Şimdi Ara

Montblanc’dan zengin gerçeklik defteri ve akıllı kalem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Montblanc’dan zengin gerçeklik defteri ve akıllı kalem


    Lüks kalem ve mücevher üreticilerinden birisi olan Montblanc, son yıllarda teknolojiye daha fazla yaklaşan bir çizgi izlemeye başlamıştı. Firmayı daha çok Galaxy Note serisi için geliştirdiği dolma kalem S-Pen aksesuarları ile tanımıştık ancak kendisine has ilginç ürünleri de mevcut.


     


    IFA 2016 fuarında sahneye çıkan Montblanc, zengin gerçeklik olarak tanımladığı yeni not defteri ve akıllı kalemini duyurdu. Set olarak satılan ürünler, elektromanyetik titreşimler yayıyor ve el yazısını dijital hale dönüştürüyor.


     


    Aynı zamanda dolma kalem olan Montblanc StarWalker, bu sayede herhangi bir ortamda gerçek yazı yazma deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Dahili belleği ile yazıları kaydeden kalem, özel bir tuş yardımıyla Bluetooth üzerinden bilgisayara veya tablete aktarılıyor. Uyumlu uygulama ile bu notlar kaydediliyor veya metne dönüştürülüyor.


     


    Ayrıca Bkz.Sony Xperia XZ: Yeni amiral gemisi ile tanışın

    Defter ise Floransa şehrinde imal edilmiş ve siyah İtalyan derisi ile kaplanmış. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi defter olmadan yazı dönüştürme işlemi yapılamıyor. Yani ayrı ayrı satın almak mümkün değil.


     


    USB üzerinden şarj olan ve toplamda 8 saate kadar kullanım süresi sunan set için firma en iyi el yazısı tanıma özelliğine sahip olduğunu ifade ediyor. Set 12 dilde el yazısı tanıyarak metne dönüştürebiliyor. 725$ fiyat etiketine sahip olan set içerisinde 3 adet mürekkep kartuşu da bulunuyor.


     


     







  • İlginç bir fikir olmuş. Ayrıca mürekkep kartuşu dikkatimi çekti. Kalem fiziksel olarak yazmadan, defter dijitale dökemiyor mu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rabelisa

    İlginç bir fikir olmuş. Ayrıca mürekkep kartuşu dikkatimi çekti. Kalem fiziksel olarak yazmadan, defter dijitale dökemiyor mu acaba?

    Mürekkep koymazsanız da dijitale cevirecektir muhtemelen. Kalemin hareketlerini kaybettiğini saniyorum ama bu sefer yazmak deneyimi biraz garip olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni bir fikir değil, bu teknoloji ve aynı işi yapan ürünler yıllardır var zaten. montblanc daha şık, marka ve pahalı ürün olarak sektöre giriş yapmış olmuş sadece..

  • Rabelisa kullanıcısına yanıt
    İki farklı seçenek gibi okudum ben. Yani dijital olarak da yazıyor veya isterseniz dolma kalem mürekkebi ile de yazıyor.
  • benim el yazımı algılayabilen bir teknoloji henüz icat edilmedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.