Şimdi Ara

Renault elektrikli otomobil alanında 100 bin adet satış barajını geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Renault elektrikli otomobil alanında 100 bin adet satış barajını geçti 
    İlk elektrikli otomobilinin lansmanından bu yana geçen beş yılın ardından Avrupa elektrikli otomobil pazar lideri markası Renault 100 bininci elektrikli otomobili olan ZOE'nin anahtarlarını Norveç'in başkenti Oslo'da sahibine teslim etti. Renault'un elektrikli şehir otomobili ZOE %23'ü aşan pazar payıyla Avrupa elektrikli otomobil pazarında liderliği elinde tutuyor.
     
    2016’nın ilk yarısında 15 bin adetten fazla elektrikli otomobil satan Fransız üretici bir önceki yıla kıyasla %32’lik bir artış yakaladı. Elde edilen bu başarı ile Renault, Avrupa pazarındaki liderliğini bir kez daha teyit etti. Avrupa yollarındaki her 4 elektrikli otomobilden 1’i Renault markasına aitken Fransa’daki tüm elektrikli otomobillerin yarısı da Renault markasının. Firmanın elektrikli otomobil alanında en büyük pazarlarını ise Fransa, Norveç, İngiltere ve Almanya oluşturuyor.
     
    Renault elektrikli otomobil alanında 100 bin adet satış barajını geçti 
    ZOE şehir otomobili, Kangoo ZE hafif ticari araç, iki koltuklu kompakt şehir aracı Twizy (ve onun ticari versiyonu olan Twizy Cargo) ve D sedan RSM SM3 ZE modelleriyle Renault müşterilerine gereksinimlerine uygun biçimde piyasadaki en kapsamlı %100 elektrikli otomobil yelpazesini sunuyor.
     
    Kamu kuruluşlarıyla ve enerji teknisyenleri gibi elektrikli mobilite alanındaki diğer oyuncularla birlikte çalışmalar yürüten Renault, kamuya açık şarj noktaları oluşturmak üzere bir dizi proje üzerinde de çalışıyor. Şu anda dünya çapında 100 bin’den fazla kamuya açık şarj noktası bulunuyor. Bunların 80 bini Avrupa’da bulunuyor ve sayıları artıyor. Renault, 15’den fazla ülkede otoyollara ve ana yollara 2 bin 300’ü aşkın hızlı şarj terminali yerleştiren TEN-T fonu (Trans European Transport Network – Avrupa Geneli Taşımacılık Ağı) için Avrupa Komisyonunu destekleyenler arasında.
     







  • aylik 270 lira batarya kirasi istiyorlardi ilk ciktiginda

  • zoe yerine elektrikli clio olsa bence daha çok satardı

  • Geçen sene 25 k ya fluence ze almadim sırf şarj yeri sıkıntısı olduğundan. Aynı araçlara su an 35k istiyorlar. üstelik pil kirası yok.

    Zoe ise daha iyi bir araba fluence karşın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluence ze guzel ama o kasaya 100km gitmek hic yakismiyor :/

  • Büyük pazarlardan birinin Almanya olmasına şaşırdım.

  • bu araclarda kisin donarsiniz..isitma yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyede yolda kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gereksiz pahali. Hem diyorlar elektrikli yayginlassin cevremizi kurtaralim hem masrafsiz vs vs ama en pahali otomobiller arasinda yer aliyor, twizy miydi neydi 16 beygirlik 15.000 euro/avro/yuroluk ucretiyle tam bir rezillik idi, ulkemizde motosiklet ehliyetiyle kullanima sunulan sonra satilamadigi ortaya cikinca b sinifina dahil edilen sirf hava atma araci. 15.000 gavur parasini cope atmak isteyenler icin birebir. Aracta cam yok bisey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hubalahubhub -- 15 Eylül 2016; 14:05:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero-man

    bu araclarda kisin donarsiniz..isitma yok..

    Hocam adamlar norveçte nasıl biniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan G. kullanıcısına yanıt
    icten yanmali motorlarin optimum calisma isisi yuksek oldugu icin sicakligi kalorifer olarak kullaniyoruz..ancak elektrikli araçlarda boyle bir calisma isisi yok..hatta pilin kullanim omru icin sizin pili isitmaniz lazim...

    tabi bu araclarda elektrikli kalorifer ile isinabilirsiniz..ancak evimizde calistirdigimiz kettlelar, ufolar dünya kadar elektrik yakiyor.. bunun aracin menziline etkiside olumsuz olacaktir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    bi araclardada isinan ve dolayisi ile sogutmasi yapilan parcalar var. kisin bu isi kabine aktariliyor yetmedigi yerde rezistans calisiyor. biz nasil klima kullanabiliyorsak yazin pismiyorsak onlarda donmuyor. hangi cagdayiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 bin euro verip tek sarjda 35 km bu fiyatlara zor. Htde incelemesi vardi umarim izlemissinizdir gzl program (3Serit)
    Eminönü'nde birisi park etmişti küçücük araba millet tuaf tuaf bakıyordu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 16 Eylül 2016; 18:13:23 >
  • Renault elektrikli otomobilde böyle bir rüzgar yakalamışken elektrikli araç gamını daha da genişletmeli. Bununla birlikte hybride de yönelmeli. Elektrikli veya Hybrid Kadjar, Talisman, Captur, Koleos fena olmazdı. Bir de maliyet, menzil ve şarj süresi hala gelişime açık alanlar arasında yer alıyor. Bununla birlikte Renault'nun elektrikli araç konusunda gelecekte göstereceği başarı, 1898'den beri içinde bulunduğu içten yanmalı motorlu otomobil sektöründeki başarısından çok daha büyük olacağa benziyor. Bu da benim kehanetim, bekleyip göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batman_Begins -- 15 Eylül 2016; 20:19:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu adetin ne kadarı türkiye'de satıldı acaba

  • Her gün 16 km uzaktaki okula gidiyoruz eşimle birlikte .
    Tam benim ilacım bu elektrikli araçlar . Ama bu ülkede ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Model 3 o barajı kaç saatte aşmıştı?
  • Şu fluence de ne çirkin bir arabadir.eski megane sedan kalsa daha iyiydi.clio falan hazır yenilenmisken acilen fluence'i de temizlemeleri lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözlerim megane hatchbacki aradı.
    Ne yazık ki yapmamışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.