Şimdi Ara

Lityum-metal ile bataryalar iki kat daha fazla kapasite sunabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Lityum-metal ile bataryalar iki kat daha fazla kapasite sunabilecek


    Uzun yıllardır bataryaların kullanım süreleri ile ilgili bir gelişme olmaması, kullanıcıların eleştirilerine neden oluyordu. Bununla birlikte son dönemde önemli gelişmeler yaşanıyor ve batarya konusunda da yeni bir devrimin ayak sesleri geliyor.


     


    SolidEnergy


     


    SolidEnergy tarafından geliştirilen Lityum-metal tabanlı yeni bir batarya, aynı boyutlardaki Li-Ion tabanlı bataryalardan iki kat daha fazla kapasite sunabiliyor. Yani iPhone 6S modelinin boyutlarında herhangi bir değişim olmaksızın, batarya kapasitesinin 3450mAh seviyesine çıkması söz konusu.


     


    MIT teknoloji enstitüsü mühendislerinin kurduğu SolidEnergy firması, bu bakımdan oldukça zengin bir tecrübeye sahip. Mühendisler, yeni bataryalarında bazı önemli bileşenleri değiştirerek, daha yüksek kapasiteli ve daha güvenli hale getirmeyi başarmış.


     


    Yeni teknolojide, anot olarak grafite yerine lityum-metal alaşımı folyo kullanılıyor. Sonrasında katı bir katman ile hem bu folyo hem de sıvı-katı karışımı yanıcı olmayan elektrolit sarılıyor. Böylece ortaya yüzde 20 daha ince bir anot çözümü çıkıyor.


     


    Bu teknolojinin yararları ise daha fazla iyon tutarak, standart Lityum-Ion bataryalara göre kapasiteyi iki katına çıkarması. Ayrıca yanmayan sıvı daha güvenli ve en önemlisi lityum-metalin oda sıcaklığında çalışabilmesini sağlıyor.


     


    SolidEnergy, yeni bataryalarını üretebilmek için A123 firmasının atıl durumda olan üretim tesislerini devralmış. Yine MIT mühendislerinin kurduğu bir başka firma olan A123, çok önemli batarya projeleri yürütürken mühendislerini Apple’a kaptırmış ve sonrasında iflasa sürüklenmişti. Firmanın tesisleri şimdi SolidEnergy tarafından kullanılacak.


     


    SolidEnergy, yeni teknolojisini hayata geçirmeye hazır. Bu bakımdan fazla beklemeyeceğiz. En erken gelecek yıl içerisinde, SolidEnergy bataryalarını taşıyan mobil cihazlar görmek mümkün olacak. Elbette bu noktada iki seçenek bizleri bekliyor.


     


    Ayrıca Bkz.İş istasyonları artık buluta taşınıyor

    Tüketiciler, teknolojinin avantajlarını kendi açılarından değerlendirerek, ya aynı boyutta daha yüksek  kapasiteye sahip bataryalar kullanacak ya da aynı kapasiteye sahip daha küçük bataryalar ile cihazların da daha kopmakt bir yapıda olmasını sağlayacaklar.  


     







  • Bize böyle teknolojiler ile gelin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonlar zaten yeterince ince. Daha inceye gerek yok, daha uzun kullanım süresine ihtiyaç var. Umarım sözde kalmaz ve bir an önce uygulamaya geçer.

  • Bu teknoloji hayata geçerse elektrikli araçlar daha hızlı yaygınlaşır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhiFaT

    Bu teknoloji hayata geçerse elektrikli araçlar daha hızlı yaygınlaşır

    Sonunda benzinli dizelli araclardan kurtulabilicez insallah!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer elektrikli araçlar tam şarj ile 1500km menzile ulaştığı an yakıtlı araçların Bittiği andır. Çok uzak olasılık değil.

  • muratai kullanıcısına yanıt
    kurtulacaz inşallah hem çevreyi kirletiyorlar hem pahalılar hem de petrol için yapılan savaşlar belki biter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuhanXxX

    Eğer elektrikli araçlar tam şarj ile 1500km menzile ulaştığı an yakıtlı araçların Bittiği andır. Çok uzak olasılık değil.



    Birde mevcut yakıtlı araçlar fiyatına yakın, yani ucuz olması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RhiFaT

    Bu teknoloji hayata geçerse elektrikli araçlar daha hızlı yaygınlaşır

    Elektrikli araçların teknolojinin gelişmesiyle alakası yok ilk elektrikli araçlar 1890'lı yılların sonlarına doğru çıkmaya başlamıştı zaten ama benzin ve dizelin kazandırdığı para kadar tatlı olmamıştı..
  • Örnek olarak Iphone gösterilmesi garip olmuş. Zira o boyutlarda bir telefona Apple'ın koyduğundan iki katı daha büyük bir batarya koyabiliyor şimdiki teknoloji ile üreticiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekrem71 ne yapmış ne etmiş, yine iphone reklamı yapmış batarya haberinde bile. Marka model göstermeden de ornek verebılırdın ama nerde.

  • Bu tarz pil haberleri neden gerçeğe dönüşmüyor???

  • Biraz daha zorlarsanız , kimlikteki isminize bile ayfonu sokuşturabilirsiniz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar tutmuşlar lityum-ion dan çalmışlar bir de yerli(biz yaptık) diyorlar bunu zaten yapmışlardı !!!

  • yıllardır amaçlanan hedefi tutturamayan batarya heberlerinden "yılan hikayesi" nin yerini 21ci yüzyıla uyumlu "batarya hikayesi" alacak.
  • funnel kullanıcısına yanıt
    Elektrikli araçlar eğer seri üretime geçerse yakıtlı araçlardan çok çok daha ucuz olur aslında.


    Motor yok

    Sanziman yok

    Egzoz sistemi yok.

    Ön komple boş.

    Tek sorun batarya onunda seri üretimde fiyatı ucuzlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lityum metal ne ya, lityum zaten metal! Lityum ile hangi metal kullanılmış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bi gidin be.. sürüyle batarya haberi var niye gerçek olmuyor ?? Ayrica ekrem71 sen çok irite edici bir adamsın ne yapmış etmiş iPhone yazmış yine..

  • Petrolden kurtulup elektirikli araca geçicez oh oh diye geziyor herkes. Hiç duşunuyor musunuz 80kw lık elektirik motorlarını beslemek için elektiriğin nasıl uretileceğini? İşte petrol tekrar devreye girecek. Dizlerinin önünde enerji uretecekken koca koca santrallerde elektirik uretimi için kullanılacak. Biz de doğa kirlenmiyor diye mutlu mesut gezicez:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kronin

    Petrolden kurtulup elektirikli araca geçicez oh oh diye geziyor herkes. Hiç duşunuyor musunuz 80kw lık elektirik motorlarını beslemek için elektiriğin nasıl uretileceğini? İşte petrol tekrar devreye girecek. Dizlerinin önünde enerji uretecekken koca koca santrallerde elektirik uretimi için kullanılacak. Biz de doğa kirlenmiyor diye mutlu mesut gezicez:)

    Gunes enerjisinden haberin yok herhalde? Ne kadar ucuzladigindan? Dunyada ne kadar gunes enerjisi yatirimi yapildigindan? E olmaz tabi, anaakim turk havuz medyasinda haber degeri tasimiyor bu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.