Brand: Nikon Type: D80 Resolution: 10.20 Mpixel Maximum: resolution 3872x2592 Minimum: resolution 1936x1296 Sensor size: 23.6x15.8mm Sensor type: CCD Optical zoom: <> Focal length multiplier: 1.5 Zoom wide (mm): <> Zoom tele (mm): <> Digital zoom: No Auto focus: Yes Manual focus: Yes Focus range (cm): <> Macro focus range (cm): <> Flash modes: anti red-eye auto fill in off rear curtin slow flash
Storage types: Secure Digital
ISO ratings: auto, 100, 200, 400, 800, 1600 Aperture priority: Yes Minimum aperture wide: <> Maximum aperture wide: <> Minimum aperture tele: <> Maximum aperture tele: <> Shutter priority: Yes Minimum shutter (sec): Bulb+30 Maximum shutter (sec): 1/4000 Sequence (fps): 3 Built-in flash: Yes External flash: Yes External flash type: <> Metering: 3D matrix center weighted spot
Exposure compensation: -5EV - +5EV with 1/2 or 1/3EV steps
White balance: auto cloudy daylight Flash fluorescent incandescent Kelvin manual shadow
Video function: No Video sound: No Maximum video resolution: - Minimum video resolution: - Frames per second (fps): - Voice recording: No Optical viewfinder: Yes (Penta-prism) Electronic viewfinder: No LCD display: Yes LCD size: 2.5-inch LCD resolution (pixels): 230,000 Self-timer: Yes (2", 5", 10", 20") USB: USB 2.0 Hi-Speed Video out: Yes Firewire: No Bluetooth: No File format: JPEG NEF NEF + JPEG
Energy: Li-Ion
Weight: 585g. Sizes (mm): 132x103x77
1 ay önce aldığım D80 hakkında artık bi topic açmanın vakti gelmişti Genel anlamda fazlasıyla memnunum, kit ile birlikte gelen lens (AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135 mm f/3,5-5,6G IF-ED) de gayet iyi bir aralığa sahip ve sonuçlar tatminkar Çektiğim 1-2 gece çekimini de ekliyim:
Bu topic'te D80 ve diğer Nikon D serisi hakkındaki fikirlerimizi, sorularımızı ve aklımıza takılanları paylaşalım D80 hakkında sormak istediklerinizi bana danışabilrsiniz, bilgim dahilinde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 1 Mart 2007; 22:42:21 >
Ohh bea sonunda :) Tekrar hayırlı olsun diyerek söze giriyorum Bu nikonların body tasarımı gerçekten şık doğrusu, e tabi bunda italyanların parmağı var. Dünyanın en ünlü ürün tasarımcılarından Giorgetto Guigiaro Nikon a o kırmızı üçgeni kazandırdı. adamın çoğu ürününde görebilirsiniz bu kırmızı öğeleri, gerçekten de bişeyler katıyor. http://images.google.com.tr/images?q=+giorgetto+giugiaro+nikon&ndsp=18&svnum=10&hl=tr&start=0&sa=N&filter=0, Ama ben şu Mode tekerinin solda olmasını sevmiyorum canon alışkanlığı olabilir.
18-135 çok iyi bir aralık optik kalitesi de iyiyse makineyi %30 ucuza almış oluyorsun resmen. Fotolarda köprünün ışıklarını sen mi mor yaptın? Yakışmış köprüye, yani bilmiyoruz istanbullu olmadığımız için acaba bir ara mormu yaptılar :D, Güzel fotolar daha çok istiyoruz :)
güzel topic açmışsın,tebrikler. Makinene hayırlı olsun. Bende bu makine ile canon eos 400d arasında kaldım. Aldığın fiyatı belirtirsen vede bu iki makine arasında fikrinide söylersen memnun olurum. Sağlıcakla...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.i -- 31 Ocak 2007; 15:20:19 >
benimde asıl almak istediğim ancak 400D ile arasındaki fiyat farkı yüzünden alamadığım çok güzel bir makine. Benim merak ettiğim daha önceden dslr tecrüben varmıydı? Nekadar zamanda ayarlarını tam olarak öğrendin, öğrenene kadar kaç foto çekmek zorunda kaldın :) ben bayağı bir çektimde ondan merak ettim
Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum beyler, şimdi sırasıyla;
@Rouvax;
Yok hocam köprüye çok güzel bi ışıklandırma yaptılar
@dr.i;
Aldığım fiyatı söylerim ama o fiyata alamazsın diyebilirim 2100TL gibi bi fiyata aldım Karfo Karacasulu garantili, Fotoğrafçı bi arkadaşım aracılığıyla aldığımdan böyle güzel bi fiyat oldu... 2300-2400 en uygun fiyatlardı sanırım Hayyam'daki. Ben de herkes gibi 400D ile arasında kalmıştım fakat özellikle Penta Prism vizör, gövme ergonomisi ve kalitesi + 1-2 ufak daha iyi nokta cezbetti beni alırken çünkü ileriye dönük bi yatırım yapmak istedim açıkçası
@p4p800se;
Daha önceden bırak slr cihazı manuel tecrübem bile yoktu finansal sebeplerden fakat fotoğraf delisi olduğumdan herşeyi okudum, inciğini cinciğini öğrendim, çevremde de birçok fotoğrafçı arkadaşım olduğundan bilgiliydim yani ve cihazı aldığımda 2. - 3. gününde neyi nasıl kullanmam gerektiğini tam anlamıyla anladım Tabii bunları bi refleks olarak algılamak daha uzun süre aldı
Fiyat farkını şöyle de düşünün; 400$'lık bi lens kitle birlikte geliyor ve herşeyin kalitelisi kullanılmaya çalışılmış.. 400D'ye "ASLA" kötü demiyorum ama Nikon sanırım malzeme seçiminde biraz daha titiz İki makinenin de birbirine göre üstün yönleri de var tabii, 400D alanlar da asla pişman olmaz eminim
Hayırlı olsun, makinen gercekten cok güzel ve işlevsel bakımdan 1. numarayı hak edecek cinsten. semi-pro için alınması gereken bi makine. özellikleri zaten yerinde. ama lensleri cok pahalı