artık kendi istediğiniz şekle sahip bir kasaya nasıl sahip olunur öğrendim. çizimlerini tamamlamakla uğraştığım tasarımlarım, çok yakında burada fotoğrafları ile beraber karşınızda olacak. şimdilik bir tane örnek çizim sunuyorum. tamamen şeffaf kasa ve istediğiniz şekillere ve grafiklere sahip olabilir. ve renklere. uv renklere kadar. aklınıza gelebilecek herşey. sadece ne istediğinize tam karar vermek gerekiyor. çünkü geri dönüşü olmayan bir karar ve vereceğiniz yüksek ücretin karşılığı olacak muhteşem, sadece size özel bir kasa. inanılmaz. reklam gibi oldu :P ehehehe
neyse uzatmadan bir çizim koyuyorum buraya.
maaliyet ortalama bir tower atx kasa için 350 / 400 ytl civarında. istenen işçiliğe göre değişiyor. çünkü kesim yapılan plaka pahalı. ama maaliyeti düşürmek için malzemenin kalınlığını değiştirebiliriz.
lazerle kabartba istenen kalınlıktan fazla bir tabakada istenen şekil kalacak şekilde traşlanarak oluyor. bu fazla maaliyet çıkartır. ama gerçekten inanılmaz bir kasa olabilir. adını bile yazabilirsin üstüne. ayrıca açılan oyuklara sprey boya tekniği ile boyama da yapılabilir. yani yaratıcılıkta sınır yok arkadaşlar. yeterki hayal edin. daha fazla bilgi almak isteyenler pm atsın lütfen. reklam gibi oldu. firma ya da şirket falan değilim. yanlış anlaşılma olsun istemem.
shandalf@ - kasanın genelini siyah olsun istiyorsun ancak ana renkler sadece mavi, kırmızı, şeffaf, turuncu, fosforlu yeşil. ama istersen özel sipariş ile istediğin renk de getirilebilir. ortalama gidecek metre kare bilirsem daha kolay yardımcı olurum.
Kesitler, 2,3,4,5,6,8,10,12,15,20,40 mm. Plexi ve Akrilik için değerler bunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeffaf Kasa -- 2 Şubat 2007; 13:35:46 >
valla ben yapacam kendime. tasarım da bu. bence değer. düşünsene takım taraftarıysan takımın armasında veya sevdiğin birşeyin şeklinde bir kasa. benim tasarım eski kasaya biraz sadık kalmak istediğim için böle olacak. ama sadece gitar figüründe bile yapılabilir. renk işin içine girince rakamlar artıyor benim verdiğim rakamlar 8 mm kalınlıkta akrilik için bütün işçilik dahil rakam. plexi olunca biraz daha ucuza geliyor. ama bence akrilik daha iyi. çünkü daha az esneklik payı var ve daha dayanıklı.