Şimdi Ara

Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
13.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Biliyorum , yazı biraz uzun oldu fakat inanın okuduğunuza değecek ve "iyi ki okumuşum diyeceksiniz"
    EDIT : Yazı 1.5 sene öncesine ait olduğu için sildim. musayit bir zamanımda güncelleyerek tekrar koyacağım buraya
    Konsolu açmak

    NOT : Burada yazdıklarım benim konsolu açmak için kullandığım tekniklerle bezelidir , sizin konsolunuzda gelebilecek herhangibir arıza ya da bozulmadan dolayı mesuliyet kabul etmiyorum kesinlikle.
    İlk olarak konsolu rahatça mudahale edebleceğiniz bir yere koyun. Harddiski , önündeki küçük düğmeye basarak çıkartın. Face plate i , yani ön taraftaki kapağı çıkartmak için de en kolayı şöyle ; konsolu , arka tarafı altta kalacak şekilde dik koyun , yani face plate yukarıda kalsın , konsolu açtığınız tuş tarafından , parmaklarınızla kendinize doğru güçlü bir şekilde çekin. Yani tam köşesinden tutup çekeceksiniz ,ben böyle çıkartıyorum fakat genel olarak internette yayımlanan dokumanlarda çıkartma şekli şöyle ; Memory kart slotlarına iki parmağınızı sokun ve face plate in köşesine de baş parmağını koyarak kendinize doğru çekin.
    Şimdi sıra geldi yan taraftaki iki gri parçayı çıkartmaya. Öncelikle aşağıdaki şekili açın,

     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    Bu resimin alt tarafına dikkatli bakarsanız , bu parçaların her iki tarafında da uzun çengeller var. Bizim yapmamız gereken bu çengelleri tırnaklardan çıkartmak , bunun için de çok küçük bir tornavidaya ya da deliklere girecek küçüklükte bir demir çubuğa ihtiyacınız var. Resimin en alt tarafına dikkatli bir şekilde bakarsanız tırnakları göreceksiniz , işte o tırnakların bulunduğu hizadaki yuvarlak deliklere sokacaksınız , gri parçayı kendinize doğru hafifçe çekin , zaten çengeller çok kolay kurtuluyor tırnaklardan.

     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    Şimdi diğer taraftaki gri plakayı çıkartacağız , ilk önce yukarıdaki resimi açın ,

    Bu şekilde de göreceğiniz gibi , sağ üst taraftaki siyah plastiği çıkartmalısınız(bu plastik , konsolu normal bir şekilde yan koyduğumuzda sağ üst tarafta oluyor , yani harddiskin olduğu tarafta) Dikkatli bakarsanız şekilde , 4 tane plastik olması gerekirken 3 tane var.

    Diğer taraftaki plakayı da , yukarıda anlattığım gibi çıkartın. Sadece birtane plastiğin altına çengel gizlemişler , diğerlerinin altında yok , boşuna çıkartmayın. Yani dört plastikten sadece birtanesinin altında çengel var.


    Şimdi sıra geldi , komple bir şeiklde alt ve üst tabakayı çıkartmakta fakat bu biraz uğraştırıyor. Aşağıdaki resimi açın ,

     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    Şekilde görünen 7 tırnağı çıkartmak için ince ve geniş bir alete ihtiyacınız var , mesela bu resimdeki (tıkla) gibi birşey bulursanız ya da yaparsanız işiniz çok kolay. Bunun dışında , çok küçük ve ince bir tornavida ile ya da ona benzer bir madde ile de bunu çıkartmak mümkün , ben size birkaç ipucu vereyim. Ben bu tırnakları törpüyle açıyorum ve 1 dakikamı bile almıyor hızlı bir şekilde açtığım zaman , bunun dışında cımbız ile açtığım oldu ya da hiçbirşey bulamıyorsanız çok kalın bir iğne ile açmayı deneyin fakat ideal birşey bulamazsanız sizi gerçekten çok uğraştırıyor , bunları açmak zor değil fakat sabır isteyen ve meşakatli bir iş. Mantık ise , öncelikle ethernet kablosunun girdiği yer ile tam tersi tarafındaki plakadan destek alarak , alt ve üst paçaları ters tarafa doğru hafifçe çekin bir elinizle , diğer elinizle de tırnaklara tek tek bastırın , eğer bir elinizle iki plakayı aıyrmaya çalışmazsanız açtığınız tırnaklar belli bir süre sonra kapanır , bunu önlemek için başka bir yöntem daha var , o da her tırnağa ideal bir parça sokarak bir diğerini açaraken daha önce açtığınızın kapanmasını önlemek. Ben ne kadar ince çubuk tornavida varsa sokmuştum ilk açmaya çalıştığımda , daha sonra iyice işin erbabı oluyorsunuz , mesela ben ilk açmaya çalıştığımda (tabi böyle detaylı bir dokuman yoktu ilk açmaya çalıştığımda , konsolun ilk çıktığı aylardı) yaklaşık 30 dakika sürmüştü fakat şu anda 5 dakikada bile açabiliyorum. Tırnakların nasıl açıldığını anlamak için de "çıt" sesini duymalısınız , yani "çıt" sesini duymadan o tırnağı açmış olmuyorsunuz , size tavsiyem , eğer bir tornavida ile ya da aletle açamıyorsanız fazla zorlamayın ve başka birşey deneyin. Bu taraftaki tüm tırnakları açtıktan sonra , yani alt ve üst tabakayı tırnaklardan kurtardıktan sonra birdaha kapanmaması için kalın birşey koyun iki tabakanın arasında ve ön tarafa geçin , yani DVD-ROM'un olduğu tarafa ,

    Aşağıdaki şekili açın ,

     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    Bu şekilde görünen yerlerde de tırnaklar var (konsolda kullanılan malzeme de pek bir cimri davranan Xbox , konsolu açmak konusunda tabiri caizse bin dereden bin su getirttiriyor malesef) buradaki tırnakları da çıkartın ve iki parçayı birbirinden ayırın.

    Şimdi sıra geldi anakartı çıkartmakta ;

    Aşağıdaki resimi açın ,

     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    İlk olarak anakartı çıkartmak için en ideal tornavida seti , genelde cep telefonlarını açmakta kulanılan trox tornavida seti , fakat ben normal bir tornavida ile de (zorlanarak da olsa) açmayı başardım. Şekilde görünen mavi ve kırmızı halkalar içerisindeki tornavidaları çıkartın (tam olarak hatırlayamıyorum malesef fakat yeşil halkalar içerisindeki tornavidalar da soğutucuyu çıkartmak için gerekliydi sanırım, ne olur ne olmaz çıkartın ) ben ilk açtığımda bunları çıkartıp bir kenara koydum ve büyük ihtimalle de konsolu satmadan tekrar takmam yerine. Vidaları çıkarttıktan sonra aşağıdaki resimi açın ,

     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    Bu şekilde gördüğünüz gibi , plaketin sağ ve sol üstlerinde görünen iki boş delik var , vida olması gerekirken sökülmüş , o vidaları sizler de sökün. Ortadaki krem renkteki diktörtgen plastiği çıkartın (güç düğmesinin üzerine yerleştirilmiş plastik) , bu plastikte alttan ve üstten iki tırnak ile tutturulmuş , basit bir şekilde çıkartabilirsiniz bu plastiği. Altındaki vidayı da sökerek bu plaketi kendinize doğru çekin , plaket soket şeklinde anakarta takılmış. Plaketi çıkarttıktan sonra ise anakart çıkartılmaya hazır (tabi buraya kadar DVD-ROM'u çıkartmanız gerekiyordu) fanların yanında bir mandal var onu da çıkartmayı unutmayın.

    Geriye kaldı en zor olanı , yani soğutucu çıkartmak.

    Yazıyı tamemen okuyun ve kendinize olan güveni tartın , eğer bu riske göze alamıyorsanız açmamak en doğrusu fakat tekrar belirtmek isterim , bu konsolu 1000 kişi açmışsa 900'ü zaten amatör , profesyonel olarak tabir edilecek kesimde doğuştan X360'ı açmayı öğrenerek doğmadı elbette , açarak öğrendiler. Öncelikle aşağıdaki resimi açın ,
     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²


    Önce kolay ama riskli yönetmi anlatacağım , ben bu yöntemle çıkarttım ve çok dikkatli çıkartarak en ufak bir hasar bile vermeden yeniden takmaya başardım:

    GERÇEKTEN RİSKLİ BİR YÖNTEMDİR , DİKKAT EDİN
    1. Yöntem : şekilde , siyah okla gösterdiğim yere küçük bir tornavida sokarak içeriye doğru hafifçe esnetiyoruz. Buradaki mantık şu ; Esnettiğimiz bölgenin tam karşısındaki kancayı çıkartmak için , o kancayı demir çubuktan kurtarmamız lazım , soğutucuyu incelerseniz kancanın bir çubuğa geçirildiğiniz göreceksiniz. Bir yandan dediğim gibi tornavidayı sokarak esneteceksiniz , diğer elinizle de baş ve orta parmağınızı kullanarak kendinize doğru çekeceksiniz X şeklindeki kelepçenin , tornavida ile esnettiğiniz pençenin tam karşısındaki pençeyi. Birini çıkarttıkta sonra sol taraftaki ya da sağ taraftaki de kolayca çıkartılabiliyor. Aslında bu kadar teferruatlı anlattığıma bakmayın , basit bir yöntem fakat çok riskli. Riski de şu , mavi okla gösterdiğim bölgenin tam altında anakarta yapışmış durumda bir çıkıntı var ve kırmızı okla gösterdiğim yerde de çok hassas devre elemanları var , yani X şeklindeki kelepçeyi esnetirken sonuçta olduğu yerden oynatıyorsunuz ve bu elemanlara zarar verme ihtimali var , ayrıca anakartı çatlatma ihtimaliniz de , üzgünüm ama dikkatsiz bir mudahale sonucunda yüksek oluyor. Yani gerçekten çok riskli bir yöntem. Zaten bu yüzden , elektronikçiler ve konsol işiyle uğraşan dukkanlar pek sıcak bakmıyorlar soğutucu sökme işlemlerine. Dikkat etmeniz gereken başka bir nokta da bu X şeklindeki kelepçeyi çıkartırken esnekliğine zarar vermemiş olmanız gerekiyor , kelepçeyi çıkartınca göreceksiniz ki kelepçe düz değil ve orta tarafı bacaklarından daha yukarda , bunu nedeni ise soğutucunun işlemci ile tam olarak birleşmesi , işte bu esneklik bozulursa CPU nun soğutucu ile tam olarak kenetlenmeme ihtimali var , dikkatli olarak karakteristiğini incelerseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız , ortadaki çıkıntı da bunu için koyulmuş zaten.
    2. Yöntem : Bu yöntemi ben hiç denemedim , denemediğim için sadece bilgi amaçlı yazıyorum. Öncelikle şunu belirteyim. Bu konuda , başka bir forumdan birisine sormuştum ve onun yazdığı mesajı kopyalayarak buraya yazıyorum , denemdiğim için herhangibir yorum eklemyeceğim , ayrıca bu yazıyı kimin gönderdiği nicki v.s. saklı kalacak ve hiçbir mesuliyet kabul etmiyorum. Aslında ondan izin almam gerekiyordu , sonuçta özel bir mesaj fakat bu yazıyı yardım amaçlı yazdığım için sanırım hoş karşılayacaktır , yazının orjinal metni şöyle;
    quote:

    O gergilerin aslında çok basit bir açma tekniği var. Ama zarar verirseniz başınıza ciddi sorunlar açabilirsiniz. Çok ince bir tornavidayı ayakların yanında kalan bşluktan gergiye yerleştirin ve hem kaldıraç gibi destek alarak yukarıya aynı zamanda ileriye itin. Öncelikle tornavidanın kesinlikle kurtulup ana karta deymesine izin vermeyin. İkinci olarakta ana karta baskı yapmayın çatlatma riskiniz var. Aslında çok kritik değilse açmanızı önermem. Kalıcı hasar görme riski çok fazla ve göründüğünden çok daha hassas bir dizayn.

    Elbette ki bu mesaj da benim yazdıklarım gibi tavsiye amaçlıdır , yani herhangibir mesuliyet kabul etmiyoruz. Ayrıca ikinci yöntem daha zor ve güvenli bir yöntem gibi duruyor , denemediğim için kesin birşey diyemiyorum.


     Xbox360 : 3 Kırmızı Işık ²

    Heatsink in çıkmış hali
    Kancaların birini çıkarttığınız zaman yukarıdaki resimdeki gibi görünüyor.

    Soğutucuyu başarılı bir şekilde çıkarttıktan sonra ise CPU ve GPU'nun etrafını ve soğutucuları tamamen temizleyin. Bu temizleme işleminde de dikkatli olun. Ben nasıl tamamen çıkarttığımı size anlatayım. Bende Philips'in temizleme spreyi vardı , bu sprey Türkiye'de büyük kırtasiyelerde satılıyor (NT'de vardı) Resmini görmek için (tıkla) Tabi bu biraz da beceri işi , benim elimde böyle bir sprey vardı hazırda onu kullandım. Kendi yönteminizi kendiniz bulabilirsiniz.

    Şu şartlar , CPU'nun üzerindeki ısıyı soğutma bloğuna atmakta önemli rol oynayacaktır.

    1. CPU ve GPU'nun üzeri ayna görevi görene kadar temizlenmeli , yani CPU'ya baktığınığızda yüzünüzü çok ne bir şekilde görmelisiniz.

    2. Soğutucu bloklarını tamamen silin , kesinlikle en ufak bir leke kalmamalı ve sıfır alınmış gibi olmalı , yani o soğutucuyu gören daha önce kullanılmadığını düşünsün. Ayrıca soğutucunun yüzeyine zarar verilmemeli , yani pürüssüz olmalı. Tornavida gibi aletler kullanmayın , mesela cif ya da ona benzer temizlik malzemeleri olabilir.

    3. CPU ve GPU'nun etrafında eski macundan eser kalmasın

    4. Macunu sürerken mümkün olduğunca ince olsun katman ve her tarafa eşit dağatın. Eğer aşırı ince yaparsanız da yeterli seviyede ısıyı aktaramaz. Ne fazla olmalı ne de az

    5. Macun çok dikkatli sürülmeli , CPU ve GPU'nun dışına taşırılmamalı. Ayrıca macunu mümkün olduğunca pürüzsüz sürün yani macunu sürdükten sonra macunun üstü mümkün olduğunca engebesiz olsun.

    Soğutucuyu tekrar takarken de düz bir şekilde yerleştirin yuvaya , yani macun sizin takış şeklinizden dolayı başka bir yere sürtülmesin. Daha sonra X şeklindeki pençeleri takacaksınız. Açıkcası ben çıkarttığımdan çok daha fazla zorlanıyorum takarken. Yine çok ama çok dikkatli olmalısınız , arkadaki küçük entegreler zarar görmemeli ve anakarttan destek almayın , soğutucun diğer tarafındaki bacağından destek alarak ve bir taraftaki kancayı taktıktan sonra , bir yandan esneterek diğer yandan tam karşısındaki kancayı takarak monte ettim ben.

    Bunları yaptıktan sonra kasayı toplamak çok basit gelecektir zatan.

    Kolay Gelsin....
    Hayır duanızı eksik etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 2 Mayıs 2008; 20:55:35 >







  • çok güzel bir yazı olmuş eline sağlık, bu bahsettiğin Arctic Coolin 5 isimli macunu nereden aldın yani istanbulda satan biryer varmı yoksa internettenmi sipariş ettin?
  • Teşekkürler , birşeyler biliyorsan ve paylaşmıyorsan bu büyük bir cimriliktir bana göre. Ürünün ismini eksik yazmışım Arctic Cooling 5 , ya da bazı yerlerde Arctic Silver 5 diye geçiyor.

    Aşağıda linkini verdiğim site , Türkiye'deki ithalatcısı ve soğutma konusunda en popüler site ,

    http://www.firebal.net/

    Ya da bu firmanın bayilik verdiği firmalardan da edinilebilir.(TIKLA)
    Dukkan olarak da ben Kadıköy Yazıcıoğlu'ndan aldım , dukkanın ismini şimdi hatırlamıyorum fakat OC malzemeleri satan bir dukkandı , yanılmıyorsam 2. ya da 3. kat. Ben en büyük versiyonunu aldığım için 30 YTL tuttu , eğer Xbox dışında başka birşey için kullanılmayacaksa 20 YTL'lik küçük boyu tavsiye ederim.




  • Verdiğin bilgiler için ve bu uzun yazıyı üşenmenmeden yazıp bizlerle paylaştığın için teşekkürler.
  • Xboxın yeni sürümlerinde kullanılan macunun gümüş değeri %70 den çok dha fazla.Gümüş ayıracı damlatıp kendiniz de görebilirsiniz.Tek başına thermal grease değiştirerek 3 ışık sorunu ya d thermal sensörlerin bozulması engellenemez.Çünkü oldukça çok ısınan gpu üzerindeki sıcak havaya ekstra bir de dvdromun 12 X hızında sürekli dönmesiyle ısınması birleşince ortaya atılamayan sıcak bir hava çıkıyor.Zaten macun yeterince kalitesli olmasaydı gpu+cpu soğutucusuna dokununca elinizin yanmaası sadece ılık hissetmeniz lazımdı.Microsoftun kullandığı grease de şimdilik bir sıkıntı yok.Ama GPU soğutucu tasarımı ve yerleştirilmesi çok rezil.Bunu bir mühendisin tasarladığına inanamıyor insan.
  • eh yani ms bu kadar mı olur yaptığın 360 diyorum sadece.
    kontendoo şunu demiş makınalarınız eninde sonunda 3 kırmızı ışığı görecek bana bazı arkadaşlar zamanında çok tepki gösterdi ama malesef kontendoo bu olayı bilimsel açıklamış yani illa ps3 ten ucuz olacam diye ısı geçirtgenliği yapan macundan bile çalmaya kalkarsan(dandik malzeme kullanırsan en hassas bölgede) bunun vebalini kullanıcılar öder tebrikler ms,her nerede yaşanıyor ve yaşatılıyorsan
    bence tüm 360 sahini arkadaşlar ellerini çabuk tutup zaman kaybetmeden bu işlemi yapsınlar yada yapabilen arkadaşlara yaptırsınlar teşekkürler kontendoo değerli bilgilerin için dostum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamerr -- 3 Şubat 2007; 11:27:49 >




  • kontendoo

    Cpu üzerindeki aliminyum soğutucu bloğun aynısını bir tornacıda yaptırarak bakır bloğa cevirmeyi düşünüyordum. Cünkü bakır, aliminyumdan daha iyi bir iletken. Ancak bu termal macunu bakır blokla kullanabilirmiyim bilmiyorum.
  • Ben de sıvı metal diye birşey duymuştum yanlış hatırlamıyorsam arctic silverdan daha iyi deniliyordu,bari sürmüşken ondan sürelim.
  • Ben ne makinayı açmayı nede sürmeyi biliyorum.İstanbul'da bile değilim.Artık 6 yıl dayanması için dua etmekten başka yapacak bişeyim yok.
  • çok iyi bi yazı olmuş ama şimdi brz daha güvenimazaldı xbox 360a izmirde bunu yapabilcek yerde oldunu sanmyrm malesef..
  • eline sağlık yazı güsel olmuş
  • o senin 1 dolar dediğin şeyden adamlar kaç milyon tane üretiyolar farkındamısın ve sadece macun değil bence makinanın içi gerçekten çok kalitesiz malzemelerden yapılmış lehimlerinde bile iş yok bizzat içini gördüm anlattıklarından da kötüymüş gerçi gördüğüm makina arızalıydı ama ısınmadan kondansatörü akan başka bi elektronik cihaz görmemiştim ben bugüne kadar(tabi bu fiyata) bence almadan önce çok çok iyi düşünün sonra rüyalarınızda bile xbox kabusları görürsünüz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power512 -- 3 Şubat 2007; 0:24:05 >
  • Biraz daha sakin olalım. Tartışma büyümesin diye 2 mesajı da sildim, kişisel atışmalarınız için PM özelliğini kullanabilirsiniz. Konuyu gereksiz tartışmalarla kirletmenin anlamı yok
  • Resident ,

    %70'de az , şuna emin olabilirsin adamlar birkaç derece için onlarca dolar harcıyorlar. Yani o iki profesyonel arkadaşım şöyle konuşuyor inan ki "hmm , o zaman buna %50'lik bir macun sürersek yaklaşık 3 derece oynar , şu kadar sürersek yarım derece daha oynama ihtimali var , şu soğutucuyu japonla yapıştıralım en iyisi o zaman 2 derece" gibi , yani en iyisini kullanmak zorundasınız çünkü soğutmaada en önemli etken ısıyı hızlı ve güvenli bir şekilde soğutma bloğuna aktarmak. Ayrıca ekstra bir fan ya da soğutma bloğuna gerek olduğunu düşünmüyorum , çünkü bu tür ürünler , genelde büyük testlerden geçirilerek satışa sunuluyor. Buna da şöyle bir örnek gösterebilirim. Yazın en kavurucu sıcağında bile 3 kırmızı ışık hatası vermeyen konsollar kışın soğuk bir ortamda verebiliyor. Yani bana göre ekstra bir fana ya da soğutma bloğuna gerek yok.
    Zaten fanların şöyle bir özelliği var bunu göz ardı etmeyelim,Fanlar ısıya duyarlı olarak hızlanabiliyorlar , mesela atıyorum 3000 RPM standart dönüş hızları diyelim , eğer soğutma bloğuna çakmak tutarsanız (çok psikopatça oluyor farkındayım fakat örnek sonuçta) fanlar birden 5000 RPM'e çıkıyor , yani ısıya duyarlı seansör fanların da dönüş hızını ayarlıyor. Bu sayede , eğer çok çok sıcak bir ortamda bile konsolu kullansanız fanlar hızlanara bu dezavantajı gideriyor. Ayrıca takacağınız başka bir fan , seansör ile uyumlu olmayabilir ve voltaj olarak da sorun teşkil edebilir , böyle bir duruma ise evdeki bulgurdan da olmanız mumkun.
    Yani problem süreye yayılan bir problem değil , anlık bir problem sonucunda veriyor böyle bir hatayı. Zaten ısı seansörünün görevi önce fanları hızlandırmak sonra da sistemi kapatmak. Fanlar normalde 3000 RPM'de dönüyorlarsa , onların asıl değerlerini de ölçtük biz , 3 katına kadar daha hızlı dönebiliyor fanlar ve inanılmaz bir güce ulaşıyorlar. Yani fanlar kesinlikle dandik değil , belli ki MS bu konuda akılcı davranmış




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kumanda

    kontendoo

    Cpu üzerindeki aliminyum soğutucu bloğun aynısını bir tornacıda yaptırarak bakır bloğa cevirmeyi düşünüyordum. Cünkü bakır, aliminyumdan daha iyi bir iletken. Ancak bu termal macunu bakır blokla kullanabilirmiyim bilmiyorum.

    Elbette ki kullanabilirsin. Yani bu macunlar özel olarak bir metal için üretilmiş macunlar değil. Zaten bu macunu OverClock la uğraşanlar , en iyi neticeyi almak için kullanıyor. Yani Arctic 5 en iyisi olduğu için , adam onu alıp da X360 için kullanmıyor. Adam onu alıyor ve 1. sınıf soğutma bloğunda kullanıyor , bizim gibi dandik aliminyuma sürmüyor zaten. Mesela öyle bakır soğutma blokları var ki , 100 $ değerinde. Adamlar o tür bloklarda kullanıyorlar bu macunu.
  • Arkadaşlar , uygun bir zamanda size çok detaylı bir yazı yazacağım , bu yazıyı okuyarak da konsolu açıp macunu sürebilirsiniz. Hatta şöyle yapsanız daha iyi olur. Mesela aynı ilde oturan arkadaşlar (İzmir mesela) buluşup böyle bir güvenlik önlemi alabilirler , o kadar para verdiyseniz bazı şeylere katlanacaksınız. Bunu bir çay bahçesinde bile yapabilirsiniz. Ayırca şöyle bir avatajı da olur , mesela Arctic Silver 5 alıyorsunuz , parayı 5'e bölersiniz. Zaten bir tüp ile 8 , 9 kere kullanma imkanınız olmuş oluyor. Yani şunu demek istiyorum , belli bir para vermişsiniz ve almışsınız bu konsolu , eğer "param bol benim" diyorsanız siz bilirsiniz fakat "acaba benim makinam da 3 kırmızı ışık hatası verir mi" , "bugünlük 2 saat oyun yeter" , ya da "acaba sabaha kadar demo indirmek için konsolu açık bıraksam hata verir mi" gibi düşüncelere kapılmaktansa değer bana göre. Ayrıca şunu da unutmayın , 3 kırmızı ışık hatası birkaç nedenden dolayı oluyor , mesela bu CAHİL MS çalışanları daha doğru düzgün lehim yapmayı bile beceremedikleri için makinadaki lehimler soğuk lehim olabiliyor. Resmen kepazelik , konsolu bir açıyorsunuz ki ne göresiniz anakartın altında beyaz beyaz lekeler.

    Fakat şunu da unutmayın ; Ben bu konsolun işçiliği kadar kötü başka konsol görmedim , eskiden karakutular vardı , onların da Joystick leri çok dandikti fakat camdan aşağıya düştüğü zaman bile çalışırdı ve 10 sene oldu hala çalışıyor meret daha birkere donmadı. Ama şunu unutmayın , bu konsolun karşısında bir rakibi yok , PS3 asla X360'a rakip olabilicek bir düzeyde değil şu anda (buna dikkat çekin , şu anda diyorum gelecek ne gösterir bilinmez) işte bu nedenle 3 kırmızı ışık hatası yüzünden makinasını çöpe attıktan sonra yine X360 alan insanlar tanıyorum ve düşünüyorum da , eğer benim başıma da böyle birşey gelseydi ve konsolu çöpe atsaydım yine alırdım.




  • Resident,Xbox'ın yeni sürümlerinde kullanılan macun'un etkisinin %70 civarı olduğunu söylemişsin fakat hangi klasmana giriyor bu yeni sürümler (2006- yoksa 65nm'lik işlemcilere sahip olan X360'lar mı)?

    Kantendoo,öyle şeylere değinmişin ki gece gece heyecan yarattın üzerimde.Ben de nadiren donmalara tanık oldum makinem de fakat sağlam bir Cpu fan'ı kullanıyorum.Ben de mi gidip bir artic sürsem bu makineye.
  • bilgiler icin tesekkurler uzman birini bulup yaptırıcaz mec buren...sanırım makinalarında donma problemi yasamayan cok azdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akh3737 -- 3 Şubat 2007; 0:57:59 >
  • bende almayı düşünüyorum fakat hiç oc yapmadım macun sürmeyi bilmem sadece kasada parçaları takar çıkarırım; birde resident, yeni makinalardan kastın nedri haziran 06 sonrası mı?? Şu meret nasıl sürülür eğer yardımcı olursan kontendoo sana minnettar kalırım.
  • Arkadaşlar öncelikle şu konuya açıklık getireyim , bu mesajım bu konsol konusundaki tedirginliğinizi arttırmasın , aksine güven tazelemiş olmanız gerekir. Çünkü 3 kırmızı ışık hatası gibi efsane olmuş bir hata , bu kadar kolay bir yönemle bile önlenebilir (kesin demiyorum elbette)
    Ayrıca konsolu açmak sizi korkutmasın Bu konsolu 1000 kişi açmışsa 900'ü amatör zaten. Yani basit tornavida açmaktan fazla birşey yapmıyorsunuz. Neden bu kadar gözünüzde büyütüyorsunuz anlamadım. Sadece soğutucu bloğunu çıkartırken çok dikkatli olmalısınız , çünkü gerçekten çok hassas bir yöntem kullanmışlar fakat bodozlama dalmadığınız sürece , sakin bir kafayla ve gerekli ekipmanlarla açtığınız sürece birşey olmaz merak etmeyin.
    Dediğim gibi yakında bir yazı daha yazacağım , zaten genel yazılan konsol açma yazılarıyla benzerlikler olacak fakat şuna gerçekten çok üzülüyorum , gerçekten çok büyük bir konsol bölümüne sahipiz fakat doğru düzgün bilgi verecek konu sayısı çok az , inasnlar çarşaf çarşaf oyun konusu açıyor fakat bir Allah'ın kulu da çıkıp teknik detaylara inmiyor , asıl insanların merak ettiği konular bunlar.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.