nokia telefonları benchmark testlerinde göründü
  • Gönül ister ki MeeGo ile sahaya dönsün ama böyle bir şey artık imkânsız. Nokia geri dönsün de tek gerisi önemli değil. Nokia'yı özel yapan da hepsi birinirinin aynısı olan Android cihazlar üretmemesiydi. MeeGo ile çok farklı olabilirdi. Şimdi diğer üreticilerden bir farkı olmayacak. Gerçi Nokia fark yaratmayı hep bilmiştir. İlla ki yenilikçi bir şey yapar bir şekilde farkını hissettirir ayrılır. S60 arayüzünü Android'e uyarlasa ne güzel olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.