Şimdi Ara

Kaliteli HDMI Kablo Önerisi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
3
Favori
73.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o fark konnektördeki kaplama altının ayarından kaynaklamıyor olabilir.
    12 ayar altın uçlu olanı 15 TL, 18 veya 22 ayar altın olanı 50 TL gibi düşünebilirsin.
    Altın uç olması giden veya gelen elektronik bilgide(data) herhangi bir fark yaratmayabilir. Ancak altın, korozyona dayanıklı ve oksitlenme(paslanma) yapmayan bir madendir. Bu özelliğinden dolayı elektronik sistemlerde altın kullanımı yaygındır. Gümüş kullanılabilir diyebilirsiniz, evet gümüş ve altının iletkenlik değerleri aynıdır fakat gümüş paslanmaya müsait bir materyaldir. hangimiz gördük acaba altın bileziklerin paslandığını?
    dikkat ederseniz bu kabloların sadece konnektör uçları altındır. kablonun tamamen altın olmasına gerek yoktur çünkü zaten kablonun koruma kılıfı var yani oksijenle teması yok(dolayısıyla paslanma yok)
    bu bilgilerden sonra sanırım 100-200 TL lik kablolara kimse yönelmez. çünkü hepsi para tuzağı.
    metal uçlu kablo alırsanız 10 sene, altın uçlu alırsanız 50 sene kullanırsınız. işin özü kullanım ömründedir.
    Ha marka isterseniz ben Philips kablo derim. çünkü hem kaliteli materyal kullanıyorlar hem altın uçları var hemde ekonomik fiyata sahipler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConnorMcLeod -- 18 Temmuz 2009; 21:14:19 >

• Benim Bildiğim Kadarıyla pahalı kablo ile ucuz kablo arasındaki fark kablonun band genişliğidir.

Mesela saniyede 10 birim veri gönderen bir filmimiz olsun
    HDMI Kablo 11 Birim Veri yollarsa sorun yok. Ancak filmin her sahnesi aynı veri genişliğine sahip olmadığından Eğer bu değer aşılırsa görüntü filmin bazı yerlerinde bozulabilir.
    Bunu mkv 1080P filmleri bazı bilgisayarlarda izlerken donmasına benzetebilirsiniz.

Benim görüşümce; eğer birisi 1080P Full HD yada trueHD film izleyecekse altın uçlu kabloya ihtiyacı vardır.

Aranızda trueHD filmi ucuz kabloyla müthiç izleyebilen arkadaşlar varsa emin olun ki ben bu fikrimden cayarım...
  • sizin bahsettiğiniz yeni ses codecleri zaten o yeni codecleri desteklemesi için versiyonun 1.3 olması gerekir şu anda en iyi veriyi ve yeni hd ses codeclerini destekleyen versiyonu 1.3 kısaca bence burda ana krıter versiyonun 1.3 olup olmaması yoksa altın olsun zümrüt olsun birşey farkedeceğini sanmıyorum ama gidipte no name almakta hata olur bazen mağzlarda görüyorum açıkta bir sepetin içinde ambelajsız isimsiz hdmı koblolar satıyolar işde bunları almak hata olabilir çünkü ne versiyonu belli ne adı var nede kalitesi belli bunlardan almak sıkıntı olur bence ama ambelajlı versiyonu markası belli (1.3) versiyonlu alınırsa isabet olur haa altın kaplamasıda olursa ekstra olur azda olsa yararı olur zararı yine olmaz
  • Scart ta fark ediyor kesinlikle HDMI da neden etmesin ki ?

quote:

Orijinalden alıntı: Akseaus

Arkadaşlar,

HDMI kablo için boşu boşuna altın uçlu bilmem neli özel kablolara para harcamayın. Çünkü bu tamamen gereksiz. Görüntünün kaliteli olması için scart, component, composite, svideo gibi kabloların kaliteli ve mümkünse altın kaplamalı uçlu olması önemli, lakin HDMI'da bu önemli değil.

Uzman görüşü aşağıda:

HDGurudan alıntıdır:

Satıcıların HDMI Kablolar Hakkında Bilmenizi İstemediği Şey

Upconvert eden bir DVD player, playstation 3 veya HD tuner almayı planlıyorsanız, satıcı size bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir. Upconvert özelliği olan bir DVD player 70USD (amerika fiyatı) fiyatındayken, size satmak isteyeceği 2-2.5 metrelik HDMI kablo 100-120USD arasında bir fiyatta olacaktır. Bu kablo neden bu kadar pahalıdır? Gerçek şu ki bir HDMI kabloyu bunun onda birinden daha düşük bir fiyata alabilirsiniz ve aynı mükemmellikte görüntü elde edersiniz. İşte bilmeniz gereken:

HDMI (High Definition Multimedia Interface) bir component görüntü kaynağı ile HD görüntü verici arasında genellikle en iyi bağlantıdır. Kablo dijital ses ve videoyu kopyalama koruması (copy protection) ile iletir. Satıcının size söylemeyeceği şey, bu kabloyu ne kadar para öderseniz ödeyin, iki tip görüntüden birini elde edebileceğinizdir – mükemmel veya kötü.

Mükemmel karlanma gibi kusurlar içermeyen görüntüyü ifade etmektedir. Kötü ise hiç görüntü alınaması veya çok kötü görüntü alınmasıdır. Satıcı sizi altın kaplamalı konnektörleri olan, daha kalın, kaliteli üretim ve markalı kablolara yönlendirecektir, lakin bu kablo, görüntü ve ses kalitesinde bir gıdım bile fark yaratmayacaktır. Bu kadar basit. HDMI kablodan geçen sinyal dijitaldir, yani 0 ve 1 taşır. Kim ne derse desin, HDMI kablosunun yaptığı tek şey 1lerden ve 0lardan oluşan sinyalleri bir uçtan diğer uca aktarmaktır. Kablo ne kadar pahalı olursa olsun görüntü iyileşmez.

O halde bir HDMI kabloya ne kadar ödenmelidir? Cevap basit, ne kadar az ödeyebiliyorsak o kadar az.

Sevgi ve saygılarımla.

• HDMI kablonun içini açma fırsatım olmadı;ama tahminimce kablonun üzerinde bulunan örgüler daha sık olabilir.Buda ekranlamada parazit ve kaybı önler.Birde arkadaşların dediği gibi altın kaplamadır.2 sine sahip arkadaşlar SD -HD-Xbox-PSP-PS3-dvd-pc (720-1080i-1080p)yayınlarda denerlerse
    farkı görebiliriz gibime geliyor.
  • İnsan kendine şunuda soruyor,madem çok gereksizdi bu insanlar hiç mi düşünemedi niye altın uçlu hdmi kablo üretiyoruz diye?Madem amaç para ,üretirdi adam normal hdmi kabloyu basardı 200 tl yi full kalite diye...Birazda bizimkisi Hdguru nun makalesinden dışarıya bakamamak gibi oluyor.Biraz daha fazla araştırmak gerekli olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşlar teknosadan lg 47lh4000 aldım şimdi bana hdmi kablo ve altın uçlu scart lazım(uydu alıcısı için)

teknosa indirim kartımda indirim bakiyem var.bana teknosadan hangi kabloları almam gerektiğini link atar mısınız.
  • Bu kabloların ucuz ve pahalı farkının olma sebebi görüntü kalitesi değil kullanılan kablonun malzeme kalitesidir.
  • 50 liraya aldığın daha sağlam, daha uzun ömürlü, bozuk çıkma şansı daha düşük. 15 liraya aldığın daha kısa ömürlü belki ve bozuk çıkma ihtimali var ama görüntü yine aynı görüntü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megaslaughter

50 liraya aldığın daha sağlam, daha uzun ömürlü, bozuk çıkma şansı daha düşük. 15 liraya aldığın daha kısa ömürlü belki ve bozuk çıkma ihtimali var ama görüntü yine aynı görüntü...

aynı görüntü olacağını aklım alamıyor
    tamam 50 tl 15 tl arası malzeme farkı derim de
    500 tl ye de var bu kablodan o ne olacak?

mantıken ve az buçuk bilgilerimle veri aktarım ne kadar dijital olsa da parazite karşı antenlenmeye ihtiyaç doğar.
    eğer 10 metrede bu ihtiyaç çoksa 1.5 metrede yoktur kimse diyemez.
    ayrıca 1.3 1.1 gibi çeşitleri de veri iletme ve band genişliği taşıma kapasitesini arttırıyorsa, yani içindeki malzemenin boyu eni sayısı
    değişerek kalite iyileşiyorsa 15 tl ile 500 tl lik arasında bir kalite farkı olacaktır derim.
    bu fark hem kullanım ömrünü, hem de yüzdesi ne kadar düşük olursa olsun görüntü kalitesini etkiler gibime geliyor.
    bununla beraber iyi bir hdmi kablo arıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natbolad -- 13 Haziran 2010; 3:01:26 >

• Arkadaşlar buradaki yorumlarınızı da dikkate alarak bu hdmi kabloyu buldum. Fiyat olarak aşırı ekoomik ve altın kaplamalı olduğunu söylüyorlar. Sizce alnabilecek bir ürün mü sizde inceler misiniz?

SKYTECH 3 Metre HDMI Kablo

ALTIN UÇLU 3 METRE HDMI TO HDMI KABLO
    # HDMI V 1.3a Cat.2 Versiyon
    # 3 metre Uzunluk
    # Altın Kaplama ile Mükemmel İletkenlik
    # Kusursuz HD ve Full HD 1080P Görüntü Aktarımı
    # %100 Sinyal Kayıplarını Engelleyen 3 Kat İç Yalıtım (Dışarıdaki harici radyo v.s sinyallerinden etkilemez)

Blister ambalaj.
    #
    # ISO 9001:2000 Belgeli

http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fuseaction=pazar.urunum&id=4064&u=HDMI%20Kablo%20%283%20Metre%20Alt%C4%B1n%20Kaplama%20U%C3%A7lu%29

• @ilk3r sayenizde yeni aldığım laptop için kullanılacak hdmi kabloyu bulmuş oldum. ne de olsa kısa mesafelerde herhangi bir direnç olmadığı için görüntü kalitesi değişmiyor veri dijital olduğu için, bu rahatlıkla alınabilir. Sinyal yalıtımı, korozyona karşı altın kaplama ve ISO belgesi de var. Fazlasıyla ideal.
  • 1 yıldır Hiremco HDMI kablo kullanıyorum, hem uydu alıcımda hem de XBOX360 da. Görüntü canavar gibi. Kablo fiyatı 16 TL idi. Tavsiyemdir.
  • Aradığınız kabloyu bulmama vesile olduysam sevindim.
  • Arkadaşlar 20 metre hdmi kablo kullanan varmı aranızda, çalışma odasındaki bilgisayardan salondaki Tv' ye görüntü aktarmak istiyorum. Kullandığınız markayı ve görüntü kalitesini yazarsanız sevinirim.
  • başımdan geçen bir olayı anlatayım,20 tl ye aldığım bir hdmı kablosunu kullanıyordum.birgün bu link de gördüğünüz kabloyu gördüm.ps3 için özel tasarlanmış diye.sonra şeytan dürtmeye başaldı daha iyi görüntü kusursuz görüntü alacağımı felan düşünmeye başladım,ve tabiki aldım.tv ye taktığımda tamamen hayal kırıklığı,yarım saat boyunca inceledim ama hiç bir fark yoktu.gerçekten paranızı sokağa atmayın. 60 tl ye acıyorum şimdi.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ps-3-icin-ozel-tasarlanmis-altin-uclu-hdmi-kablo-/ProductDetails.aspx?productId=oyunakmdlchd20&categoryId=1200698

• arklar Asus N61JA pc yi LG 37LH3000 LCD tvye HDMI ile baglayacağım
    goldbilgisayardan modem sipariş vereceğim yanında kabloyuda sipariş verceğim için goldbilgisayardan enucuz ve işimi görecek kablo tavsiyelerinizi bekliyorum...?
  • Bildiğim kadarı ile buöyle uzaklara taşıyan HDMI to Network cihazlar var onlar adaptör desteği ile sorunsuz taşıyorlar
    http://www.hdtvsupply.com/hdmi-over-ip-transmitter.html

buralarda kimde var bilmiyorum ama ebayden bulup getirebilirsin
  • MErhaba şimdi Ben Bir odan bir odaya 10-15M HDMI kablo çekmeyi planliyorum yanlız V1.4 olacak kaliteli bir kablo markası öneriniz varmı ? Görüntü kaybı veyahut aksaklık istemiyorum... Teşekkürler.
  • Arkadaşlar , ben bu işin profesyoneli olarak size Monster Cable M2000HD M Series M2000 HDMI serisini Öneririm..Amerikadaki satış fiyatı 28 Dolar, Bizde çeşitli yerlerde Fahiş fiyatlar var , inanın bana taktığınız anda BÜYÜK FARKI hemen GÖRECEKSİNİZ. Doğu bankta alt katta en köşede ( İnanın dükkanın ismini bilmiyorum) dükkanda KAĞAN isimli arkadaşta çok az sayıda var bu kablodan, 50 US satıyor.
    Bilginize
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.