Şimdi Ara

Samsung yöneticisine gizli bilgileri sızdırmaktan hapis cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung yöneticisine gizli bilgileri sızdırmaktan hapis cezası


    Firmaların geliştirdiği yeni teknolojiler hem kendileri için hem de bağlı olduğu ülke için büyük önem taşıyor. Bu teknolojiler izinsiz olarak rakip firmalara hatta ülkelere verildiğinde ise vatana ihanete kadar giden suçlamalar ortaya çıkabiliyor. Samsung’da yaşanan tam da bu sınıfa giriyor.


     


    Geçtiğimiz Temmuz ayında, işlemcilerin kalitesini kontrol etmekle görevli bir yöneticinin binlerce sayfadan oluşan teknik doküman ile birlikte firmadan ayrılırken yakalandığı gündeme gelmişti. Samsung derhal yöneticisi kolluk kuvvetlerine teslim etti ve soruşturma da başladı.


     


    Ay içerisinde tamamlanan soruşturma sonrasında yöneticinin dökümanları ismi açıklanmayan bir Çinli firmaya sızdırmaya çalıştığı anlaşıldı. Güney Kore yasalarına göre sektörel teknolojilerin izinsiz olarak elde edilmesi veya üçüncü taraf şahıslara verilmesi yasak. Mahkeme duruşma bitene kadar yöneticinin tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi. Yetkililer şimdi soyadı Lee olan şahsın daha önce de önemli bilgileri sızdırıp sızdırmadığını araştırıyor.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung 960 SSD: Dünyanın en hızlısı ile tanışın

    Yarı iletken sektöründe son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor. İşlemci, RAM, depolama belleği, sensör gibi alanlarda sıkı bir rekabet var. Bugün Apple, Huawei, LeadCore, MediaTek gibi pek çok firma sektörde çok yeni olmasına karşın büyük adımlar atmayı başarıyor. Bu bakımdan bu tür sızdırma konularında da muhtemelen ilgili şirketler bir servet ödüyor.


     


    Yarıiletken pazarının iki numarası olan Samsung ayrıca en büyük bellek yongası üreticisi. Büyük yatırımlar yaparak önemli teknolojiler geliştiren Samsung için bu teknolojileri koruyabilmek de büyük önem taşıyor. Güney Kore hükümeti de yarı iletken sektörünü milli bir mesele olarak görüyor. Bu bakımdan sert tedbirler uyguluyor. 


     







  • Güney kore de bi telefon yardımı yapmadı(düzeltiyorum, gazi torunlarına burs veriyormuş samsung). Sonuçta oraya asker göndermişiz. Kuzey koreye karşıydı değil mi? Yoksa boşuna mıydı herşey? "TBMM'nin onayını almaksızın" Kore'ye asker gönderen demokrat partiden şehit ailelerine telefon yardımı beklenmektedir. nato üyesi olmak için gönderilmiş gibi gözüküyor ama pyd yi destekliyor şimdi bu nato üyeleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 24 Eylül 2016; 0:59:20 >
  • http://www.jpl.nasa.gov/missions/europa-mission/
    Nasa Jupiterin uydusu europa'da yaşam izlerini kanıtlayacak, önemli bilgiler paylaşacak.. Haber yapmanızı beklerdim
    Saygılar..
    (Nasa açıklaması 26 eylül saat 21:00)

  • Babası kim olduğu belli olmayan "adam"ların, bilmem kaç bin dolarlık ayakabılarının donlarının değilde, bu tür haberlerin bizim medyada ne zaman manşet olacağını çok merak ediyorum, teknolojiyi ne zaman üretmeye başlayacağız?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Güney kore de bi telefon yardımı yapmadı. Sonuçta oraya asker göndermişiz. Kuzey koreye karşıydı değil mi? Yoksa boşuna mıydı herşey? "TBMM'nin onayını almaksızın" Kore'ye asker gönderen demokrat partiden şehit ailelerine telefon yardımı beklenmektedir. Bm üyesi olmak için gönderilmiş gibi gözüküyor ama pyd yi destekliyor şimdi bu bm üyeleri?

    GK devleti değil ancak Samsung Türkiye'de ki kore gazisi torunlarına burs veriyor.
  • Noluyor lan foruma. Birisi şu yukardaki 4 mesajın tercümesini ve konu ile alakasını yazabilir mi? Özellikle ilk mesajın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milli mesele.....

    Bizim daha çok yolumuz var...

  • "gizli sırların sızdırılması"

    Yazılarınızı kontrolden geçiren bir sisteminiz yok mu? Sır ne demek ki gizlisi veya açığı olsun.

    Şirket sırlarının sızdırılması ifadesi yeterli değil mi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    "gizli sırların sızdırılması"

    Yazılarınızı kontrolden geçiren bir sisteminiz yok mu? Sır ne demek ki gizlisi veya açığı olsun.

    Şirket sırlarının sızdırılması ifadesi yeterli değil mi.

    Amerikan filmlerini izlediysen bazı belgelerde secret bazılarında ise top secret yazar. Mesela Coca Cola'nın sırrı veya KFC'nin sırrı Top Secret'tır. Yani Gizli sır. Bunlara ulaşsan bile yayınlamanın cezası büyüktür.

    Şöyle örnek vereyim. Samsung bu sene işlemcilerde özel tasarıma geçti. Samsung'un özel tasarım işi sırdır. Ancak bunun tasarımı gizli sırdır ve bunu yayınlamak yasaktır.

    Snowden olayını düşün. Amerika'da her yıl gazeteciler onlarca devlet sırrını ele geçirip yayınlıyor ve bu yüzden çok kişi görevinden oluyor ancak yayınlayan gazetecilere dokunulmuyor. Ancak Snowden gibi "gizli sır", "top secret" dosyaları yayınlarsan vatan haini damgası yer, müebbet veya idam cezası alırsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Güney kore de bi telefon yardımı yapmadı(düzeltiyorum, gazi torunlarına burs veriyormuş samsung). Sonuçta oraya asker göndermişiz. Kuzey koreye karşıydı değil mi? Yoksa boşuna mıydı herşey? "TBMM'nin onayını almaksızın" Kore'ye asker gönderen demokrat partiden şehit ailelerine telefon yardımı beklenmektedir. Bm üyesi olmak için gönderilmiş gibi gözüküyor ama pyd yi destekliyor şimdi bu bm üyeleri?

    BM girmemiz için değil NATO ya girmemiz için olacaktı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.