@kirkit hocam bende işte slingshot 100 AW aldım ilk dafa fotoğraf makinamla yarın dışarı çıkıcam bakiim rahat edemezsem 200 AW ile değiştiricem ve evet benimde tripod almam lazım.Manfrotto :P
NIKON D300 | MB-D10 Grip | Nikkor 24-85 mm | Nikkor 60 mm | Nikkor 105 mm vr | Nikkor 70-300 mm vr | Sigma 10-20 mm SB-800 Speedlight | Lowepro 200 AW | Computrekker AW | Sandisk Extreme III 4gb | Manfrotto 785B Tripod
Tamron farkını koyuyor derken anlatmak istediğini pek anlamadım. İkisini de 4sn pozlamışsın , ve tamron 1 stop daha açık diyafram olduğu için daha aydınlık bir fotoğraf çıkmış ortaya. Tam olarak bahsetmek istediğin nedir ?
valla bahsettıgım f 2.8 ın guzellıgiydi...yanlız kroplayarak bakarsan tamron cok daha keskın..zaten aynı f degerlerındede tamron onde.....gunduz cekımlerınde bırbırlerıne cok yakınlar ama karanlıkta f2.8 ve keskınlık farkettırıyor kendını...
quote:
Orjinalden alıntı: hederahelix
@H202
Tamron farkını koyuyor derken anlatmak istediğini pek anlamadım. İkisini de 4sn pozlamışsın , ve tamron 1 stop daha açık diyafram olduğu için daha aydınlık bir fotoğraf çıkmış ortaya. Tam olarak bahsetmek istediğin nedir ?
Abartıyolardı, şahsen ben de ilk kanıda öyle bişey bekliyodum fakat gerek arkadaşlardan gerekse hayyamdan incelediğim kadarıyla gayet ge güzel; altın bilezikli seriyle karşılaştırırsanız çer çöp tabi
Tamron iyidir , güzeldir Fakat malzeme kalitesi , evet kötü Eski-yeni model arası dış malzeme kalitesi açısından fark yok , çünkü H2O2'nin eklediği fotoğraflarda belli oluyor.
Sigma 24-70 2.8 Ex ile bile kıyaslandığında dış malzeme kalitesi malesef vasatı geçemiyor. Optik şahane ama
ne kadar ekmek o kadar köfte nikkor 17-55 de 1600$ zaten......
Konuyla alakasız saçma cevap verme, köfteyle ne alakası var
Hatırlatmayın şunu yav...
*O değil de sanırım main zoom olarak AF-S 28-70 f2.8'e çapayı attım sanırım; 24-70 f2.8'in bi önceki serisi ve amirallerin keskinlikte başı çeken main zoomlarından. Aralık olarak da bana gayet gider. Tek sorun temiz 2. el düşme olasılığı
evet fotograf cok guzel. ben konuya öyle daldım. çünkü resimdeki leyla kalkavan gemisi yaklaşık 3.5 yıl önce tuzlada inşaasında çalıştığım gemi.. vayy be hala tertemiz.. teşekkürler..
28-70 piyasada zor bulunan bi lens olmasa düşebilir belki, çünkü 28-70'i 2. ele verenler 24-70'e geçenler olur muhtemelen. 24-70'in de şu an için "paraya sıkışık kullanıcı" dışında 2. ele düşürülceğini sanmıyorum
evet hakan düşmesi gerçekten zor. mesela benim üst kat komşum, D200'ü ve yeni bir sürü lensi olmasına karşın ne Nikon F5'inden ne de 28-70 lensten vazgeçiyor.... hatta nikonun en keskin lenslerinden biri olduğunu söyler devamlı.. ne diyeyim şans meselesi umarım düşer temiz bir tane...
Bir tane düşmüştü kaçırdım bazı sebeplerden dolayı (70-200vr dönemi ) çok pişman oldum valla... 28-70 cidden hakkını veren bi lens, gerek optik gerekse heybetiyle
Komşundaki set de kulağa çok hoş geldi bi anda; F5 + 28-70 üff