çok teşekkür ederim..bu fotyu fk denen yerede yükledim ama 1 yorum aldı(napalım bizim kankamız yok) http://www.fotokritik.com/1145311
bu fotoğrafı çekebildiğine göre malum mekandaki gereksizlerin yorumunu ya da puanını da almana gerek yok bence. ama profilden cinsiyeti kadın yapıp, profile de hoş bi foto koyarsan bi şeyler olabilir belki beğeni noktasında
Hoş fotoğraf Profesör Bu arada Fotokritik artık ölmüş , Allah rahmet eylesin. Sadece 4 ziyaret var yukarıdaki fotoğrafıma. Tabi ki 0 eleştiri. Neden oraya gönderiyorum ki , hata bende
Edit : Bu arada websitene tıkladım da , Papaver Rhoeas ; Gelincik , hoş
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hederahelix -- 25 Mayıs 2008; 21:44:13 >
hocam 18-135ten kurtul, yerine 18-200 al (ikinci el bile olur) ve bir süre auto modda kullan makinanı. nişan al bas çek. sonra yavaş yavaş kurcalamaya başla, bir zevkini alırsan; bir işi kaparsan hem D80 hem de DSLRlerin yapabildikleri çook hoşuna gider çook
quote:
Orjinalden alıntı: oist
yakın zamanda d80 almıstım 18-135 ve 50mm ile ama sanırım bana fazla ve zor gelıyor.. dslr-like gıbı daha kompakt bır makına alıyım dıyorum hem genıs acı olur hem tele sı olur hemde makro su olur dıyorum ama sonrada pısman olurmuyum dıye de dusunmeden gecemıyorum ne dersınız ne tavsye edersınız?
Hoş fotoğraf Profesör Bu arada Fotokritik artık ölmüş , Allah rahmet eylesin. Sadece 4 ziyaret var yukarıdaki fotoğrafıma. Tabi ki 0 eleştiri. Neden oraya gönderiyorum ki , hata bende
Edit : Bu arada websitene tıkladım da , Papaver Rhoeas ; Gelincik , hoş
Ben artık deviantarta yüklemeye başladım fotoğraflarımı.. Fotokritik , eş dosta gazlama fotoğraflar sitesi haline geldi.. Onun dışında fotoğrafla ilgili eleştirileri de alabilirim..
Bu arada 18-70 imden kurtulup MB-D200 Griple takas ettim.. (: 50mm ile portre çalışmalarıma devam ediyorum şimdilik.. Finale kaldığım bir yarışma var ödül kazanırsam 17-55 almayı düşünüyorum.. Ama 17-55 , 85 1.4 ile ilgili tereddütlerim var.. Bu objektifler hakkında bilgisi olanlar varsa yardımlarını bekliyorum..
Selamlar. Uzun süredir foruma giremiyorum.Yeni D80 kit aldım.İlk dijital makinem.Önceki makinelerim Dynax 300si ve xg-1.2 hafta oldu alalı ve filmli makineyle dijital makinelerin ruhlarının çok farklı olduğunu farkettim =) Yeni yeni tanıyorum makineyi fakat çözemediğim birçok şey var.Genellikle diyafram öncelik modunu kullanırım.Birçok fotoğrafta renk ve fazla/az pozlanma sorunları yaşıyorum.Sanırım yapılması gereken (optimize image menüsünden) birkaç ayar var.Bu konuda bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim. =) galerim: http://sparkliapex.deviantart.com
+/- pozlama telafisini kullanabilirsin. D80 için -0,7 tavsiye ediliyor. Buna rağmen istenilen pozlama olmuyorsa, beğenilmeyen karenin exifine makine üzerinden bakıp, manuel moda geçilip bir önceki pozlamanın daha azı/çoğu kullanılabilir.
bahsettiğiniz menü kullanılarak pozlama ile ilgili sıkıntıları gideremezsiniz. o menüyü kullanarak farklı renk paletleri gibi seçimleri yapabilirsiniz.
kolay gelsin
quote:
Orjinalden alıntı: Photographism
Selamlar. Uzun süredir foruma giremiyorum.Yeni D80 kit aldım.İlk dijital makinem.Önceki makinelerim Dynax 300si ve xg-1.2 hafta oldu alalı ve filmli makineyle dijital makinelerin ruhlarının çok farklı olduğunu farkettim =) Yeni yeni tanıyorum makineyi fakat çözemediğim birçok şey var.Genellikle diyafram öncelik modunu kullanırım.Birçok fotoğrafta renk ve fazla/az pozlanma sorunları yaşıyorum.Sanırım yapılması gereken (optimize image menüsünden) birkaç ayar var.Bu konuda bilgisi olan birisi yardımcı olursa sevinirim. =) galerim: http://sparkliapex.deviantart.com
teyzemi kapadokya damı çektin.teyzem neşesini kaybetmemiş.siyah beyaz olunca daha bir güzel olmuş...
Kapadokya Tşk ederim.
Edit : Profesör , 18-70'i gözden çıkarıp 50mm'yi kullandığına göre portre ağırlıklı çalışıyorsun sanırım. Bu durumda 85mm 1.4 harika bir tercih olur.
Nikkor 17-55'i ise günlük çekimlerde kullanabilirsin. Fakat fiyat/performans sebebiyle bu objektif yerine Nikkor 16-85 veya Tamron 17-50 daha iyi bir tercih olur sanki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hederahelix -- 25 Mayıs 2008; 23:35:59 >