Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: skkkks, seyyah69, halilgurcan
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** Sayfa: <<   < önceki  126 127 [128] 129 130 131 132 133 134 135   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
.Profesör.

20 Mayıs 2008; 20:02:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hmm teşekkür ederim.. Fotokritiğe satış ilanımı verdim.. (:
Satılırsa 50 1.8'i de satıp 85 1.8 ve 50 1.4 karar vericem..
85mm fazla tele olmaz mı ?

ÖSS nedeniyle buralardan uzak..
spirit of nature

20 Mayıs 2008; 20:10:24 

quote:

Orjinalden alıntı: pyr@mid

cevabın için tekrar teşekkürler hocam yalnız diğer body nin de temiz olduğunu biliyorum.tabii görünen yüzü kadar biliyorum. hala karar veremedim. başka fikri, tavsiyesi veya tecrübesi olan var mı arkadaşlar? saygılar

FK da bizim forumdan Carmelo nun açtığı bir konu var, perde ömrüyle alakalı.. Bir fikir verebilir belki..

http://www.fotokritik.com/forum/41320

hederahelix

20 Mayıs 2008; 20:18:32 

Profesör ; portre çalışacaksan 85mm fokal çarpan ile 127.5mm'ye gelir ki , portre için tavsiye edilen aralık 120mm civarıdır genel olarak. Hem uzaktan insanları rahatsız etmeden çalışabilirsin , tabiki günlük genel çekim amaçlı da kullanırım diyorsan 50mm daha rahat olur.

40D + 100 f/2.8 usm + 50 f/1.8
xpug

20 Mayıs 2008; 20:25:03 

manfrotto tripod olabilir.

804rc2 kafa ve 190xdb 3 ayak

quote:

Orjinalden alıntı: .Profesör.

Arkadaşlar bişi danışıcam..
Annem 1 Hafta sonra Italyaya gidiyo.. Italyada Nikonların fiyatları ne düzeydedir ?
Burdan farklı mıdır ?

hederahelix

20 Mayıs 2008; 20:53:41 

Manfrotto italyan malı olduğu için uygun olabilir , ama boyutları ve taşınabilirliği nedeniyle çok sorun olur. Uçakta özellikle , bunu da göz önüne alırsak zor bence.

40D + 100 f/2.8 usm + 50 f/1.8
real pagan

20 Mayıs 2008; 20:55:31 

quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Diyafram halkası var ise f22'ye getirip kitlemen gerek; "G" serisi objektifse bozulmuştur...

teşekkür ederim

şimdilik makro...ama büyüyünce NÜ çekecem
http://fotokritik.com/kullanici/appendix/portfolyo
http://digimax.blogcu.com/
http://www.zanart.org/profil.php?kullanicino=391
Trakya Ateşi "LÜLEBURGAZ"
umtbjk

20 Mayıs 2008; 21:05:44 

herkese slm.arkadaşlar izmir'de 2.el lens satan bir yer varmı?internette oldukça uygun fiyatlar var fakat içime sinmez diye çekiniyorum

nikon d40
nikkor 18-55 / tamron 70-300 /filtre miltre çanta falan filan vs.
izmir/pınarbaşı
TwEeN

20 Mayıs 2008; 21:20:23 

quote:

Orjinalden alıntı: pyr@mid

cevabın için tekrar teşekkürler hocam yalnız diğer body nin de temiz olduğunu biliyorum.tabii görünen yüzü kadar biliyorum. hala karar veremedim. başka fikri, tavsiyesi veya tecrübesi olan var mı arkadaşlar? saygılar

D70 güzel bi makine bende aldım 2. el ama 1800 du aldığımda eleman bi mısıra gitmiş objektifin lensinde kum vardı :)

Eğitim Şart!!!
Nikon D70 18-70mm Kit/SIGMA 70-300 mm F-4-5.6 APO DG Makro/Nikon 50mm f/1.8/Lowepro Off RoaD/
Satılık Z740 çanta+1gb sd +şarjlı 4 pil + şarj cihazı
.Profesör.

20 Mayıs 2008; 22:18:52 

xpug öneri için saol var bende 190xprob ve 804rc2 var..
Anlaşılan Italyadan ayakkabı dışında bişi istetmicem..
18-70 i 250 ye satıyorum.. Portre setimi yavaş yavaş kurmaya başlıcam..

ÖSS nedeniyle buralardan uzak..
TwEeN

20 Mayıs 2008; 23:09:20 

50mm F/1.8

Sigma 70-300 macro APO DG

Eğitim Şart!!!
Nikon D70 18-70mm Kit/SIGMA 70-300 mm F-4-5.6 APO DG Makro/Nikon 50mm f/1.8/Lowepro Off RoaD/
Satılık Z740 çanta+1gb sd +şarjlı 4 pil + şarj cihazı
Resident

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

20 Mayıs 2008; 23:23:45 

quote:

alıntı : hederahelix

@hederahelix : Bu fotoğrafta kullandığınız işlemleri paylaşabilir misiniz? Renk tonu çok hoşuma gitti. Bir de fotoğrafın sol üst köşesi fazla pozlandığından gözümü yoruyordu. O kısma biraz müdahale ettim. Gerçi JPG olduğundan ve fotoğraf küçük olduğundan pek başarılı olmadı ama en azından izlerken gözü daha az acıtıyor ( isterseniz kaldırabilirim tabii ki )
Bir de sensörünüz çok fazla kirlenmiş , sağ üst kısımdan çok belli oluyor.

quote:

Arkadaşlar benim bir sorum var.Ama konu lenslerle ilgili.Merak sadece.Geçen konu lenslerden,optiklerden bahsedildi bir topicte.Konu konuyu açtı.ve bir yazı okudum.Ara Güler'den.
O yazıda şöyle diyor.

önlerine çıkan bütün Alman kentlerini bombalayan Amerikan ve İngiliz savaş pilotlarının Frankfurt üzerine geldiklerinde daha dikkatli olmaları gerekiyordu. Frankfurt'a 12 kilometre uzaklıktaki Wetzlar ve Solums kasabaları kesinlikle bombalanmayacaktı. Çünkü bu kasabalarda ünlü fotoğraf makinesi Leica'nın üretim tesisleri bulunuyordu. Daha da önemlisi mercekler toprak altında soğumaya bırakılmıştı. 21 yıl sürecek bekleyiş sırasında 50 binden fazla merceğin kesinlikle sarsılmaması gerekiyordu.Aksi halde sarsıntıyla oluşacak küçük bir hava kabarcığı; ya da zerre kadar bir leke dünyada bir benzeri olmayan merceklerin çöpe atılmasına yol açacaktı.

Yazıdan alıntı kısmında belirtilen 21 yıl kısmı cidden doğrumudur yada yanlışlık varmıdır.Eğer yanlış yere sordun derseniz, hemen silerim ..

http://www.canon.com/camera-museum/tech/l_plant/f_index.html

Şu linkte lens yapımının her işlemi görsel olarak anlatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 20 Mayıs 2008; 23:26:47 >

-Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır .....
-REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
antique

20 Mayıs 2008; 23:57:15 

@resident; Barış'ın fotoğrafına yaptığın PS düzenlemesi pek iyi olmamış

bir de herkesden ufak bir rica; fotoğraflı mesajları alıntı yaparken fotoğraf linkini silelim arkadaşlar

Resident

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Mayıs 2008; 0:41:11 

quote:

Orjinalden alıntı: antique

@resident; Barış'ın fotoğrafına yaptığın PS düzenlemesi pek iyi olmamış

bir de herkesden ufak bir rica; fotoğraflı mesajları alıntı yaparken fotoğraf linkini silelim arkadaşlar

PS kullanmadım da zaten JPG ve küçük resim olduğundan ancak bu kadar oluyor. Hiçbir poz bilgisi jpg de kayıtlı değil. Ayrıca sadece ama sadece fazla pozlanmış sol üst köşedeki yerin değerleri değişti. Orijinalinden eksiği yok çünkü fazla parlak olan kısım sadece işlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 21 Mayıs 2008; 0:41:05 >

-Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır .....
-REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
hederahelix

21 Mayıs 2008; 0:57:01 

@Resident ; fotoğrafı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz tabi , rahatsız olmam , sol taraftan gelen ışık açıkçası çok sert olmadığı için gözümü yormadı