Şimdi Ara

Xiaomi şimdi de aynasız bir profesyonel kamera hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi şimdi de aynasız bir profesyonel kamera hazırladı


    Mobil cihaz pazarının yanında hemen her sektörde adını duyduğumuz Çinli Xiaomi, şimdi de dijital kamera pazarına adım atıyor. Aslında aksiyon kameraları ile pazara göz kırpmaya başlayan Xiaomi, kalıcı olmak istediğinin işaretlerini veriyor.


     


    Firmanın ortağı olduğu XiaoYi tarafından piyasaya sürülen Yi M1 adındaki aynasız profesyonel kamera modeli pek çok açıdan rakiplerinden farklılık gösteriyor. Örneğin kamerada bir elektronik vizör veya entegre flaş yer almıyor. Bu haliyle daha çok gündüz çekimlerine hitap eden kamera için harici flaş çözümleri olacak.


     


    20.16MP çözünürlüğünde Sony IMX269 sensörü barındıran Micro Four Thirds türündeki kamera, 3 inçlik bir dokunmatik ekrana sahip. Xiaomi’nin akıllı telefonlarındaki kamera arayüzüne benzer bir yazılım kullanan cihaz bu açıdan kullanımı biraz daha sadeleştirmiş.


     


    Ayrıca Bkz.Nokia liderliğindeki ekip, fiber üzerinden 1Tbps hızlara ulaşmayı başardı

    Mekanik bir deklanşöre sahip olan kamera 30 kare/saniye hızında 4K video kaydı yapabiliyor ve ISO aralığı da 25600’a kadar çıkabiliyor. RAW çekimler yapabildiğiniz kamera WiFi ve Bluetooth bağlantıları da hızlı paylaşım yapma olanağı sağlıyor.


     


    Yi M1 modeli iki lens seçeneği ile gelecek. 12-40mm f/3.5-5.6 lens ile birlikte kameranın fiyatı 330$. 42.5mm f/1.8 lens tercihi yapıldığında fiyat 450$ oluyor. Kamera şimdilik sadece Çin pazarına yönelik olarak satışa sunulacak. 


     







  • Cebimi sömürdün şayomi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • canon, nikon ve sony'nin domine ettiği, satışların düştüğü bir sektöre girmek aklıca değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    bu iş telefon işine benzemez herkes yerini bilmeli

    İsteyen istediğini yapar ne neye benzemezmiş. Bugün Apple Samsung Microsoft Google bu düzeye geldiyse farklı şeyler denemelerinden gelir. Yoksa Samsung balık satıcısı olurdu, Google bize Android'i Apple iPod iPhone 'u Microsoft Surface serisini bize veremezdi. Milyar dolarlık şirketlere yerini siz gösterecek ne yaptınız,ne biliyorsunuz. Lütfen mantıksız şeyler yazmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turyunus -- 19 Eylül 2016; 23:00:05 >
  • Bu ayın sonuna doğru Xiaomi mi 5s tanıtılacak. Parmak izi okuyucu cam altında.

  • fiyatı iyi olursa canavar gibi satar tabi çekilen örneklere de bakmak lazım...

  • Canon ve Nikon u bitirir bu Xiaomi benden söylemesi. sony ye bir şey olmaz çünkü sensörü sonyden alıyor. sony sensör satışıyla bile karını bu işten rahatlıkla paçayı kurtarır.

  • Xiaomi den işlemci pazarına da girmesini bekliyorum. kurtarsın bizi şu intel amd tekelinden

  • Nikon Canon mountlar için AF dönüştürücüler çıkar veya en azından lens çeşitliliği bol olursa olmayacak iş değil, gayet güzel bir kamera olmuş. Ancak iş lens noktasında bitiyor. Nasıl bir bayonet kullanılmış, şematikler sağlanıyor mu?

  • Leica çakması olmuş. Ayrıca vizör ve flash yok diye niye gündüz çekimlerine hitap etsin ne alaka? Şu satır aralarındaki saçma sapan yorumlarınızdan bir vazgeçin.

  • Acaba lensleri kime ürettiriyorlar. Merak ettim.

  • Bu konuda bayağı dişli rakipleri var ama fiyatla iddialı olacaklar gibi görünüyor bakalım.

  • Micro Four Thirds olduğu doğruysa m4/3 sistem içerisinde panasonic ve olympus a ait bir dolu lens var, belki onları kullanabilir.

  • ticari açıdan kullanmayı düşünenlere şöyle demek lazım ki
    unutmayın ki çektiğiniz şeyin kamera kadar maddi değeri olmayacaktır!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: turyunus

    quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    bu iş telefon işine benzemez herkes yerini bilmeli

    İsteyen istediğini yapar ne neye benzemezmiş. Bugün Apple Samsung Microsoft Google bu düzeye geldiyse farklı şeyler denemelerinden gelir. Yoksa Samsung balık satıcısı olurdu, Google bize Android'i Apple iPod iPhone 'u Microsoft Surface serisini bize veremezdi. Milyar dolarlık şirketlere yerini siz gösterecek ne yaptınız,ne biliyorsunuz. Lütfen mantıksız şeyler yazmayın.

    Bu işler öyle değil işte. Xiaomi bugün soc, ram, batarya, kamera vs alıp android'in en hızlı telefonunu yapabiliyor. Ama kamera lens işi tercübeye dayanır. En iyi çipi, sensörü alabilirsin ama bu en iyi kamerayı lensi yapabileceğin anlamına gelmez. Giriş seviyesi 50mm lenslerin fiyatı 150$, zeiss'in 50mm'si 1000$. 150$'lık lensle de çok çok iyi fotolar çelebilirsin ama zeiss fiyatını hak ediyor. Xiaomi'nin kamera çıkarmasına sevindim rekabet için ama işi çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bu makinenin lens sıkıntısı kesinlikle olmaz çünkü 4/3 bayoney yani olympus,panasonic ile aynı onların lensini bunda da rahatlıkla adaptörsüz kullaabilirsin. Ayrıca adaptörlerle canon AF lensleri de kullanabiliyorsun ki o konuda çok başarılı adaptörler çıkmış. Yani işin özü lens sıkıntısı kesinlikle yok.
    Yalnız Xiaomi şurada bir hata yapmış maden elektronik vizör koymuyorsun barı lcd ekranı 180 derece hareketli ekran yapsaydı bu makine çok şahane bir vlog kamerası olabilirdi.

  • Seni yeğrım, ıstırırım Xiaomi

  • Bu haberi kimler beğenmedi ?
    Canon ve Nikon' a dini inanç gibi tapıp. Asıl olan fotoğraf çekmek iken araca takılan marka fanatikleri beğenmedi. Çünkü 1500 TL ye aldıkları 18-55mm Kit lensli Canon ve Nikon ları ile bir anda prof fotoğrafçı oluyorlardı.

    Kimler beğendi? Daha ucuz fiyata güzel fotoğraf makinesi almak isteyen. Makinin imajından daha çok fotoğrafa önem veren. Fiyat performans dengesini hayatının her alanında kurmaya çalışan insanlar beğendi.


  • http://thenewcamera.com/panasonic-gh5-coming-with-20mp-sensor-and-6k-video-major-specification-leaked/

    Merak edip senskre baktım da pana gh5 te 6k video çekmek için bu sensoru kullanacağımız?? . Eğer lensleri de fena dwdilse gh5in 5te bir fiyatına falan gelecek gibi duruyor.

    Bakalım hayırlısı...

  • 12-40 lens ise büyük ihtimal crop 2.0 bu da 24 80 mm ye eşit. Keşke diyorum crop faktörü 1.5 olsa da daha geniş açılı kit lens ile gelse. Tam araştırmadım ama 12 40 fazla bir heyecan yapmaz bu crop la ...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.