Şimdi Ara

Kaliteli HDMI Kablo Önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
151
Cevap
3
Favori
73.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kaliteli HDMİ kablo arıyorum "AZTEK HAMA" die bi marka önerdiler ama onuda bulamıyorum onu bula bileceğim bi yer bilen warmı bu konuda yardımı olursanız sevinirim weya daha kaliteli bildiğiniz bi kablo öneriniz warmı ... cvp veriseniz sevinirim acil..
    tşk ederim şimdiden
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hangi şehirdesiniz ?
  • kahramanmaraştayım ..
  • İzmirde olsanız önerim olabilirdi , kusura bakmayın. Umarım en kısa sürede bulabilirsiniz.
  • Dun aksam Teknosa'dan Philips marka altın uçlu HDMI kablosu aldim (toplan 54 YTL); PS3'e ordan da LG42PC1R'ye bagladim, sonuc: mükemmel bir görüntü kalitesi..
    Karfur'da 15 liraya dandik, markasiz bir kablo vardi almadim; Teknosa'da Hama marka 20 25 liralik bir kablo vardi, onu da begenmedim.. Philips marka Plazmalarin HDMI girislerini Philips kablosuyla baglamislardi, sordum yetkililere tavsiye de ettiler ve Philips'te karar kildim. Tavsiye ederim..
  • slm dostum aldığın phılıps hdmı kablo bence en kalitelisini almışsın doğru bir tercih.yalnız merak ettiğim lcd yle dv mi arasında yaın alıyorsun hdmı destekli olarak yoksa .....?
  • Arkadaşlar,

HDMI kablo için boşu boşuna altın uçlu bilmem neli özel kablolara para harcamayın. Çünkü bu tamamen gereksiz. Görüntünün kaliteli olması için scart, component, composite, svideo gibi kabloların kaliteli ve mümkünse altın kaplamalı uçlu olması önemli, lakin HDMI'da bu önemli değil.

Uzman görüşü aşağıda:

HDGurudan alıntıdır:

Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey

Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken:

HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü.

Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo, görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez.

O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.

Sevgi ve saygılarımla.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMI Kablo Önerisi (HDR ve 4K)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ama forumda çin malı hdmi kablolarla çok kötü görüntü aldığını söyleyenler vardı ve hiç bir fark yok ise neden firmalar altın uçlu hdmi kablosu üretiyor acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

Ama forumda çin malı hdmi kablolarla çok kötü görüntü aldığını söyleyenler vardı ve hiç bir fark yok ise neden firmalar altın uçlu hdmi kablosu üretiyor acaba

Kablo arızalı ise içinde kopuk varsa yuvası bozuksa kötü görüntü alırsınız, genelde de hiç alamazsınız. Belki o çin malı dediklerinde böyle bir durum vardı. Markalıların en ucuzundan ve sağlam bir HDMI almak yeterli olur. Yuvanın altın kaplama olması kablonun kalınlığı hiçbir artı sağlamıyor. Aynı durum VGA ve DVI kablolarında da geçerli. Bilgisayarlarımızı monitöre bağladığımız VGA kablonun kalitesine hangimiz neden dikkat etsin. O da dijital sinyal transferi yapıyor, tıpkı HDMI gibi. 1'ler ve 0'lar. Şimdiye kadar kullandığım bir sürü monitör için ucuz VGA'ler kullandım. Hiçbir kalite sorunum olmadı.

Firmaların neden altın kaplamalı HDMI ürettiği sorusunun cevabı yukarıdaki yazıda var ve çok basit. Daha yüksek fiyatla satıp daha çok kar etmek için. Tüketici analog kablolarda olan haklı kaliteli kablo alışkanlığını doğal olarak bu kez pek de bilinçli olmadan HDMI ve DVI'da da sürdürüyor. Üretici firma bunu neden değerlendirmesin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akseaus -- 31 Ocak 2007; 21:59:51 >

• Altın en iyi iletken diye kullanıyorlar, HDMI kabloda da iyi olur diye düşünüyordum, HDMI bağlantı sözkonusu olunca daha iyi iletkenin önemi yok mu yani (Sadece merak ettiğim için sordum; ne altın, ne de ucuz olan HDMI kablolardan kullanmışlığım yok, yazdıklarımı dikkate alarak seçiminizi yapmayın)
  • Simdi, markasiz, karfurlarda satilan 14 YTL'lik HDMI kablosuyla benim aldigim Philips altin uclu kablo arasinda hicbir fark yok dense bile bence %1 bile olsa bir fark vardir. Detayini bilmiyorum, ama 100-200 ytl araliginda kablolar da var.. Ben 54 ytl odedim kabloya.. 15 ytl'ye de var.. Ortasi olmali, mantiken olmali..
  • Ben 3 gun evvel bu kabloyu Ebay den aldim ve dun geldi hemen PS3`yi TV`ye takip flim seyretmek oldu.Goruntunun resminide cektimTV`im Sharp 42" XD1E.Ve kablo cok ucuz.

Aldigim kablo:http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320075345324&ssPageName=MERC_VIC_RUPX_BIN_Stores_IT&refitem=320076438456&itemcount=12&refwidgetloc=closed_view_item&usedrule1=UpSell_LogicX&refwidgettype=cross_promot_widget

Sonuc 1080p Talleda Nights fliminden:http://forum.donanimhaber.com/m_9758851/mpage_3/tm.htm

• Sayın insom,

Eğer imkanınız varsa bir de altın kaplamalı olmayan ucuz ama sağlam bir HDMI ile deneyin. Bir fark oluşmadığını göreceksiniz.

Arkadaşlar söylediklerim size güven telkin etmiyorsa aşağıdaki linke bakın. Burası saygın ve güvenilir bir kaynaktır:

http://hdguru.com/?p=12

Bu kablonun pahalısından almanın bence 2 faydası var:
    1. Psikolojik olarak kendinizi iyi (öyle mi acaba?) hissedersiniz.
    2. Üretici firmaya para kazandırmış olursunuz.

Başka bir yararı aklıma gelmiyor. Zarar kısımlarını saymayayım.

Sonuçta tercih sizin.

Sevgi ve saygılarımla.
  • Evet sanirim biraz da psikolojik. Bilmedigim konular hakkinda asla ahkam kesmeyi sevmem, ama hem yeni bir tekneloji (ulkemiz icin ozellikle) hem de saticilar olsun, ureten firmalar olsun daha neyi niye neden o fiyata sattigini bile bilmiyor. Sonucta ortada bol ve markali HDMI kablolar, degisken fiyatlar kaliyor. Dedikleriniz de dogrudur, orada yazilanlar da.. imkanim olursa dler..eneyecegim tesekkur
  • Bence soyut konuşmak yerine , herkes somut deneyimlerini yazsın. Ben 15$ a markasız bir kablo aldım ve görüntüde hiçbir problem yok . Aksesaus haklı , digital aktarımda 1 ve 0 dan oluşan data , ya aktarılır ya aktarılmaz. Altınuçlu pahalı bir kabloya gerek yok , sadece sağlam olması yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracude_9911 -- 1 Şubat 2007; 8:09:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: barracude_9911

İzmirde olsanız önerim olabilirdi , kusura bakmayın. Umarım en kısa sürede bulabilirsiniz.

izmir için ne öneriyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: system failure

quote:

Orjinalden alıntı: barracude_9911

İzmirde olsanız önerim olabilirdi , kusura bakmayın. Umarım en kısa sürede bulabilirsiniz.

izmir için ne öneriyorsunuz?

Çankaya Onur iş hanı
  • teknosa da bulabilirsin
  • ben tech-link marka aldım 100ytl (direk italatçıcından aldım) görüntü ve ses çok iyi bu markayı kullanan ve bilen varmı ?
  • Teknosa da Hdmi kablo varsa link verebilirmisiniz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.