Şimdi Ara

Renault Trezor: geleceğin tasarım anlayışına ışık tutan otomobil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renault Trezor: geleceğin tasarım anlayışına ışık tutan otomobil
     
    Renault’un yepyeni bir tasarım anlayışını temsil eden yeni konsept aracı Trezor, Paris Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıktı. Renault’un geride kalan dönemdeki tasarım anlayışından çok farklı hatlara sahip olan araç, elektrikli bir GT. Tamamen elektrikli bir motordan güç alan otomobil, aerodinamik özellikleri ile de ilgi odağı olmayı başarıyor.

     

    4700mm uzunluğunda ve 2180mm genişliğindeki aracın önünde 21inç, arkasında ise 22inç tekerlekler var. Hem önde hem de arkada büyük fren diskleri dikkat çekmeyi başarıyor. Geniş diskler hava girişi anlamında cömert bir alan sağlarken karbon fiber fren balataları soğutmaya destek oluyor.

      

    4 Saniyeden Kısa Sürede 100km/h Hız 

    1660kg ağırlığındaki bu dev coupe aracın motoru, Renault’un tek koltuklu Formula E aracından alınıp hiçbir değişikliğe uğramadan yeni formda hayat bulmuş. Motor 345 beygir güç, 380nm tork üretiyor. Bu motor sayesinde Renault Trezor, saatte 100km’nin üzerine 4 saniyeden kısa bir süre içerisinde ulaşabiliyor. Ayrıca bu motor, yeniden kazanılabilir enerji depolama özellikleri sayesinde frenleme esnasında pilleri şarj edebiliyor.

    Renault Trezor: geleceğin tasarım anlayışına ışık tutan otomobil 

    İlginç Kapı Tasarımı 

    Elmas kesimi hissi uyandıran metal gövdesi aracın şıklığını tamamlarken, geleneksel kapılar yerine sürücü tarafından tavanın kaldırılarak, tek parça şeklinde açılan ilginç tasarım, otomobili farklı kılmaya yetecek yegane unsurlardan sadece bir tanesi olarak göz kamaştırıyor.

     

    Renault mühendislerinin çalışmaları sonucunda ortaya konan tam otonom sürüş yardımcısı, tek parçadan oluşan ve dikdörtgen şeklindeki OLED ekran, tüm kontrollerin dokunmatik alanlar üzerinden sağlanması, İngiliz el işçiliği ürünü deri döşemeler ve tüm alanlarda LED aydınlatmalar aracın dikkat çekici ayrıntıları arasında yer alıyor.



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
    Renault Trezor
     
     
     







  • 1940 ve 1950 yıllarındaki auto show'larda geleceğin tasarımı diye lanse edilen otomobillerin kaçı gerçekleşti? Aratın bulun, absürtlüğü görün.
  • hayatımda ilk aldığım arana renö idi ve çok hayal kırıklığı yaşamıştım. daha sonra honda almıştım arkasından toyota aldım ve hiç bir sorun yaşamadım. maddi durumun bir ara iyi değildi fiat arabalara yöneldim sadece fiyatı uygun diye 2004'te palio almıştım. kuşkularımı boşa çıkarmıştı, halen işyerimde bu araba kullanılmakta. fiyat kalite ve bakım olarak kıyaslarsam japon arabaları en iyi seçenek.

  • al tarafı arabaya binicez bütün kapota açılacak. bu mu geleceğin tasarımı? bagaj kapısı da açılsaymış tam olurdu

  • tasarımı hatalı yağmuru düşünmemişler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 30 Eylül 2016; 15:38:22 >
  • Buna vereceğim parayla gider uzaylılarla tanışırım gelecek nasılmış görürüm :DDDD

  • Renault kadar dandik bir araba markası yok.

  • Çekmiş mazotu, çizmiş pandizotu...Başka açıklaması yok

  • Yakın gelecek teması olarak ilgi çekici bir tasarım.

  • ya geçiniz. şu konsept arabalardan nefret ediyorum. şimdi buna bineceğiz de bagaja nasıl alışveriş poşetlerini koyacaz. kurban kestik eti nereye koyacaz? yan koltukta zırlayan bebeyle memlekete mi gideceğiz
  • Öyle bir iniş şekli yok ya!

  • Batmobile benzemis. Konsept olarak da fena degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla o C led farları gözümüze gözümüze sokacaklar :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    ya geçiniz. şu konsept arabalardan nefret ediyorum. şimdi buna bineceğiz de bagaja nasıl alışveriş poşetlerini koyacaz. kurban kestik eti nereye koyacaz? yan koltukta zırlayan bebeyle memlekete mi gideceğiz

    İşe tam klasik Türk ailesini anlatmakla başladın ama atladığın bir nokta var bu klasik bir araç değil, alıcısı farklı. Bunu alan adam milyarderdir, her çeşitte arabası vardır. Kurbanı bu arabaya koymaz gider parasını verir kestirtir, dağıttırır. Ya da alışveriş poşetlerini araca sığdırmakla uğraşmaz, çalışanları zaten evin alışverişini yapar. Böyle ütopik şeyleri kendi hayatınıza yormayın.
  • Görüntüsü efsane...

  • biri bana buna benzemediğini söylesin
    Renault Trezor: geleceğin tasarım anlayışına ışık tutan otomobil
  • Gelecek tasarıma ışığı bu tutacaksa ben karanlıkta kalmaya razıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reno atomu parcalasa bir ise yarar araba yapamaz ama anlamdigim sekilde ulkde arabalar peynir ekmek gibi gidiyor ruhu fakir milletin

  • Şu araçları gördükçe teslanın nasıl mükemmel bir firma olduğunu yeniden anlıyorum. 2 kişilik leğen gibi uzun ve "Konsept otomobil" aracın 0-100 ü 4sn altında diye belirtiliyorken bildiğimiz aile aracı standartlarında 5 kapılı ve tamamen elektrikli model ste bu süre 2.5sn. Üstelik bunun gibi pist aracı şeklinde değil standart araba ama gelecekten gelen. Bunu istanbuldaki bir kasisten geçir de görelim :D

  • Aslında tam da anlatmak istediğim buydu. Concept arabalar neden hep zenginler için tasarlanıyor? Yemiyor çünkü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.