PlutosDaddy bu soru özellikle sana dostum Eğer yanlış hatırlamıyorsam ters objektif çalışması yapan sendin başkasıysa kusura bakmayın bir fotoğraf görmüştüm sanırım senindi.Ben de birkaç gün önce denemeler yaptım fakat şu keşke yapmasaydım dedim.Gövdenin içine tozmu kaçtı anlamadım, yani eminim gövdenin içinde olduğuna bu arada , böyle lekeler gözüküyor fotoğrafta, nerde temizletebilirim bir bilen varmıdır yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada izmirdeyim.
E abi objektif takma\çıkarma sürelerini çok kısa tutcan ve temiz, tozsuz ortamda makineyi aşağı doğru tutarak yapcan sen kim bilir naptın da benim gibi pis bi adam kaçırmadı da sen kaçırdın tozu İzmir'de Nikon servisi varsa parasız temizlerler, eğer yoksa da güvenilir ve büyük bir fotoğrafçıya yaptırmanı öneririm; sen deyaparsın ama onlar gibi olmaz ve riskleri var.
Tam ters objektif dedin anlatcağın şeyin üstüne bastın Bugün yine Hayyam'daydım (biliyorum, biliyorum Carmelo ) ters objektif için adaptör aradım fakat FK'de birinden gördüğüm gibi bir ara adaptör arıyorum. 50mm lens önüne ters konumda bi 50mm daha takıcam, yani çift taraflı erkek dişlilere sahip bir halka adaptör İnanılmaz mikro çalışmalar yapabiliyorsunuz böylece fakat o halkayı bulamadım. Sanırım tornacıda kendim yaptırcam, herkes öyle önerdi Bi de bi esnaf abide close-up filtre vardı , denedim bayağı hoşuma gitti aslında, bildiğimiz close-up filtrelerinden değil de daha çok lens önüne mm halkaya sahip bi hood takmak gibiydi, gayet kullanışlı. 45Cm odak mesafesi bulunan 50mm f1.8 0Cm'e indi makroda 70TL fiyat çekti acaba alsam mı napsam... Hexagon muydu neydi markası da
Evet senin dediğin zaten tornacıda yaptırabilrsin, yaptıranları duymuştum.Bu arada bana öyle demişsin ama makinem olunca acayip kıl davranırım yani çok özenli yaptın anlayacağın ama yinede oldu neyse artık bakıcaz bir şekilde 18-55 i ters çevirince bile çok büyütüyor artık senin dediğini düşünemiyorum. Bu arada bu ışık olayı tabi biraz bozuyor , flaşı kullanamıyomuyuz bu tür çekimlerde ?
Kullanabiliyoruz tabii, ışık olayı da bozmuyor aslına bakarsan, 1.8 diyafram fazla bile geliyor Zaten 1.8 50mm mevcut; yanına bitane eski f\1.4 50mm alcam ters için cilası olcak Çok hoşuma gitti eski model f\1.4, hem 100$ diyolar fiyatına da, ama ben onun fiyatını sağlam indircem almaya karar verirsem
Tabii bunun yanında çekim tekniklerini, kullanım klavuzu, D80 ile ilgili forumları\incelemeleri de okumanın çok faydası var Neyin ne işe yaradığını bildikten sonra kurcalamak sadece o ayarı bulmak için kalır