Şimdi Ara

Rusya, Microsoft ve ürünlerine savaş açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya, Microsoft ve ürünlerine savaş açtı 
    2014 yılından bu yana başta Amerika merkezli yazılımlar olmak üzere yabancı programların yerine milli uygulamaların kullanılması gerektiğini belirten Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, uzun süredir gündemde olan değişim süreci için düğmeye bastı.
     
    Bir konuşmasında yabancı sermaye yazılımların ülke ekonomisine ciddi anlamda zarar verebileceğini ve ilerleyen dönemlerde kontrol edilemeyecek çapta bir probleme dönüşeceğini ifade eden Putin’in ilk kurbanı ise dünyanın en büyük teknoloji üreticisi Microsoft oldu.
     

    Outlook kullanımı yasaklanıyor, yabancı şirketlere ağır vergi yükü getiriliyor

     
    Bu kapsamda ülkenin başkenti Moskova’daki kamu kurumlarında Microsoft yazılımları yerine alternatif uygulamalar tercih edilecek. Öncelikle devletin sahibi olduğu mobil operatör Rostelecom'un yaklaşık 6 bin bilgisayarında kurulu olan Outlook yazılımları kaldırılacak ve yerine yerel e-posta servisi kurulacak. İkinci adım olarak devlet dairelerindeki 600 bine yakın bilgisayarda Rus yazılımları kullanılmaya başlanacak ve Rusya’da Microsoft büyük ölçüde temizlenecek.
     
    Rusya’nın ekonomik yapının korunması adına aldığı bir diğer önlem ise vergilerdeki düzenlemeler. Rusya’da bulunan ABD şirketlerine ağır vergi yükü getirmeyi planlayan Vladimir Putin, böylelikle Microsoft ve benzeri markaları Rus şirketlerine nazaran daha yüksek fiyatlarda çalışmaya zorlayacak. Buna bağlı olarak halkın ve firmaların yerli Rus yazılımlara yönelmeleri sağlanacak.
     







  • Adamlar işi biliyor

  • adam dogru yolda ya biz

  • Devlet dairelerinde linux kullanılmalıdır.Paralı ve kapalı kaynak kodlu yazılımlar arka planda ne iş çeviriyor bilinmez hemde dışarı giden yazılım ücretleride cabası.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimde ülke olarak yapmamız gereken bu. aynı işi yapabilen ve kontrol altına alabildiğimiz yazılımlara dönmeliyiz. çok büyük tasarrufta olur, güvenlik olur. pardus, pisi, open office, libre office, mysql, heidi sql, PostgreSQL, interbase, firebird v.b.

  • Mesele maliyet değil güvenlik, 3-5 bin pc nin işletim sistemi gideri ne olacak.Abd nin eline kamu yazışmaları geçmesin diye kasıyorlar.

  • Adamlar işi biliyor. Bizim yapmamız gereken de bu. Milli işletim sistemi ve çalışılan alana uygun program geliştirmemiz lazım.

  • Elimizde mis gibi yerli Pardus işletim sistemi vardı ama sağolsun heba edenler. Bütün devlet kurumlarında Windows yüklü. Bizim gibi bireysel kullanıcılar çok önemli değil ama kamu kurumlarının bilgisayarlarında bulunan önemli bilgiler maalesef bu işletim sisteminin erişiminde. Sadece bizim ülkemiz değil ABD dışındaki Windows kullanan tüm ülkeler için aynı tehlike geçerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten işlemcilerin bilgi topladoğı söylenmişti yani bilgiler dışarıya gidiyor da bari yazılım yerli olsun da hem maddi hem manevi olarak elimşzde bişey olsun ülke yoldan çıktı ya standart kafa ev araba telefon bilgisayar al gez toz bu nedir ya

  • Lider dediğin işte böyle her konuda bilgili olur ve ülkesini düşünür. Birde bizimkine bak. Anca eyyy israil eyyy bilmemne başka bi cacık yok.
  • Helal len putin. ARM tabanlı baykal işlemcilerde hazırlanıyor.

  • bizde olsa mikrosoft 1000 lira örnek alternatif yazılım ıvırı zıvırı 5000 tl bizim ülkemizde milliyetçilik diye bişey yok

  • Hangi işletim sistemini kullanırsanız kullanın kendi (öncelikle) işlemci ve donanımınızı üretmediğiniz sürece bilgi çalacaklar yine. Daha bir ay önce haberleri vardı intel işlemcilerde iptal edilemeyen ve bilgi akışı kontrol edilemeyen sürekli veri alıp gönderen bir birim var o birim işlemcinin içi açılarak iptal edilirse işlemci çalışmaz hale geliyor.


    Rusya'nın adımı çok doğru önce donanımı millileştirdiler şimdi yazılımı, para ve en önemlisi bilgi dışarıya akmamalı.





    Eee Türkiye gibi zengin ve güçlü değiller ne de olsa tasarrufa gidiyor adamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 30 Eylül 2016; 20:38:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Elimizde mis gibi yerli Pardus işletim sistemi vardı ama sağolsun heba edenler. Bütün devlet kurumlarında Windows yüklü. Bizim gibi bireysel kullanıcılar çok önemli değil ama kamu kurumlarının bilgisayarlarında bulunan önemli bilgiler maalesef bu işletim sisteminin erişiminde. Sadece bizim ülkemiz değil ABD dışındaki Windows kullanan tüm ülkeler için aynı tehlike geçerli.

    Pardus Dediğin Özelleştirilmiş bir Linux dur. Linux kullanıyor musun. Ayrıca Pardus dan vaz geçilmiş değil. Bir çok kuruluş Pardus geçiş yapıyor. Pardusu şuradan takip edebilirsinhttps://www.facebook.com/PardusKurumsal/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 30 Eylül 2016; 15:53:40 >




  • Rusya ve Türkiye'nin yerinde olsam yazılım ve bilgisayar fakültelerinin son sınıf larına bir sene ekler ve o son sınıf da sadece bu programlar için yazılım yazdırırdım ve bunu mezuniyet ödevi olarak sayardım böylelikle bedava iş gücü sağlamış olur ve bu sayede program hem daha çabuk gelişir hemde daha ucuza mal ederdim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    Rusya ve Türkiye'nin yerinde olsam yazılım ve bilgisayar fakültelerinin son sınıf larına bir sene ekler ve o son sınıf da sadece bu programlar için yazılım yazdırırdım ve bunu mezuniyet ödevi olarak sayardım böylelikle bedava iş gücü sağlamış olur ve bu sayede program hem daha çabuk gelişir hemde daha ucuza mal ederdim

    bkz: vatandaşı köle olarak görmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • putin gerçekten başkan ama
    rusyada rusdos çıkarsın onu kulansın :)

  • en doğrusunu yapıyorlar helal olsun
  • Ya olum keşke başbakan olabilsen ya da gençler başbakan olsa artık ak parti'nin hükümeti olsa bile. Olum aklımda öyle şeyler var ki aklınız almaz eğitim sistemini öyle bir hale getiririm ki.

  • Bizimkilerde her hafta Biden'la görüşsün Obama'yı arasın..Merkeli sevsin.. BM'e yaransın Natoya satılsın.. Gitsinler gelsinler.. Adamlar her türlü krize rağmen milliyetçiliklerinden taviz vermiyorlar..

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.