Şimdi Ara

Dünyanın ilk sıvı soğutmalı 1200wattlık güç kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
8.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar donanımları her geçen gün hızlanıyorlar. Çift çekirdekli işlemciler derken ardından en azından şimdilik Intel ile gelen 4 çekirdekli işlemciler hatta ve hatta Quad-FX ve V8 gibi özel platformlar tabii bunların yanı sıra SLI ve Crossfire gibi çift ekran kartına destek veren teknolojiler, fizik kartları, RAID modunda çalışan diskler ve benzeri teknolojiler performans sınırları zorlamamızda yardımcı oluyorlar. Fakat bütün bu üst düzey donanımlar beraberinde yüksek güç tüketimini de ortaya konan yüksek performansın hediyesi olarak kullanıcılara sunuyor. Günümüzde orta halli bir sistemin bile güç ihtiyacı 350-400 Watt seviyelerindeyken SLI ve çift çekirdekli işlemci teknolojilerinden yararlanan sistemlerin güç ihtiyaçları 500 Watt'ın üzerine çıkabiliyor. Kaldı ki bir süre öncesine kadar 750 watt'lık güç kaynakları bile piyasada bulunmazken bugün büyük küçük, ismi bilinen veya bilinmeyen birçok güç kaynağı üreticisinin 1000 watt'lık güç kaynağı çözümleri bulunmakta. Tabii haberini ülkemizde ilk defa yine donanımhaber'de okuduğunuz Ultra gibi firmaların 2KW'lık artık çok özel diyebileceğimiz çözümleri de bulunmakta. İşte son günlerde hareketli bir periyot içine giren güç kaynağı dünyasına yeni ve ilginç bir ürün daha katılıyor. Yurt dışında Koolance adlı firma dünyanın ilk 1200 watt'lık sıvı soğutmaya sahip güç kaynağını duyurdu.

    Ülkemizde adı duyulmayan Koolance firması aslında yurt dışında hatırı sayılır bir üne sahip. 1995 yılında araştırmalarına başlayan ve özellikle sıvı soğutma çözümlerine odaklanan ABD merkezli ve Kore'de üretim yapan bu firma, daha önce de sıvı soğutmaya sahip 230 watt'lık (2001) güç kaynağı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Firma duyurusunu son yaptığı yeni ürünü PSU-1200ATX-12S ile yine dikkatleri üzerine çekecek gibi. Zira 1200 watt'lık gücü kullanıcılarına sunabilen bu ürün sahip olduğu sıvı soğutma sistemi ile de oldukça dikkat çekici. Cihaz sahip olduğu 4 adet +12V güç kanalı üzerinden toplamda 96A'lik gücü kullanıcılarına sağlayabiliyor. Maksimum ulaşılabilen gücün 1400 watt olduğu ifade edilen firmanın yeni modeli üzerinde ayrıca 4 adet PCIe konnektörü yer alıyor ki bu sayede SLI ve Crossfire sistemlere destek veriliyor. Artık güç kaynaklarının olmazsa olmaz standardı olan aktif PFC'ye de sahip olan cihaz önemli noktalarından biri de %80 verimlilik ile çalışıyor olması. Çünkü verimliliğin yüksek olması güç kaynağının sistemin gerek duyduğu gücü sağlarken elektrik şebekesinden çekeceği gücün sistemin ihtiyaç duyduğu seviyeye en yakın olacağı anlamını taşıyor ki buda elektrik faturanızdan tasarruf anlamına geliyorki, ülkemiz gibi elektriğin pahalı olduğu bir yerde az güç tüketimi oldukça önemli.

    Sıvı soğutma modülünün ayrı olarak tasarlandığı cihazda su pompası ve radyatör harici olarak dışarıdan güç kaynağını bağlanıyor. Sıvı soğutma modülü üzerinde ayrıca ısı duyarlı çalışan 120mm büyüklüğünde led'li bir fan da bulunmakta. Sessiz çalıştığı ifade edilen bu fanın çalışırken oluşturduğu gürültü seviyesi 25-33dBA arasında değişiyor. CE, TUV, FCC gibi sertifikalara sahip olan cihaz modüler bir yapıya sahip. Sıvı soğutmasının yanında sahip olduğu modüler yapı itibariyle de özellikle modifikasyon meraklılarına göz kırpan Koolance'ın yeni modeli PSU-1200ATX-12S üzerinde gerekli duyulan neredeyse tüm konnektörler de bulunmakta. Zira ürün ile birlikte 1 x 24-pin ana bağlantı konnektörü, 1 x 8-pin 12V CPU/motherboard, 4 x (1-plug) PCI-E, 2 x (3-plug) SATA, 3 x (4-plug) Molex, 1 x (4-plug + 1 FD) Molex + floppy gibi ihtiyaç duyulacak konnektörler gelmekte. Piyasada satılmakta olan ATX, E-ATX, ve BTX formunda hazırlanmış birçok kasa ile uyumlu olduğu da söylenen güç kaynağı sıvı soğutma modülü ile birlikte toplamda 6.2KG'lık ciddi bir ağırlığa sahip. 2 yıllık garanti ile bu ayın sonuna doğru yurt dışı marketlerde yerini alması beklenen ürünün fiyatının ise 499,99$ olacağı üretici tarafından belirtiliyor.

    Ürün hakkında daha ayrıntılı bilgileri yukarı da verdiğimiz üretici tarafından hazırlanan teknik spesifikasyon grafiklerinden alabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://www.koolance.com/shop/product_info.php?cPath=28_72&products_id=387




  • Güzel bir üründe gereksiz bence.

    Haber için sağol fx57 kardeş
  • Haber için teşekkürler. Ama sanırım şimdilik bu ürün fiyatı ve elektrik tüketimiyle çok masraflı bir alet.
  • Bu ürünün watt değerinden çok su soğutma ile çalışıyor olması güzel bence.Gerçe 12cm fanlı yeni psular zaten yeterince sessiz ama yeni fikirlerin doğmasına öncülük edecek bir ürün.Çok güzel olmuş.Fakat bana ve benle beraber büyük bir çoğunluğa hitap etmeyen extrem kullanıcılara yönelik ürün.Haber için teşekkürler...
  • böyle uç kesime hitap eden bir ürünün ömür boyu garantili olmasını beklerdim. Fiyatı da göz önüne alınınca ülkemizde pek ilgi görmeyeceği kanısındayım.
  • ben bu ürünü alkışlarım.tüketin tüketin tüketin derim
  • gözünüzü seveyim artık sistem toplarken watt/performans değerinede bakın. şurda çoğunluğumuz genç insanlarız ve bu dünya üzerinde yaşayacak onlarca yılımız daha var. zaten bugünden dünyayı b.k götürmeye başladı, her gün 2500 tür yok oluyor, dünya yaşanacak yer olmaktan çıkıyor.
    şirketler üretir, reklamlar yapar harcayın der, çünkü şirketlerin dünyanın geleceği ile ilgili derdi yoktur. onlar için gelecek yıl sonu bilançolarını açıklayacakları zamandır. o yaktığınız her watt la dünyayı, evimizi dahada kirletiyorsunuz.
    biraz daha sorumlu olalım, lütfen.
    herşey performans değildir...
  • Sıvı soğutma kullanması güzel, artık insanlar şu PSU sesinden bıktılar çünkü ya da en azından ben öyle düşünüyorum. Bunların 450-500 W'lık versiyonları yok mu yahu. Onlardan alsakta kurtulsak artık şu PSU sesinden. Pasif soğutma kullanan çözümler çok pahalı örneğin silentmaxx in 400W lık psu su 200$ belki su soğutma olunca dahada ucuzlar bu sessiz veya az ses çıkaran psu fiyatları.
  • fx57 minik bir uyarım olacaktı

    quote:

    USA merkezli ve Kore'de üretim yapan bu firma


    demişsin.

    Burada lütfen ya USA'yı ABD diye ya da eğer USA kalmasını istiyorsan Kore'yi Korea şeklinde değiştirir misin? Böyle nasıl desem garip durmuş
  • yok artık trafo bağlayalım bari
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zwandar

    fx57 minik bir uyarım olacaktı

    quote:

    USA merkezli ve Kore'de üretim yapan bu firma


    demişsin.

    Burada lütfen ya USA'yı ABD diye ya da eğer USA kalmasını istiyorsan Kore'yi Korea şeklinde değiştirir misin? Böyle nasıl desem garip durmuş


    Haklısın hemen düzeltildi.
  • iyi güzelde bence baya bi gereksiz :) ynlz 12v'a 96 amper verebilio.. o müthiş :)
  • fuzuli üründe sınır tanımıyolar..
  • firebal'a iş çıktı
  • gördüğüm en saçma ürünlerden biri...

    sen git psuyu sıvı ile soğut sonra üzerine 25-33 db fan koy silenxin psuları max da bile okadar sesli çalışmıyor üstelik su soğutmasız.

    fiyat inanılmaz saçma yapacağın dandik bir pompa koymak birde ısı boruları ile ana bir bloğa bağlamak. fiyat hakkaten acayip

    birde ark bu PSU paso 1200 watt çekmiyor dünyayı kurtarın demenize gerek yok. gerektiğinde 1200 watt çekiyor...

    bundan önce aktif pfc olmayan oem kasalardan ve güç kaynaklarından kurtulun..

    önemli olan verimliliktir...
  • Çok parası olupta harcayacak yer bulamayanlar için bitirim valla
  • Psu lar 1 kw yı aştı yaf. aciip elektrik harcar bu wallaha adamın iflahını keser
  • quote:

    Orjinalden alıntı: homebird

    Çok parası olupta harcayacak yer bulamayanlar için bitirim valla

  • Arkadaşlar ilk olarak, bu güç kaynağı FAZLA ELEKTRİK HARCAMAZ, hatta aynı sistemde dandik bir 400 watt güç kaynağından daha az harcar. Neden mi? çünkü verimliliği %80 in üstünde yani 300 wattlık sisteminiz sadece 380 watt harcayacak.. yani neymiş, sürekli 1200 watt harcamıyoruz. tam aksine 400 wattlık sistemimiz kendi sınırlarına yaklaşmaya başladığından daha çok ısınır ve verimliliği daha da düşer 300 watta... artık bunu bilinçli kullanıcılar olarak öğrenmemiz lazım.. archuman, bu kadar ahkam kesmişsn dünyayı koruyun vs vs diye ama bilgisizliğin yüzünden (ki bilmemek değil öğrenmemek ayıptır) kendinle çelişmişsin.. bu güç kaynağını alan insan aslında dünyaya iyilik etmiş olacak

    iki; su soğutma fikri güzel, ancak yanında pompa ve radyatör gelmesi densizlik olmuş boş yere fiyatı arttırmış.. Zira mevcut su soğutmaya bağlayarak çok daha sessiz çalışabiliriz ve o harici üniteye harcadığımız para cebimize kalır.. opsiyonel olsa keşke..

    üç, neden bu tip ürünler için hala gereksiz, fuzuli vs vs diyoruz ? yahu bu ürün segmentini kullanan birçok insan var. bu forumda görüyoruz hızaşırtma meraklılarını, 400-500 watt mı kullanalım? piyasada ferrari de var bmw de var opel de var.. ürünler çıkar, ihtiyacı olan insanlar yararlanır, bu kadar basit..

    dört, ürün zaten gelmez türkiyeye koolance ın her güzel ürününün gelmediği gibi, boş yere çenemizi yoruyoruz..
  • Süper sessizlik için muazzam bir ürün üretmişler ancak bu markanın hiç bir ürünü ülkemize normal yollardan gelmediği için sadece bakıp geçmek kötü.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.