Şimdi Ara

HBM3 bellekler geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HBM3 bellekler geliyor


    Henüz grafik kartı pazarında AMD ürünleri haricinde son kullanıcının rahat bir şekilde ulaşabileceği HBM bellek teknolojisi mevcut değil. Yılın başlarında hem birinci nesil hem de ikinci nesil HBM belleklerin yaygın kitlelere ulaşması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi.


     


    Üretim zorlukları, maliyetlerin yüksek olması gibi nedenler, üreticileri son kullanıcıya sundukları ekran kartlarına HBM bellek koymaktan uzak tutuyor. Samsung ve Sk Hynix, daha düşük maliyetli ancak yüksek bant genişlikleri sunan bir HBM bellek tanıtmıştı. Bununla birlikte üst seviyede yatırımlar devam ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia Tegra Parker: Mobil dünyanın en güçlü yonga seti

    Yine Samsung ve SK Hynix tarafından geliştirilen HBM3 bellek teknolojisi, bant genişliğini iki katına çıkarırken, maliyetleri de azaltıyor. SK Hynix, yeni teknoloji için HBM3 veya HBMx isimlendirmesini kullanacakken, Samsung ise xHBM veya Extreme HBM ismini kullanacak.


     


    HBM teknolojilerinde bugüne kadar DRAM katmanı başına 256GB/s bant genişliği kullanılıyor ve toplamda 1TB/s seviyesine ulaşılıyordu. HBM3 ile birlikte katman başına 512GB/s yani toplamda 2TB/s seviyeleri mümkün oluyor. Ayrıca 48GB olan maksimum bellek sınırı da 64GB seviyesine çıkıyor.


     


    HBM3 bellek için de yine aynı üretim problemleri söz konusu. Bu bakımda kısa vadede son kullanıcıya ulaşması beklenmiyor. Muhtemelen gelecek yılın sunucu pazarına hitap eden AMD ve Nvidia grafik kartlarında karşımıza çıkabilir. 







  • http://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/Daha-ucuz-HBM-bellekler-yolda.htm

    Aynı haber, aynı editör teknoloji ismi farklı sadece ve ya ben yanılıyorum.

  • Ekran kartlarindaki ram piyasasi hayli hizli.Biz daha hbm nin herhangi bir cesidini ve ddr5x gorememisken hbm3 lerden bahsediliyor.Tabi masaustundeki islemci ve ram hizlarindaki durgunluk bakalim bu hamlelerden sonra hizlanacakmi.

  • HBM bellekli ekran kartı doğru düzgün görmedik.
    Gerçi gelişsin yani yerinde saymasın ama ekran kartlarına da koysunlar artık.

  • Nvidia'nın çıkardığı GTX 1060/1070/1080 kartları GDDR5 bellekli. Şimdi bunlar çıkmadan çöp mü oldu yani?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.