Teşekkürler. Fotoğrafları raw çektim. Sonra da bir heves deneme sürümü photomatix3.0 indirip kurdum. İlk denemem acemilikten çok fena oldu.
- / + exposure ayarını photomatix'e mi bırakacağız? (ki bunun nasıl olacağını bulamadım) Yoksa kendimiz raw fotoyu açıp örneğin -2 +2 ayrı ayrı kaydedip sonra 3 kareyi photomatix'te mi birleştireceğiz? (ben böyle yaptım) gibi sorular var. Neyse bunları HDR başlığı altında araştırıp sorarım, şimdi burda yeri geldi yazıverdim
vallahi bende acemiyim hocam bende tam kaliteli bir hdr uygulaması yapamadım. hep kumlu oluyor..
ya diyorum ki 200D yemi terfi etsem elimde bi fırsat var değermi body ye 400 ytl fark tabi 300D varken 200D almak ne kadar mantıklı ama o kadar para yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenkab -- 13 Mayıs 2008; 21:37:49 >
teşekkürler bu arada kumanda cok işe yarıyor keşke önceden alsaymısık bee bide media mrkt tan 19 ytlye bi tripodta aldım gayet güzel yani idare eder boyutları ve hafifligi iyi(petrix sl2111)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reekan -- 13 Mayıs 2008; 22:28:12 >
en öndeki büyük taş biraz daha net olsa, gerçekten çok iyi olacakmış.
polarizede hakkını vermiş.
quote:
Orjinalden alıntı: NevNiyaz
eğriova yaylası, bolu 11 05 2008, pazar
nikon d80 & nikon 18-135 mm & b-w polarize
çok teşekkürler aslında sizin istediğiniz gibi , öndeki taşların net olan halini de çekmiştim, netliği farklı farklı yerlere yaparak denedim nasıl olak diye, fırsatım olursa onu da gösterebilirim buraya yükleyerek bir ara ..
fotoğraflarda efekt çok var aslında. burn tool, dodge tool, s/b üstüne sepia, layer'ları üst üste yerleştirmek, quisk made mode ile boyama, contrast ve renk ayarları, parlaklıkların değişimi :)