Dışını hafif nemli bi bezle silebilirsin sanıyorum tabii imkan varsa kompresörle temizlemek en güzeli. İç\sensör temizliği de servise yaptırmak en akılcısı zaten hertürlü bedava nikon'da
İmkan yoksa da sensor cleaner kit ler var, gerek spreyler gerekse swapler olsun sensör temizleme üzerine ürün çok.
Makinayı aldığım yere götürsem ücretsiz yaparlar mı acaba? İçine toz kaçtı ve uzun süredirde içinde :( Fırsat bulupta İstanbul'a gidemedim.. Bana 60-70ytl gibi fiyatlar söylenmişti, gerçekten ücretsiz mi?
Teleoptik sadece cumartesi günleri temizlik yapıyor bilginiz olsun. onun yerine hayyamda da ücretsiz temizletebilirsiniz. Macrofoto benim makinemi temizlemişti sağolsunlar :)
arkadaşlar ben elimdeki sigma 17-70 lensi satmayı düşünüyorum.. onun üstüne biraz ekleyip ilk etapda 70-300 VR alayım diyorum, takip eden günlerde de bi 50mm prime alırım diyorum..
17mm nin eksikliğini hisseder miyim sizce.. ne dersiniz
Silüet ağırlıklı takılan biri olarak 70 mm biraz dar kalır gibi.. Satmadan alabilsen tam süper olur aslında; 17-70, 70-300.. Tam bi set işte..
arkadaşlar ben elimdeki sigma 17-70 lensi satmayı düşünüyorum.. onun üstüne biraz ekleyip ilk etapda 70-300 VR alayım diyorum, takip eden günlerde de bi 50mm prime alırım diyorum..
Silüet ağırlıklı takılan biri olarak 70 mm biraz dar kalır gibi.. Satmadan alabilsen tam süper olur aslında; 17-70, 70-300.. Tam bi set işte..
işin gerçeği silüet ağırlıklı çalışmamın nedeni biraz da elimdeki lensten kaynaklanıyordu.. tele lens ile sokak fotoğrafçılığı her zaman içimde olan birşey aslında.. bir de hep manzara hep manzara nereye kadar dimi ama
Hocam geniş açı her zaman lazım. Satsan zarar edeceksin. En basitinden anı fotoğrafı bile çekemezsin sonra.
işin gerçeği silüet ağırlıklı çalışmamın nedeni biraz da elimdeki lensten kaynaklanıyordu.. tele lens ile sokak fotoğrafçılığı her zaman içimde olan birşey aslında.. bir de hep manzara hep manzara nereye kadar dimi ama
hocam satmadan alabilsem 17-300 arası bir set oluşturmuş olacaksın gel satmadan alıver şu teleyi bizi silüetlerden mahrum bırakma..
Serkan hocam 50mm 1.8'in keskinliği beni cezbediyor açıkcası, onu alınca 17-70'i pek kullanmam gibi geliyor ama fikir alışverişi her zaman iyidir.. bu nedenle forumdakilere danışmak istedim..
merhaba Antique, ben de Nikon D80'i alınca ilk olarak prime 50 mm almıştım. beni en azından 1-2 ay idare etsin sonra zoom lens alırım diye düşünüyordum. tamam keskinlik olarak diyecek yok ama, d80 de 50x1,5 faktörü ile 75mm oluyor ve kesinlikle geniş açıda yeterli gelmiyor. hatta portre için bile en azından 1,5 m uzaktan çalışman gerekiyor. tam bir kare yakalayacak oluyorsun, gözünü vizöre dayayınca hayal kırıklığına uğruyorsun:( birkaç adım geri gideyim falan derken bazen şans kaçıyor.... kısacasa ben 3 hafta idare edebildim, sonra 50mm'yi verip 17-50 tamron aldım... ve elindekini "satmamayı" şiddetle öneriyorum. eğer maddiyat imkan vermiyorsa, sigma ile başla teleye de....
işte forumların en güzel tarafı bu.. birşey yapmadan önce fikir alışverişi yapmak çok faydalı oluyor.. sonradan pişman olacağım birşey yapmamı önledi yorumlarınız.. bu durumda elimdeki lensi satmayıp, yanına bi 70-300 VR almaya karar verdim..
VR teleyi de ikinci el olarak 750liraya buldum, fiyat nasıl sizce, uygun mu?