Şimdi Ara

Galaxy Note 7 fiyaskosunun sebebi acelecilik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Galaxy Note 7 fiyaskosunun sebebi acelecilik


    Lansman sonrası bütün övgüleri toplayan ve piyasaya hızlı bir giriş yapan Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy Note 7, sonrasında adeta bir fiyaskoya dönüştü. Herkes suçlu olarak telefonun bataryasını gösterirken aslında perde arkasında çok daha vahim bir sebep yatıyor.


     


    Süreci yakından takip eden kaynakların verdiği bilgilere göre Samsung’un Galaxy Note 7 konusundaki en büyük hatası acelecilik oldu. Firmanın Galaxy Note 7 ile olan macerası aslında oldukça gerilere yani iPhone 7 ile büyük değişikliklerin olmayacağının anlaşıldığı dönemlere kadar gidiyor.


     


    Her Şeyin Başlangıcı


     


    Samsung Mobile iştirakinin çiçeği burnunda patronu DJ Koh, iPhone 7 serisinde büyük değişiklikler olmayacağı netlik kazanınca Galaxy Note 7 modeline önemli dokunuşlar yapmaya karar verdi. Yani Apple’ın çok fazla bir şey sunmadığı bir dönemde Samsung her şeyin en iyisini sunacaktı. Iris tarayıcı, kavisli ekran ve 3500mAh kapasiteli batarya gibi dikkat çekici özelliklerle donatılan telefon ayrıca daha erken tanıtıldı. Böylece yeni nesil iPhone modellerinden önce piyasada boy gösterme imkanı buldu.


     


    Yöneticilerin yaptıkları toplantılarda yeni özellikleri denedikleri ve oldukça da memnun kaldıkları ifade ediliyor. Samsung tarihinde en erken tanıtılan Note akıllı telefonu için firmanın yoğun gayret gösterdiği ve tedarikçi firmaları da sıkıştırdığı belirtiliyor.


     


    Samsung haricinde pek çok müşterisi olan ve onlara da bileşen tedarik eden üreticiler, normalden daha fazla baskı altında kaldı. Hatta bu dönemde Samsung yetkilileri ile çalışmanın oldukça zorlaştığı ifade ediliyor zira bazı özellikler sürekli değişime uğramaktaydı. Bazı çalışanlar git gel yaparak zaman kaybı yaşamamak için üretim tesislerinde gecelemeye başladı.


     


    Yaşanan bu acelecilik bazı noktaların gözden kaçmasına sebep oldu. Batarya paketleme sürecinde Samsung SDI iştirakinin problem yaşadığı ve patlama olaylarının da bu paketlerde ortaya çıktığı biliniyor.


     


    Sonrası


     


    İlk patlama olayları duyulmaya başladığında firma içerisinde de tepkiler oluştu. Firma içi bültenlere mesaj gönderen çalışanlar, daha ilk günlerde hızlı bir şekilde geri çağırma başlatılması gerektiğini savundu. Yüzlerce çalışan hatanın telafisi için gerekirse ikramiyelerinden vazgeçeceklerini açıkladı. Patron DJ Koh da çalışanların üzüntüsünü paylaşarak hızlı hareket etme sözü verdi.


     


    Geri çağırma kararı alınmadan önce yöneticilerin toplantı üstüne toplantı yaptığı belirtiliyor. Toyota da dahil olmak üzere benzer durumlarda diğer firmaların ne tür önlemler aldığı masaya yatırıldı. Bazı yöneticiler sadece batarya değişimi yapılması gerektiğini savunsa da son alınan karar tüm cihazları geri çağırma oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Galaxy Note 7 faciası Galaxy S8 lansmanını öne çekebilir

    Olaya yakın kaynakların aktardığı bilgiler bu şekilde. Apple’dan daha iyisini sunmak adına her türlü riski göze aldığı anlaşılan Samsung’un ne yazık ki emekleri boşa çıkmış oldu. Geri çağırma programı ile cesur bir adım atan ve takdir toplayan firma bakalım bu yaşanan olaydan ne kadar ders alacak. 


     







  • Son paragrafı okuyun geçin. Haber yazıyorsun be arkadaş, yorum mu yoksa ?

  • Ekrem yazmış okumadım..

    Biri şuraya ''Didn't read lol'' gifi koysun ben yapamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HusseinBagci -- 19 Eylül 2016; 23:54:33 >
  • Samsung, bunu yaptiginda apple ölür.

  • Bu olcekte bir firma icin gercekten skandal bir olay, bir daha nasil guvenip cihaz alinabilir ki..

  • Adamlar yasal bomba yapmışlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacaygun

    Son paragrafı okuyun geçin. Haber yazıyorsun be arkadaş, yorum mu yoksa ?



    Ekrem bey yorum yapmaz işine duygularını katıp objektiflikten taviz vermez.Sadece çeviri yapar.Kaynağa bakarsan anlarsın..
    Benim anlamadığım nokta şu ekrem bey haberleri çeviri yaptığı halde neden millet bu kadar tepki veriyor?
    Yeminli DH Tercümanı Ekrem yalnız değilsin...
  • "Sadece batarya değişimi yapılması gerektiğini savunanlar" kesin Türk'tür Ayrıca yetiştirmek için yine acele edecekler umarım ekran ve reset atma sorunlarına yenileri eklenmez...
  • Pile bayağı kasmışlar. O kadar ince kasa, kalem yuvası. Baştan planlansaydı bu sorunların hiç biri olmazdı. Piyasayı takipten çok yön veren bir model zaten. Sanırım iPhone kalemli modelini bu sene çıkaracaktı. Seneye bıraktığını duyunca yüklendi. Çünkü iPhone kalemli modeli çıkarırsa büyük yankı uyandırır. Bu seneden önlemini almak, yeni müşterileri iPhone müşterilerinin bir kısmını da kendine çekmek istemiş belli ki.

  • Note 7 alacaktım iyiki almamışım,bu saat ten sonra düzelttik deseler bile almam sonuçta,iade alınan telefonları açıp düzeltmeye çalışılıp geri satacaklar tekrar sorun olmayacağının

    garantisini kimse veremez,o kadar para verip rezil olmaktansa almamak en iyisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 20 Eylül 2016; 0:46:30 >
  • Yine mi Ekrem 71 deyip. En çok Ekrem 71'in haberlerini okuyan değerli arkadaşlara selam olsun! :D Kimseyi savunduğumdan ya da yerdiğimden değil ancak bu kadar uğraşmayı anlayamıyorum bazen. :)

  • Kısaca bizim başımıza eski çalıştığım şirkette gelen olayın aynısı, özetle 1 kadına 9 erkek 1 ayda çocuk doğurtamaz, herşeyin bir takvimi vardır. Prematüre doğuma zorlarsan projeyi sonuç hüsran olur. O zaman ki proje liderimiz Süleyman Bey bunu patronun yüzüne söylemişti ve haklı çıktı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne demisler acele ise ben de isicem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Sözde imha edip yenilerini üreteceklerdi ama yine de güvenim kalmadı. Allah korusun, düşünsenize tam biriyle konuşurken patladığını! Yine de beklemek gerekiyor. Bu kadar iyi bir telefona gerçekten sahip olmak isterdim açıkçası. Tam güven verirse 6S plus alma düşüncesinden vazgeçebilirim.
  • mementopolis kullanıcısına yanıt
    iPhone kalemli modelini çıkardığında Samsung'un cevabı da bu olur sanırım. iPhone'nun ilk çıktığı yılın yankısına benzer. Firmaların gizli anlaşmaları vardır. Yoksa bu kadar teknoloji birikimi varken ne iPhone Samsung'tan aşağı kalır ne de Samsung ondan aşağı kalır. Filler tepişmez, sömürür modundalar şuan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 20 Eylül 2016; 1:03:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silversmith

    Sözde imha edip yenilerini üreteceklerdi ama yine de güvenim kalmadı. Allah korusun, düşünsenize tam biriyle konuşurken patladığını! Yine de beklemek gerekiyor. Bu kadar iyi bir telefona gerçekten sahip olmak isterdim açıkçası. Tam güven verirse 6S plus alma düşüncesinden vazgeçebilirim.

    Hocam imha edeceklerini hiç sanmıyorum,tutup şimdiye kadar 10 milyona yakın üretim yapmışlar ve bunun 3 milyondan fazlası satılmış,şahsen ben güvenemiyorum artık,dediğiniz

    gibi allah korusun sonuçları çok vahim olabilir.
  • Zaten ben S7 serisiyle aynı işlemciyi kullandıklarında anlamıştım acele ettiklerini. Çok iyi bir fırsat yakalamışlardı ama ellerinde "patladı"

  • Düşünsenize telefon patlıyor beyler..

  • Bence ayfon samsunga adamlarını yerleştirmiş. Para çok ya. Hava atmak için telefonu satın alanlar varken, masaya koyup hava atmak isteyenler varken, çok da mümkün.

    Tıpkı intelin amdye adam yerleştirmesi gibi.

    Tıpkı sonynin kendi kendine adam yerleştirmesi gibi.

  • okumayın ekrem. gene varsayımları ile hikayesini uydurmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.