Şimdi Ara

Mesajlar uygulaması Apple’ın takibinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesajlar uygulaması Apple’ın takibinde


    Teknoloji devlerinin sürekli kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda yeni tedbirler aldıklarını ve en güvenilir olanını sunma gayreti içerisinde olduklarını görüyoruz. Yine de bazı koşullarda verileri toplamak kaçınılmaz oluyor.


     


    Apple’ın işletim sistemleri arasında iletişim kurmayı sağlayan Mesajlar platformu sürekli takip altında ve bazı verilerin toplandığı belirtiliyor. Apple’ın 2014 yılında güvenlik mercilerine sunduğu belgelere göre gönderilen her mesajın kime ve ne zaman gittiği verileri sıkı bir şekilde takip ediliyor.


     


    Bilindiği üzere iOS cihazlarındaki iMessage uygulaması hem internet üzerinden mesaj gönderiyor hem de SMS’leri bünyesinde barındırıyor. Kullanıcı internete bağlı ve karşı tarafta da iOS cihazı varsa ücretsiz mesaj gönderilirken, internet olmadığı veya farklı bir platforma ait cihaz olduğu durumlarda ise SMS’e dönüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Artık resmi: BlackBerry akıllı telefon üretmeyecek

    Apple bunu anlayabilmek için bir sistem kurmuş. Kullanıcı karşı tarafa mesaj gönderdiğinde uygulama Apple’ın sunucularına ping atıyor ve karşı tarafın internete bağlı olup olmadığını veya iOS cihazı olup olmadığını kontrol ediyor. Her ping sırasında tarih, saat, telefon numarası ve IP adresi kayıt ediliyor.


     


    iMessage içerikleri uçtan uca şifreleme yöntemiyle koruma altına alınmış durumda ancak yukarıda sayılan verilere Apple ulaşabiliyor. Buraya kadar belki normal karşılanabilir ancak Apple’ın bu verileri 30 gün boyunca saklaması ve istendiği takdirde güvenlik güçlerine teslim etmesi işleri değiştiriyor. Saint Bernardino sanığının iPhone modelindeki şifrenin kırılmasına yardımcı olmayan Apple, iMessage söz konusu olduğunda kapıları tamamen kapatmıyor.


     


    Firma iMessage verilerini topladığını doğruluyor. Yapılan açıklamaya göre iMessage içeriklerini çözebilmek mümkün değil ancak Apple sunucularına atılan pinglerin içeriği 30 gün boyunca saklanıyor ve güvenlik makamlarına istendiği takdirde teslim ediliyor. Ayrıca iCloud logları ve FaceTime arama pingleri de yine 30 gün boyunca saklanıyor. 


     







  • Ama android en güvensizi apple asla mahreme yan gözle bakmaz.
  • Apple'ın tabikide diye okudum

  • olur mu hiç apple mahkemede bile kullanıcı bilgilerini vermiyor
  • Apple neyi takip etmiyor diye sorarlar.

  • mac booktan facebook sayfasına reklam almak için girdiği kredi kartı bilgilerinden torrent kurucusu bir adamı yakalatmıştı bu apple düşünün artık nereleri takip ediyorlar.

  • Google kadar iyi bir "bilgi hırsızı" olamaz.

  • Dünyanın en büyük kişisel veri hırsızı Google ve Facebook'tur. Varsın Apple'da hangi numaraya ne zaman mesaj attığımı bilsin ne olacak.

  • Şurada Apple'ın kullanıcı gizliliğine tepki göstermek varken birileri "En büyük Facebook yok en büyük hırsız Google" şeklinde yönlendirmelere başvuruyor. Çok yazık gerçekten. Bu marka fetişi midir, bilmiyorum, yalnız halk olarak genel profilimizi ne güzel de ele veriyor. Taraftarı olduğu şey eleştiri potasına girince ahlaki bir tutum sergileyip eleştirmek yerine başka hedef gösterip yönlendirme yapmak tam da bu topraklara özgü. Çok yazık.

  • reklam ayağına Google neler neler yapıyor

  • Bunda yanlış hiçbir şey yok. Haber kaynağındaki metin de kafa karıştırıcı biraz, özetle şöyle;

    1- iMessage ile gönderilen hiçbir mesajın içeriği Apple tarafından GÖRÜNTÜLENMİYOR, GÖRÜNTÜLENEMEZ.

    2- Haberde bahsi geçen bilgiler, sadece 'sorgulama' için. Bunu örneklendirelim.
    Ahmet ismindeki arkadaşıma daha önce hiç iMessage'dan mesaj göndermedim diyelim. Mesajlar - Yeni Mesaj'a girip Kime kısmına Ahmet yazdığımda önce Ahmet ismindekileri numaraları ve varsa mail adresleriyle gri gösterecektir. Ardından hangi telefon numarası ve e-mail adresi iMessage iletişimi için etkinse, onlar mavi renge dönecektir. İşte bu griden maviye dönüş esnasında, iMessage uygulaması Apple server'ına haberde bahsedilen ping'lemeyi yapıyor.
    Yapılan bu sorgunun da 30 gün boyunca, XXX numarası 30 Eylül 2016 13:23'te YYY IP adresinden ZZZ numarası için ping attı (iMessage kontrolü yaptı.)

    Tek log'ladığı şey bu. Kaldı ki iMessage yerine SMS kullansanız, güvenlik güçleri mahkeme emriyle operatörden sizin SMS içeriğine kadar her şeyi temin edebilir. Paranoya yapmayın :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.