Şimdi Ara

Mobilite: Taksitle telefon, LG V20, Asus ZenFone 3 Deluxe ve dahası...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobilite'nin yeni bölümünde gündemdeki önemli gelişmeler Erdi Özüağ ve Mesut Çevik tarafından yorumlanıyor. Ülkemizde tekrar gündeme gelen taksitle telefon satışı, LG V20, HTC HD2'ye Android 7.0, GM5 Plus'a Android 7.0, Samsung Galaxy S8'in işlemcisi ve diğer önemli gelişmeler bu haftanın konuları arasında yer alıyor.
     



  • Göz göre göre sözde YERLI üretim denen fason dandik telefonları halkına itelemeye çalışan bir zihniyet varken kimse bana bu ülkede kulak arkasının bekaretinden bahsetmesin

  • --Yerli telefon olayında taksit olayının gelmesi güzel, bir de vergi indirimi yapılıp fiyatı biraz daha düşürülse çok daha iyi olur.


    --Android TV olayını da hiç kimseye önermiyorum. Bir süre Philips teknik servisinde staj yaptım ve hem panel kalitesi hem de isletim sistemi gerçekten yerlerdeydi. Android TV OS gerçekten ağır çalışıyor ve bir kaç uygulamadan sonra giderek ağırlaşıyor.


    --Note 7 telefonlarının patlama olayı da bir yandan iyi oldu diyebiliriz. Apple'da da kasanın bükülme ve çekmeme sorununun ardından çıkardığı diğer iPhone'lar da bu tür bir sorun olmamıştı. Şimdi de Samsung tarafında da aynı sorundan patlayan, yanan bir telefon görmeyeceğiz diyebiliriz.

    --Mesut abi asıl önemli olan telefonun farklı bir deneyim sunması değil. Belki ilk 3 ay için bunu söyleyebiliriz. Ancak 3 ayın sonunda telefonun hızlı açılıp kapanması, uygulamaların çok hızlı açılması, buton yerleşimi ve arayüzünün yerleşiminin kullanıcı dostu ve akıcı olması lazım. Yani telefon yağ gibi akmalı. Hiç bir sorun yaşanmaması lazım. Onun dışında yok kavisli olmuş, yon çift kamerası olmuş vs.. bunlar daha sonra gelen detaylar...





  • Nesi yerli arkadaş, biri çıksın da izah etsin lütfen.
    Montaj yapılıp piyasaya sürülenlerin hangi parçası (chip seti, işlemci, ekran, kamera, depolama birimi) yerli?
    Bir de Çin'de üretileni alıp, üzerine marka vurup satmak da ayrı bir "Yerli Üretim" meselesi...
    Geriye ne kaldı! Yeterince aldatılmadık mı?

  • Ben memnunum, kaldırsınlar taksiti ve hatta operatörlerin faturaya ek satışlarını da kaldırsınlar. Gerçi etraf sığır dolu, gider kredi çeker alır. La ne büyüttünüz şu telefon meselesini ya. İthal cep telefonuna 15 yılda 23 milyar dolar para harcanmış, yazık. Bunlar hep görgösüzlükten işte. Bir telefon alıp 4-5 yıl kullansanız bunlar olmazdı. Her yıl telefon değiştiriyorsunuz.

    Bu yasa en azından parası olmayan çekle, krediyle vs satın almaya girmeyecek kadar mikro seviye de aklı olan insanları bu tüketim çılgınlığından uzak tutar. Zengin olan, geliri yüksek olana zaten etki eden bir durum yok.
  • fatalrhymex F kullanıcısına yanıt
    Kulak arkası bekaretini kaybedeli çok oldu...
  • Pazartesi sendromu için 1'e 1 teşekkürler :)

  • Zenfone 3 Deluxe'ün DSFA (Dual Sim Full Active) özelliği olduğunu da belirtmekte fayda var. Oneplus 3 kullanan biri olarak aylardır bu telefonu bekliyorum. 64GB modelinin 1700TL civarında olacağını tahmin ediyorum.

  • üstad huawei nova plus a haftaya değinebilir misiniz? o fiyata alınır mı alınmaz mı. 625 4k da şişer mi falan. evde 4k tv var. ucuza 4k video çeken tel arıyorum. bu arada samsung 43ku7000 tv aldım. işletim sistemi tizen. kanal geçişleri 3 sn olması dışında tıkır tıkır çalışıyor. tv de tizen androidden daha sade gibi geldi bana. her işi yaptırıyor yine de. herkese mutlu günler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kucukyenici

    Nesi yerli arkadaş, biri çıksın da izah etsin lütfen.
    Montaj yapılıp piyasaya sürülenlerin hangi parçası (chip seti, işlemci, ekran, kamera, depolama birimi) yerli?
    Bir de Çin'de üretileni alıp, üzerine marka vurup satmak da ayrı bir "Yerli Üretim" meselesi...
    Geriye ne kaldı! Yeterince aldatılmadık mı?

    Ya bırakın Allah aşkına bu lafları. Telefon üreticilerinin hangileri bu parçaları tam olarak kendileri üretiyor? Evet büyük firmalar kendi işlemcisini, ekranını üretiyor ama bizim ülkemizde kimde o bütçe var? İnsanlar önce o parçaları toplayıp kendi markalarını oluştursun yerli bir marka olsun ondan sonra bütçesi arttıkça kendi ekranını da üretir kendi işlemcisini de kendi işletim sistemini de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Zorla güzellik olmaz kardeşim ! Benim seçme hakkımı elimden alamazsın.
    Üreticiler yerli telefonlar üretsin sonra tüketiciler beğenirse alır.Diğer rakiplere taksit yok yerliye var.Neden ? Yerliye teşvik! YOK YA !?!!? Sen desene şuna bir yandan vatandaşı kazıklayacağım diğer yandan da para ülke dışına çıkmayacak.Zorla yerliye düşman ettirecekler bir şey değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwanzig -- 26 Eylül 2016; 13:53:10 >
  • 26:46 lol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rosedaled3 -- 26 Eylül 2016; 13:59:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rosedaled3

    26:46 lol

    Kota gitmesin ne oldu o dakka

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes gibi Vestelde çinde ürettirip satıyor neden Vestele ayrıcalık yapılsın.

  • Telefon satmasın demiyoruz! Montajla, ithal getirt, markanı bas, piyasaya sür. Kimseyi ilgilendirmez...
    "Yerli Üretim" adı altında çıkmasın karşımıza.
    Sonra "Yerli Üretimi" desteklemek bahanesiyle ithal cihazlara ek vergi koyuyorlar! ("Yerli Firmaların" baskısıyla)
    Umarım ne demek istediğimizi anlatabilmişizdir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 26 Eylül 2016; 14:53:14 >
  • Üst seviyeden bahsederken sony samsung s7 falan dediniz htc10 demediniz bir nedeni var mıdır hocam?
    Ayrıca belirli konularda ortak noktaya varamayıp tartışmanız çok hoşuma gitti :D Farklı fikirlerin bir programda olması güzel

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeroWin

    --Android TV olayını da hiç kimseye önermiyorum. Bir süre Philips teknik servisinde staj yaptım ve hem panel kalitesi hem de isletim sistemi gerçekten yerlerdeydi. Android TV OS gerçekten ağır çalışıyor ve bir kaç uygulamadan sonra giderek ağırlaşıyor.



    Belki sizin gördüğünüz cihazlar düşük seviye ucuz ciharlardır ben de Androidli philips kullanıyorum 2014 model olması lazım hemde ancak çok yüklenmediğim sürece sıkıntı çıkmıyor. Es dosya yönetici ve mx player gayet kararlı çalışıyor başka ihtiyaç duyduğum uygulama da yok televizyon sonuçta amaç birşeyler izlemek.Donanımının düşük geldiği bariz belli yalnız uygulama geçişlerinde hissediliyor. Görüntü kalitesi dönemin lg- samsung larından öndeydi zaten çok rahat anlaşılıyordu.




  • Mesut Çevik; "Eğer 1.000 TL.'lik telefonla teknik servis sıkıntısı yaşayan adam gidip 3.300 TL.'lik telefonu satın alıyorsa zaten demek ki bu milleti seven çok yaranıyor!" (26:39)

    Şu üslubunuzu bir zahmet düzeltiverin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 26 Eylül 2016; 15:49:02 >
  • Güzel Sohbet Teşekkürler

  • nefendim kullanıcısına yanıt
    Mesut Çevik; "Eğer 1.000 TL.'lik telefonla teknik servis sıkıntısı yaşayan adam gidip 3.300 TL.'lik telefonu satın alıyorsa zaten demek ki bu milleti seven çok yaranıyor!" (26:39)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.