Şimdi Ara

Dünyanın en pahalı şehirleri sıralaması açıklandı: İstanbul ucuzluyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en pahalı şehirleri sıralaması açıklandı: İstanbul ucuzluyor!

    Tüm dünyada 40’tan fazla ülkede 25 binin üzerinde müşterisine hizmet veren lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer’ın her yıl gerçekleştirdiği en önemli araştırmalarından biri olan ‘Yaşam Maliyeti Araştırması’ sonuçlandı. Yurtdışındaki çalışanlara ödenecek ücretler konusunda hükümetler ve çokuluslu şirketlere rehberlik eden ‘Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması’, beş kıtada 209 şehirde gerçekleştirildi. Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması, özellikle küresel çapta iş yapan şirketlerin mobil iş gücünü yönetme stratejilerini belirleme aşamasında en önemli referanslarından biri olarak görülüyor.

     

    Kilit mobil çalışanlarını firmada tutmak için yurtdışına atamalarda ücretlendirmelerini doğru ve etkin kurgulamak isteyen firmalar, mobil çalışanlarına atandıkları ülkede yaşam maliyetlerini karşılayacak şekilde ücret ve ödenek sağlamak, diğer yan hakları ve imkânları doğru planlamak için Mercer Yaşam Maliyeti Endeksi’ni referans alıyorlar. 100 puana sahip New York’un temel alındığı Mercer Yaşam Maliyeti Araştırması’nda veri toplama evresinde dünyada yaşanan doğal afetler, ekonomik ve politik dalgalanmalar, döviz kurlarındaki hareketlilik, enflasyon ve konaklama ücretlerinde olan dalgalanmalar da dikkate alınıyor.Dünyanın en pahalı şehirleri sıralaması açıklandı: İstanbul ucuzluyor!

    Bu sene birinci Hong Kong

    Her şehirde konut, ulaşım, yiyecek, giyim, ev eşyası ve eğlence dahil olmak üzere 200’den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırma sonuçlarına göre, 2016 yılının en pahalı şehri Hong Kong, yaşam maliyeti en düşük şehir ise Namibya’nın Windhoek şehri oldu. Hong Kong’un ardından Luanda,  Zürih ve Singapur en pahalı olarak sıralandı. Tokyo ise geçen seneye göre 6 basamak yükseldi ve 5. sıraya çıktı. Geçtiğimiz yıl aynı araştırmada 99. sırada yer alan İstanbul ise, listede 101. sıraya yerleşerek, yaşam maliyeti açısından geçen yıla göre daha ‘ucuz’ bir şehir olarak listedeki yerini aldı.

     

    New York Amerika’nın en pahalı şehri

    Geçen sene olduğu gibi Amerikan dolarının değer kazanmasıyla Amerika’da birçok şehrin sıralamada yükselmesi araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından birisi oldu. Araştırmada 11. sıraya yükselen New York, Amerika’nın en pahalı şehri olmaya devam ederken, 9 basamak yükselen Los Angeles 27’inci, San Francisco ise 26’inci sırada yer aldı. Geçen sene 50’nci sırada bulunan Washington ise, 38. sırada kendisine yer buldu. Kanada dolarının değer kaybetmesiyle Vancuover 23 sıra düşüşle 142 sırada yer alırken, Toronto’da 17 sıra düşüşle 143’üncülüğe geriledi.

     

    Avrupa’nın en pahalısı İsviçre

    Yaşam Maliyeti Araştırması’nın 2016 sonuçlarına göre, Zürih Avrupa’daki en pahalı şehir unvanını koruyor. İsviçre şehirlerinden Cenevre sekizinci sırada yer alırken, Bern İsviçre frangının Amerikan doları karşısında değer kaybetmesiyle 13. sıraya yerleşti. Londra’da düşüş yaşayan şehirlerden biri oldu ve 17. sırada kendisine yer buldu. 44. sıradaki Paris, 50. sıradaki Milano, 54. sıradaki Viyana ve 58. sıradaki Roma ise geçen seneki yerlerini korudu. Avrupa’da birkaç yerel para biriminin dolar karşısında kan kaybetmesi sonucu bazı şehirler sıralamada geriledi. Buna ek olarak, güvenlik unsurları, toplumsal huzursuzluk ve ekonomik göstergelerin de Avrupa’yı etkilediği görüldü.

     

    Asya Pasifik’in ve dünyanın en pahalı şehri Hong Kong

    Hong Kong dünyanın en pahalı şehri olurken, Singapur 4, Tokyo 5 ve Şangay 7’inci sırada yer aldı. Japonya şehirleri Japon Yeni’nin dolar karşısında değer kazanması sonucu sıralamada yükselirken, Çin Yuanı’nın değer kaybetmesi sonucu da Çin şehirleri düşüş gösterdi.

    Dünyanın en pahalı şehirleri sıralaması açıklandı: İstanbul ucuzluyor!

    Dubai, Ortadoğu’nun en pahalısı

    Genel olarak expat (yurtdışı görevlendirme) dünyası olarak bilinen Ortadoğu’da, en pahalı şehir unvanını listede 21’inci sırada yer alan Dubai elde etti.  Abu Dabi 25’inci sırada yer alırken, 121’inci sırada yer alan Cidde, Orta Doğu’nun en ucuz şehri oldu. Özellikle kira fiyatlarının artışa geçmesi ve bazı şehirlerin genel sıralamada düşüşe geçmesinden dolayı Dubai ve Abu Dabi sıralamada yukarılara tırmandı.

     

    Dinçer Güleyin: “Avrupa şehirlerinin düşüşü tüm sıralamaları etkiledi”

    Mercer Türkiye Genel Müdürü  Dinçer Güleyin, 2016 yılında yaşam maliyeti olarak geçtiğimiz yıla göre 2 basamak azalan ve pahalı şehirlerarasında ilk 100’de yer almayan İstanbul’un sadece ufak bir farklılıkla yerini koruduğunu söyledi. Güleyin şöyle devam etti: “Mart 2015-Mart 2016 döneminde TL’nin dolar karşısında yüzde 18 değer kaybetmesine rağmen listedeki diğer şehirlerin düşüş göstermesi sebebiyle İstanbul’un sıralamadaki yeri çok değişmedi. Özellikle Avrupa’da bazı para birimlerinin Amerikan doları karşısında değer kaybetmesi sonucu da Oslo ve Moskova başta olmak üzere birçok Avrupa şehri sıralamada düşüş eğilimi gösterdi.”








  • Ucuzlar tabi...Turk Lirasi deger kaybediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyaya göre ucuz tabi ama Türkiyeye göre neresi ucuz abi. Dışarda en ortalama kafelerde, restoranlarda yemek fiyatları belli. Haftada 1-2 dışarıda yemek yesen ocak söner yemin ederim. İçecek içmeye zaten gidemiyorsun biralar bizde üretiliyor en pahalı bizim ülkede aynı şekilde rakıda öyle. Dışarda içme parasını demiyorum marketten alıp evde içim desen bile pahalı.
  • Madem ucuz peki neden geçinemiyoruz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIGERSHARK

    Madem ucuz peki neden geçinemiyoruz

    dünyaya göre ucuz Türkiye'de yaşayanlara ucuz değil
  • İlk 100'de değilmişiz.
  • Biride çıkıp hong kong asyada burda ne işi var demiyor
  • bana göre dünyanın en pahalı şehri Londra'dır.
    Londra'da geçirdiğim 6 aylık süre boyunca hiçbir extreme harcamaya kaçmadığım halde ortalama 50bin TL harcadığımı gördüm yani 12.500£

    örnek verecek olursam;
    Londra'da Piccadilly Circus Simit Sarayı'nda 1 simit 1.65£ = 7.5TL
    yine Kahve Dünyası'nda 1 kahve 5£ = 22TL
    herhangi bir pub'a gittiğinizde en ucuz bira 3,5£ keza yemekler de (özellikle Türkiye'de 20TL olan Mc Donald's Big Mac Londra'da 3£) yerine göre pahalı ya da ucuz olabiliyor.
    Starbucks'da 1 Latte içseniz kur farkı arasında uçurum olmasına rağmen daha ucuza geliyor Londra'da.

    tabi bunlar şehrin pahalılığıyla alakalı değil Türk Lirası'nın değersizliğiyle alakalı yoksa atıyorum iPhone 6S almak isterseniz 500£ gibi bir rakam ödemeniz gerekiyor ki bu en kötü maaşı alsanız bile onun yarısı demek...

    Brexit sonrası(anlık kur fiyatı) 1 GBP = 3,85763622 Türk Lirası
    Brexit önceki 1 GBP 4,1 - 4,5 TL arası idi.

    yine Dolar ya da Euro ile benzer kıyaslamalar yapabilirsiniz ama önce TL karşısında €, $ ya da £ harcamanız gerekiyor yoksa aradaki farkı anlayamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1WAUXHALL -- 22 Ağustos 2016; 19:05:10 >




  • İngiliz olmak varmış, öyle ekonomi burdada olsun gelsin kardeşim kraliçe değil islamiyetle yönetilelim valla kimse sesini cikarmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın en pahalı şehirleri sıralaması açıklandı: İstanbul ucuzluyor!

    pembe ülkelerin hepsi İngiliz sömürgesindedir.
    sarsılmaz güçlü ekonomileri, ülkeleri ve özgürlükleri arkasında yer alan birçok şey var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1WAUXHALL -- 22 Ağustos 2016; 19:21:41 >
  • Bu zenginlik birilerini sömürmeden yapılamaz zaten. Teknik olarak bizde şuan sömürgeyiz İngilterenin değil belki ama kimin olduğu, bu ülkede kimlerin parayı götürdüğü çok açık.
  • Neden geçinemiyoruz çünkü maaşlar düşük dünyanın en yüksek maaşını alan insanlar isviçrede ve en pahallı şehire orda kime göre bize göre onlara orda çok da güzel yetiyor paraları.

  • Neden geçinemiyoruz çünkü maaşlar düşük dünyanın en yüksek maaşını alan insanlar isviçrede ve en pahallı şehire orda kime göre bize göre onlara orda çok da güzel yetiyor paraları.

  • geçen ay toplu taşımalar bedava yapıldığından ucuzlamıştır biraz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiriboz1001 -- 22 Ağustos 2016; 22:07:50 >
  • İstanbul da terörden nasibini aldı öncelikle Turist sayısını açıklasınlar. Diğer dünya devlerinin çok arkasında kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konut fiyatı olaraksa başlara oynar.dusseldorf merkezdeki dairelerle istanbul merkezi kıyasladık.metrekareler aynı fiyattan gidiyor.ama avrupada millet euro kazanarak o paraları veriyor.bizse üç kuruş değeri kalmış TL kazanarak.
  • İstanbul'un ucuzlaması normâl. Euro yükseldikçe İstanbul ucuz şehir oluyor.
    E tabi. Adam 1 aylık maaşını gelip Türk parasına çevirdiği zaman , bizdeki asgari ücrettin 3 katı oluyor. Tabi ucuz..

  • Minsk'i yazdım bir köşeye gidip görmek için.

  • Ucuzlar tabii Türkiye batıyorcular gelir birazdan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.