Arkadaşlar Fotoğraf Makinası alırken kaç dpi ile fotoğraf çektiğine dikkat etmelimiyiz. Örneğin nikon makinalar 300 dpi ile çekerken Pentax 72 dpi ile çekiyormuş. Diyelim ki, ben çektiğim fotoğrafın 50x60 cm. baskısını alacağım Pentax'da bu değer 72 dpi olduğu için fotoğraf da bozulma, karelenme v.s olacağı anlamına mı gelir.
@real pagan çok teşekkürler yorumların için.bende sigma istiyorum aslında ama bütçeyi aşıyoruz.bilmiyorum yarın belkide gaza gelip sigma 70-300 APO HSM alabilirim.yarın ola hayrola
@real pagan çok teşekkürler yorumların için.bende sigma istiyorum aslında ama bütçeyi aşıyoruz.bilmiyorum yarın belkide gaza gelip sigma 70-300 APO HSM alabilirim.yarın ola hayrola
quote:
Orjinalden alıntı: umtbjk
vr lens nedir hocam?
hocam bi suru para veriyorsun once emin ol sonra al bence yanlış anlama ama VR nin ne olduğunu henuz bugun öğreniyorsan bilgi eksikliğinde var demektir... sen henuz kararsızsın, o yuzden biraz daha araştırmanı şiddetle tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 23 Temmuz 2008; 1:24:57 >
1:1 büyütmeli objektifler gibi çekilemez.sivrisinek macrosu degılde sivrisinek fotosu çekersin .sigmada 1:2 büyütme oranı var sanırsam ama 55 200 bende var 1:2 veya 1:1 değil..
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur. Mustafa Kemal ATATÜRK
dpi : inç başına düşen piksel sayısı demek. birinde inç başına 72 piksel çekebilirken, diğeri 300 dpi çekebilmekte. ne kadar piksel okadar ayrıntı demek. ( tabi doğal olarak, sonradan arttırmaylan değil )
ekleme : alacağınız makine 72 dpi jpeg çekiyorsa, ama RAW modunda 240 dpi çekme yeteneği varsa, o makine kaliteli çıktılar verebilir ( RAW çekme modu sayesinde )
quote:
Orjinalden alıntı: hastaX
Arkadaşlar Fotoğraf Makinası alırken kaç dpi ile fotoğraf çektiğine dikkat etmelimiyiz. Örneğin nikon makinalar 300 dpi ile çekerken Pentax 72 dpi ile çekiyormuş. Diyelim ki, ben çektiğim fotoğrafın 50x60 cm. baskısını alacağım Pentax'da bu değer 72 dpi olduğu için fotoğraf da bozulma, karelenme v.s olacağı anlamına mı gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 23 Temmuz 2008; 9:10:33 >
NIKON D300 | MB-D10 Grip | Nikkor 24-85 mm | Nikkor 60 mm | Nikkor 105 mm vr | Nikkor 70-300 mm vr | Sigma 10-20 mm SB-800 Speedlight | Lowepro 200 AW | Computrekker AW | Sandisk Extreme III 4gb | Manfrotto 785B Tripod
makro için objektifi ters bağlamak iyi çözüm ama kontrolü zor ve böcekler kaçar... örnek olması için hiç crop yapılmadan bir fotograf koyuyorum, d40+ 18-55 + 50 mm ile çekilmiş bir jim dunlop marka Lucky13 model gitar penası(1mm kalınlık)