Şimdi Ara

Samsung HLN617W 155 Ekran DLP Projeksiyon TV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
30.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde büyük ekran teknolojileri arasında DLP teknolojisi müthiş şekilde öne geçmekte. Bunun nedeni CRT ve LCD bazlı projeksiyon tv'lerin görüş açıları ve boyutları tatminkar olmuyor. Hele her yönden kaliteli ama 3-4 sene ömürlü Plazma tv'ler özellikle yüksek fiyatları ile hiç mi hiç iyi bir tercih sayılmazlar. DLP (Digital Light Process- Dijital Işık İşleme) eski ve karışık bir teknoloji olsada boyutları hem küçültebiliyor, hem ucuz oluyor hemde uzun ömürlü olabiliyor. En büyük artılarından biriside tamamen dijital olarak görüntüyü işlediğinden PC gibi aygıtlara ve HDTV yayınlarına doğuştan uyumlu.

            

    Samsung'un son modeli olan 61" lik bu canavarda yurt dışında kısa sürede en iyi seçim haline gelmiş durumda. Üstelik doğal çözünürlüğü 1280x720 piksel olduğundan DVI veya VGA girişleri ile PC'nize bağlayarak oyun ekranı olarakda kullanabiliyorsunuz. Yazılarda aynı netlik ve güzellikle olabiliyor. Hatta yazarlar 4,5 metreden hiç bir font değişikliğine gerek kalmadan kablosuz klavye ve fare ile internette bile gezinebileceğinizi belirtiyorlar. Bunları yapabilme nedeni olan DLP ile ilgili biilgi için bu adresteki demoyu mutlaka izleyin. Texas Instruments'ın keşfi üretimi olan HD2 çipini kullanan bu tv diğer HD1 çipini kullananlardan kesinlikle daha iyi.

         

    Basitçe anlatmak gerekirse bir yüzeye döşenmiş ve yönlendirmeleri kontrol edilen binlerce minik ayna ile yapıldığı söylenebilir. Bu aynalara tutulan ışık kaynağını eğer ayna ekrana yansıtırsa aydınlık yansıtmaz ise karanlık sağlanıyor. Saniyede 5000 kez kapatıp açılabilen aynalar sayesinde ışığın tonları oluşturuluyor. Renklendirme ise bu yansıtılan ışık hüzmesinin önüne konan bir renk tekerleğinin dönüşüne göre ayarlanıyor. Çeşitli koordinasyonlar sonucunda 16.7 milyon renk elde edilebiliyor. Işık kaynağı lambada 4000-8000 saat ömürlü ve düzenli kullanımla 3 yılda bir 200-300$'lık masraf demek.

     

    TV'nin tercih nedenlerinden biriside 720p ve 1080i HDTV yayınlarına uyumlu olması. Şimdilerde popüler olan HD DVD ilede çalışabiliyor bu sayede normaldende yüksek bir DVD kalitesi ile filmler izleyebiliyorsunuz. Bunun nedeni DVD'nin ayrıntılarını çıkartan ve medyadan TV'nin ekranına kadar gelen tamamen yüksek çözünürlüklü dijital görüntü. Aşağıdaki inceleme sitelerini mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Tüm bu özelliklere sahip en gelişmiş modelin yurt dışı fiyatıda 3000$ civarında.

    Bizim nokta ise büyük ekran sorunu çeken PC oyun dünyasının bunun gibi monitör sayılabilecek TV'ler ile tekrar popüler olması. Normal TV'lerde gibi bulanık olmayan ve normal LCD ekranlar kadar keskin canlı olan bu TV teknolojisi ile Wide Screen'de (Geniş Ekran), kablosuz gamepad'ler (oyun kolları) ile oyun oynayabilme hayatımızı değiştirebilecek yeniliklerden. Şimdiden WideScreen destekli Unreal Tournament ve FarCry gibi oyunlar mevcut isterseniz 1024x768 ilede ufaltılmış kısımda tüm oyunları oynayabiliyorsunuz.








  • bir hdtv manyağı olarak bu tür gelişmeleri heyecan ve sabırsızlıkla izliyorum
  • yandan bakınca görüntü kaybı (lcd gibi ) var mı?
    radyasyon ne kadar (lcd gibi mi,crt gibi mi,tv gibi mi)?
  • 160 dereceden görülebiliyor. Onu habere eklemeyi unutmuşum, PIP (resim içinde resim) ile farklı girişlerden HD kaynaklarını görebiliyorsunuz. Mesela birinde bir pc diğerinde farklı bir pc yada dvd player izlenebiliyor. (bence süper bir özellik)

    Radyasyon yok gibi bir şey sanırım çünkü olay sadece ışık yansıtma ve o ışığı bir filtreden geçirme ile alakalı. Hem tükettiği enerjide sadece 200 Watt. Bundan daha ufak LCD'ler plasmalar bile 1,5 yada 2 kat enerji tüketiyorlar. Arkasında 2 tane VGA bir tane DVI girişi var.

    Görüş açısı sorunu yok sadece bahsedilen ve çok zor gözüken gök kuşağı efekti olduğu söyleniyor. Bir incelemede 40 kişi görememiş bir incelemede de fark ediliyor demiş vs. Buda DLP'nin bir sonraki sürümü HD2+ ile giderilecek deniliyor.
  • çok güzel.
    yani monitör alacağımıza bu ürünü rahatlıkla alabiliriz(50 cm mesafeden kullanabilirz) değil mi?
  • bununla oyun oynamak manyak zevkli olur.
  • bi çalışmaya başlıyım bştane alacam araba almayıp bunu alacam
  • bi çalışmaya başlıyım birtane alacam araba almayıp bunu alacam
  • bu ne güzel şey

  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilhami

    çok güzel.
    yani monitör alacağımıza bu ürünü rahatlıkla alabiliriz(50 cm mesafeden kullanabilirz) değil mi?



    50cmden mi ??? bunumu
  • inşallah her birimizin olur birgün birtane
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ANIL


    quote:

    Orjinalden alıntı: ilhami

    çok güzel.
    yani monitör alacağımıza bu ürünü rahatlıkla alabiliriz(50 cm mesafeden kullanabilirz) değil mi?



    50cmden mi ??? bunumu

    haberi biraz yanlış anlamışım.tabii 50 cm den olmaz.ama şöyle 17 inç civarı bir ürün çıkarırlarsa ve fiyatıda uygun olursa olur niye olmasın.




  • fiyat nedir.Türkiye satış fiyatı?
  • incelemeyi yapan siteelerden bir tanesi dlp'nin dezavantajlarından rainbow effect diye bir şeyden bahsediyhor ne oldugu konusunda bilgisi olan var mı. Bu fiyatla türkiyeye gelse herhalde plazma satışılarında azalma olur.
  • Amerikadaki sitelerden birinde satış fiyatı 3,145 $. Herhalde taksitli filan alınırdı.
  • türkiyede satış fiyatı gelse 10milyar olur kesin ne gelse üstüne bayagı bi fiyat ekliyorlar millet nasıl alır die düsünmüorlar ama 1-850tl falan olursa o zaman kesin alacagız artık benim icin normal tv devri bitti
    ve umarım ülkemizdede hdtv yayını baslar 1-2 seneye kadar
  • quote:

    hdtv

    ne demek ?????*
  • HDTV amerika japonya ve yeni yeni avrupa da başlayan yüksek çözünürlüklü tv yayınıdır. Izlemek için televizyon , kablolu altyapısı veya yayın cihazlarının tümünün yenilenmesini gerektirir.
    720i-p 1080i-p versiyonları mevcuttur. Windows Media High Definition diye arattır. Ufak film örneklerini indir ve izle.
  • fiyatin cok pahali olacagini dusunuyorum en az 8milyar ama verilecek paraya degecektir böyle bir seyle oyun oynamak...
    tr ye gelis tarihi de 2007 yi bulur
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.