cevabın için tekrar teşekkürler hocam yalnız diğer body nin de temiz olduğunu biliyorum.tabii görünen yüzü kadar biliyorum. hala karar veremedim. başka fikri, tavsiyesi veya tecrübesi olan var mı arkadaşlar? saygılar
FK da bizim forumdan Carmelo nun açtığı bir konu var, perde ömrüyle alakalı.. Bir fikir verebilir belki..
Profesör ; portre çalışacaksan 85mm fokal çarpan ile 127.5mm'ye gelir ki , portre için tavsiye edilen aralık 120mm civarıdır genel olarak. Hem uzaktan insanları rahatsız etmeden çalışabilirsin , tabiki günlük genel çekim amaçlı da kullanırım diyorsan 50mm daha rahat olur.
Manfrotto italyan malı olduğu için uygun olabilir , ama boyutları ve taşınabilirliği nedeniyle çok sorun olur. Uçakta özellikle , bunu da göz önüne alırsak zor bence.
cevabın için tekrar teşekkürler hocam yalnız diğer body nin de temiz olduğunu biliyorum.tabii görünen yüzü kadar biliyorum. hala karar veremedim. başka fikri, tavsiyesi veya tecrübesi olan var mı arkadaşlar? saygılar
D70 güzel bi makine bende aldım 2. el ama 1800 du aldığımda eleman bi mısıra gitmiş objektifin lensinde kum vardı :)
@hederahelix : Bu fotoğrafta kullandığınız işlemleri paylaşabilir misiniz? Renk tonu çok hoşuma gitti. Bir de fotoğrafın sol üst köşesi fazla pozlandığından gözümü yoruyordu. O kısma biraz müdahale ettim. Gerçi JPG olduğundan ve fotoğraf küçük olduğundan pek başarılı olmadı ama en azından izlerken gözü daha az acıtıyor ( isterseniz kaldırabilirim tabii ki ) Bir de sensörünüz çok fazla kirlenmiş , sağ üst kısımdan çok belli oluyor.
quote:
Arkadaşlar benim bir sorum var.Ama konu lenslerle ilgili.Merak sadece.Geçen konu lenslerden,optiklerden bahsedildi bir topicte.Konu konuyu açtı.ve bir yazı okudum.Ara Güler'den. O yazıda şöyle diyor.
önlerine çıkan bütün Alman kentlerini bombalayan Amerikan ve İngiliz savaş pilotlarının Frankfurt üzerine geldiklerinde daha dikkatli olmaları gerekiyordu. Frankfurt'a 12 kilometre uzaklıktaki Wetzlar ve Solums kasabaları kesinlikle bombalanmayacaktı. Çünkü bu kasabalarda ünlü fotoğraf makinesi Leica'nın üretim tesisleri bulunuyordu. Daha da önemlisi mercekler toprak altında soğumaya bırakılmıştı. 21 yıl sürecek bekleyiş sırasında 50 binden fazla merceğin kesinlikle sarsılmaması gerekiyordu.Aksi halde sarsıntıyla oluşacak küçük bir hava kabarcığı; ya da zerre kadar bir leke dünyada bir benzeri olmayan merceklerin çöpe atılmasına yol açacaktı.
Yazıdan alıntı kısmında belirtilen 21 yıl kısmı cidden doğrumudur yada yanlışlık varmıdır.Eğer yanlış yere sordun derseniz, hemen silerim ..
@resident; Barış'ın fotoğrafına yaptığın PS düzenlemesi pek iyi olmamış
bir de herkesden ufak bir rica; fotoğraflı mesajları alıntı yaparken fotoğraf linkini silelim arkadaşlar
PS kullanmadım da zaten JPG ve küçük resim olduğundan ancak bu kadar oluyor. Hiçbir poz bilgisi jpg de kayıtlı değil. Ayrıca sadece ama sadece fazla pozlanmış sol üst köşedeki yerin değerleri değişti. Orijinalinden eksiği yok çünkü fazla parlak olan kısım sadece işlendi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 21 Mayıs 2008; 0:41:05 >
-Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır ..... -REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
@Resident ; fotoğrafı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz tabi , rahatsız olmam , sol taraftan gelen ışık açıkçası çok sert olmadığı için gözümü yormadı
Fotoğrafa yaptığım işlemlere gelirsek ; bu fotoğraf tek kare jpeg çekildi.Fotoğrafı Photoshop ile açıp -2 , 0 , +2 değerlerinde 3 ayrı pozlamada farklı kaydettim.Daha sonra photomatix programı ile bu 3 ayrı pozlanmış fotoğraftan HDR uyguladım. Son olarak photoshopda unsharp mask ve çerçeve uygulandı. Fotoğrafın esas tonlarının güzelliği HDR'de gizli , teşekkür ederim
yahu arkadaşlar bu arada şeyi söyliyim Bimeks hediye çekimi satıyorum 540 lira değerinde 520 liraya falan satmak istiyorum. ihtiyacı olan olursa bana ulaşsın lütfen.