Şimdi Ara

DAC entegreli ilk Lightning kulaklık duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DAC entegreli ilk Lightning kulaklık duyuruldu


    Apple’ın iPhone 7 serisinde 3.5mm kulaklık girişinden tamamen vazgeçtiğini duyurması ile birlikte ilk ürünler de piyasaya çıkmaya başladı. Tronsmart pazarın DAC entegreli ilk Lightning kulaklığını satışa sunuyor.


     


    Apple, tamamen Lightning girişine yönelmesinin sebebini ses kalitesini arttırmak olarak ifade etmişti. Piyasaya çıkan ürünler de bunu doğrular nitelikte. Tronsmart Encore adındaki kulak-içi Lightning kulaklık modeli en iyi ses kalitesini sunmayı amaçlıyor.


     


    Sektörün ilk entegre DAC yongası haricinde kulaklıkta ayrıca Apple’ın Lightning ses modülü LAM da yer alıyor. Daha yüksek bant genişliği ve daha zengin kontrol imkanı sunan LAM ile birlikte sürücüler 48kHz/24-bit dijital ses çıkışı verebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone 7 serisi için kapasitif dokunuş zorunluluğu

    Kulaklık silikonları sesi izole edecek şekilde tasarlanmışken Kevlar fiber kablo da aşınmalara ve zedelenmelere karşı dayanıklılık sunuyor. Henüz kulaklığın fiyatı açıklanmadı ancak biraz tuzlu olacağı kesin. Firma hali hazırda kulaklık için 100 kişilik bir hediye kampanyası başlattı.


     


    Aslında Apple 3.5mm kulaklık girişine bu yıl veda etmiş olsa da iki yıldır bunun altyapısını hazırlıyor. WWDC 2014 konferansında Lightning üzerinden ses aktarımı için ilk standartları tanımlayan firma, radikal değişikliğin de sinyallerini vermişti. Pahalı Lightning kulaklıkları kullanmak istemeyen ve hali hazırda elinde 3.5mm kulaklık bulunan tüketiciler ise kutu içerisinden çıkan adaptörü kullanabilecek.


     







  • Adamlar herşeyi kendine özel yapmaya çalışıyor ve yapti da zaten apple ne isterse ona mecbursunuz..

  • Önceden dac çipi telefonun içindeydi şimdi ise dışarı taşıdılar . Soketi değiştirmek ses kalitesini artırmaz , 3.5 mm ile aynı kaliteyi alabilirsiniz. Çünkü tüm höparlörler analog olarak çalışır.

    Sesin telefondan dijital olarak çıkıp , kablonun üzerindeki dac ile analoga çevirilmesi ile direk 3.5 mmden analog olarak çıkması arasında hiçbir fark yoktur. Tamamen kullanıcıyı sömürme taktikleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 22 Eylül 2016; 19:30:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaç ses kalitesi değil çipli ürünler sayesinde kendi lisanslı ürünleri satmak.

  • Orginal kulaklık algılanamadı gibi uyarılara hazırlıklı olun.

  • Hemen al ekrem hemen al hiç durma :)

  • kulaklığın icindeki küçücük DAC siradan insanlara yeticektir fakat benim gibi kaliteye önem verenlerin memnun kalacağını düşünmüyorum. zaten telefonun icindeki DAC bile yetmiyor bana Chord Mojo kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skythunderr -- 22 Eylül 2016; 21:15:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skythunderr

    kulaklığın icindeki küçücük DAC siradan insanlara yeticektir fakat benim gibi kaliteye önem verenlerin memnun kalacağını düşünmüyorum. zaten telefonun icindeki DAC bile yetmiyor bana Chord Mojo kullanıyorum.

    Sesten anlayan birisi daha.
    CKS1000 ile FiiO E18 kullanıyorum. Artık yetmiyor.
    Mojo'yu denemek isterdim.

    Gear Fourth! yapmam lazım.
  • Kulaklık arızalanıp yenisini alınca yeniden dac de satmış olacaklar. Pazarlama böyle birşey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SlayerPIN0

    quote:

    Orijinalden alıntı: skythunderr

    kulaklığın icindeki küçücük DAC siradan insanlara yeticektir fakat benim gibi kaliteye önem verenlerin memnun kalacağını düşünmüyorum. zaten telefonun icindeki DAC bile yetmiyor bana Chord Mojo kullanıyorum.

    Sesten anlayan birisi daha.
    CKS1000 ile FiiO E18 kullanıyorum. Artık yetmiyor.
    Mojo'yu denemek isterdim.

    Gear Fourth! yapmam lazım.

    eskiden bende Fiio e18 kullaniyordum, fiyatina gore gayet iyi bir dac amp. Chord mojoyu hd 800 ile kullaniyorum amfi kismi zayif kaliyor ama idare ediyor:)
  • forumdakiler yine büyük oyunu görmüş bravo :)

  • Bu sistemin tek olumlu tarafı apple'ın sınırlamalarından bağımsız üreticilerin kendi dacları ile daha iyi ses verebilen ürünler geliştirmleri olacaktır. Ama mercimek kadar dac devresiyle ne seviye bir kalite elde edilebilir, tartışılır. Kulaklık sistemimi dağıtmadan önce kullandığım dac tam 3kg ağırlığındaydı.

  • Sonra akıllara bir Cem Yılmaz Repliği gelir ; Adam s.kyosunuz burda... :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.