Çok güzel bir fiyata 70-300APO'yu parlattım bugün beyler, cümlemize hayırlı uğurlu olsun Yakın zamanda örnekler eklerim muhtemelen, daha deneme fırsatım olmadı, malum havalar yağışlı bi de akşam üstü aldım
Hayırlı olsun, artık yeni güvercin ve martı resimlerinle yine kavuran ortalığı herhalde çok güzel fiyattan kastınıda yazarmısın, alacak arkadaşlara fikir versin
Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
yüksek odak mesafelerinde odak hızı nasıl Daddy bende para olusa 50-500 sigma Apo alıcam bakalım sdaece hayal tabi iş bulup çalışmam lazım
quote:
Orjinalden alıntı: PlutosDaddy
Çok güzel bir fiyata 70-300APO'yu parlattım bugün beyler, cümlemize hayırlı uğurlu olsun Yakın zamanda örnekler eklerim muhtemelen, daha deneme fırsatım olmadı, malum havalar yağışlı bi de akşam üstü aldım
Teknik açıdan bakmayın, kafanızı da yormayın tamamen PS harikasıdır Topiğimiz ölmüş biraz olsun dirilsin diye ekledim yoksa bırakın içime sinmeyi, utanç duyduğum bi kare Tamamen müdahaleli...
EDIT:
@Carmelo;
Odak hızı süper değil fakat beni üzmedi henüz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 9 Nisan 2007; 3:37:21 >
arkadaşlar d80 makinemi yeni yeni tanıyorum bakalım fotoları begenecekmisiniz?2 tane fotoyuda 60mm macro ile çektim. link= http://www.flickr.com/photos/tuzcu/
Forumda Nikon D40 ile ilgili konular tartışıldı ama şunu sormak istiyorum; Nikon D40'ta AutoFocus yok, bunun olmaması çok büyük bir eksiklik mi acaba ? Ben D40 ile çekilmiş fotoğraflara baktım gayet güzel görünüyorlar çünkü. D40'ın nakit fiyatı 1170 YTL civarında gezdiği için Canon 400D yerine Nikon D40'a döndüm ben yine. Canon Isux 65 (SD630) yerine D40'a geçicem sanırım.
Bu AutoFocus olmaması nasıl bir şey ben anlayamadım tam. Fotoğraf çekerken odaklanmayı biz elle mi yapıyoruz (?), bu konularda tam bilgim yok da Yani ben ne eksiklik hissedicem AutoFocus olmayınca o kısmı anlayamadım hala
Lütfen D40 konusuna bakın demeyin ordaki konuşulanlar benim için çok pro. kaçıyor, şöyle basitinden bir özet geçerseniz çok sevinirim arkadaşlar :)
d40 da af motorunun olmamasi senin kit lens ile alacagini varsayarsak bir handikap degil ama d40 a lens almaya kalkarsan af lu lensler pahali oldugu icin bu noktada uzulebilirsin af siz lenslerde ise manuel netleme yaparsin
@MP4 Sen galiba okuduklarını yanlış anlamışsın Kimse D40 da AF yok demez, o makinede AF motoru yok!! Bunlar ayrı şeyler. o makinayı alacak arkadaş AF motorlu lens alıp kullanabilir sadece ve bu lensler diğerlerine göre daha pahalı olduğu için D40 eleştiriliyor, diğer lensleride kullanabilirsin ama onlar sadece MF de çalışır. Yani gövde de AF motoru yok ama AF motorlu lens aldınmı tabiiki AF ile foto çekebilirsin. İşin özü bu. Eğer tek lens le idare ederim çok lens e ihtiyacım yok diyorsan (ki bence şimdi olmasada ilerde ihtiyacın olacağı muhakkak) veya şimdi bunla işi kapayım ilerde satıp daha iyisini alayım diyorsan bu makina tam sana göre, sonuçda iyi bir makina. Ama aldımmı beni uzun bir süre iadere etsin zırt pırt makine değiştireceğime o paralarla lens alırım diyorsan biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.
Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir;akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
Herkese merhaba, Bu benim ilk mesajım. Doğrusu yıllardır dpreview'ı takip ettim ama Türkiye'de fotoğraf makinaları üzerine bu kadar aktif bir forum olacağını düşünmemiştim.
2000 yılında Amazon'dan aldığım ve yıllarca keyifle kullandığım Olympus C-2100 UZ makinamı emekliye ayırmaya karar verdim. Amazon'daki kayıtlarıma baktığımda 2000 yılında 64 MB Smart Media Card'a 89 USD vermiş olmam beni dumura uğratmadı değil. :) Bu alanda teknoloji ne kadar da hızlı ilerliyor öyle değil mi?
Yine ABD'ye gidip dönecek olan bir arkadaşım aracılığıyla Amazon'dan D40 almaya karar vermiştim ki, son dakika değişikliğiyle D40x aldım. İlerde A3 basmak istersem "keşke" demek istemedim. 18-55 mm kit lens ile 760 USD ile fena bir fiyat değil. 3-4 içinde 700 USD'ye iner sanırım.
Neyse makina haftaya gelecek. Foruma örnek bir takım çalışmaları koymak isterim. Lens konusunda pek sıkıntım olmayacak. Çünkü abimde bir D70s bir de D200 (karısından hediye) var. Onun AF-S lesnlerinden de yararlanabilirim diye düşünüyorum. Yani kısaca Nikon'un
lenslerine ulaşmam kolay. Bu durumda D40x fiyat olarak da çok mantıklı geldi bana. 18-55 mm kit lensi de tatil için ne olur ne olmaz aldım. Zaten "body only" fiyat farkı sadece 30 USD. Makinaya alışma aşamasında lazım olur diye düşünüyorum.