Şimdi Ara

Intel'de ciddi fiyat indirimleri için büyük gün 22 Nisan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumlarımızı sürekli takip edenler bilirler. Daha önceki haberlerimizde Intel'in yılın 2.çeyreği içerisinde ciddi fiyat indirimlerine giderek AMD'nin yeni nesil Star serisi işlemcileri çıkmadan rakibine darbe indirmek istediğinden bahsetmiştik. Son gelen bilgilere göre, firmanın fiyat indirimleri konusundaki planları ciddi şekilde belirginleşmeye başladı. 22 Nisan tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi beklenen yeni fiyatlar gerçekten dikkat çekici. Özellikle 4 çekirdekli (Quad-Core) işlemciler de yaşanan fiyat indirimleri oldukça iddialı. Teknoloji anlamında mücadelenin yanı sıra AMD'nin piyasaya süreceği yeni işlemciler ile birlikte fiyat anlamında da Intel ile mücadele etmesi gerekecek.

    Intel'in fiyat indirimlerinin güzelleştireceği işlemci firmanın 7 ocakta duyurduğu 4 çekirdekli yeni işlemcisi olan Core 2 Quad Q6600 olacak ki 2.40 GHz/4MB L2 x 2/1066MHz FSB gibi teknik spesifikasyonlar ile dikkat çeken bu işlemcinin fiyatı $851'dan $530'a inecek. Firmanın ürün gamına baktığımızda şu an için bu fiyat aralığıdan benzer saat hızlarına sahip çift çekidekli işlemcilerin olduğunu görmekteyiz. Zaten firmanın hedefinde 4 çekirdekli işlemcileri yaygınlaştırmak olduğu da biliniyor. Yine firmanın ürün gamında yer alan iddialı işlemcilerden olan Core 2 Duo E6700 (2.66 GHz/4MB L2/1066MHz FSB) ve E6600 (2.4 GHz/4MB L2/1066MHz FSB) de indirimden ciddi şekilde nasibi alıyorlar ve E6700'ün fiyatı $530'dan $316'a E6600'ün fiyatı ise $316'dan $224'a düşüyor ki bu değişim ile işlemcilerin yaşadığı indirim miktarı E6700 için 40.3% ve E6600 için 29.1% olarak gerçekleşiyor.

    Intel'in ürün gamında yer alan çok çekirdekli işlemcilerin hemen hepsi indirimden etkilenirken bu işlemciler arasında yer alan ve firmanın üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü yeni Pentium E ve Celeron 400 serisi işlemciler de hayli dikkat çekici. Intel adına artık efsane bir marka olan "Pentium" adının yeniden dirildiği yeni modellerden Pentium E2160(1.8GHz/1MB L2/800MHz FSB) ve Pentium E2140(1.6GHz/.1MB L2/800MHz FSB) ciddia analmda kullanıcılara göz kırpıyor. Pentium D 935 ve Pentium D 925 işlemcileinin yreini alacak olan u iki yeni Pentium E sınıfı işlemci $84 ve $74'lık fiyatları ile ciddi anlamda iddialı geliyorlar. Yeni çıkacak olan Celeron D 440(2GHz/512KB L2/800MHz FSB) ve Celeron D 430 (1.8GHz/512KB L2/800MHz FSB) işlemcileri ise $59 ve $49'lık fiyatları ile giriş seviyesinde hayli iddialı olacak gibiler.

    Intel gerçektende ciddi bir indirim ve iddialı rakamlar ile yaz aylarına giriş yapacak gibi. 22 Nisan tarihi itibariyle uygulamaya konulması beklenen yeni fiyatlara bakalım AMD gerek güncel ürün gamı gerekse yenin esil işlemcilerne yönelik olarak nasıl bir cevap verecek göreceğiz.

    Intel'in yapmaya hazırlandığı fiyat indirimleri;

     


    Sayfanın Linki : http://www.hkepc.com/bbs/news.php?tid=735045&starttime=0&endtime=0




  • bu indirimler hoş görünüyor ama yeni çıkaracağı pentium E serisi d lerin yerini nasıl alacak bunu anlayamadım. d çift çekirdek , pentium E ? tek çekirdek gibi duruyor sanki ve hızı ve fsb si ve l2 önbelleği pentium d işlemcilere nasıl alternatif olabilir ki ???

    celeron d seriside ancak ofislerde kullanılır.
  • e6320 4mb ?e6300 dıye bı ıslemcı kalmıcakmı yanı artık:)
  • 22 nisan amd in bittiği gün olabilir fiyatlar inanılmaz....
  • 22 nisana daha cok var AMD de hazirliklarini yapiyordur en azindan batmak istemiyorsa yapmak zorundadir diyelim.intel baya bir zorluyor fiyatlari iyide yapiyor.
  • 6600 yakışır
  • cok iyi ya intel aldı basını gidiyr.

    amd ah guzel amd
  • amd ye iyi oluyor ,indirsin fiyatlari ,valla 6300 alirim alirsam artik no amd
  • arkadaslar aman amd batmasın yalan oluruz valla artık ıntel tek kalmıs olsaydı pyasada bız hayla pentıum d kullanıyor olurduk amd ıntel arasındakı rekabet bıze yarıyor.fiyat ve teknolojı olarak
  • İntelden yine güzel indirimler bi 6600 iyi giderdi.
  • bencede intelin fiyat indirime gitmesi gerekiyodu bu iyi olcak fx57 tebrikler bu güzel haberleri bizlere ulaştırdığın için
  • kill you AMD
  • heheintel
  • intel adeta amd ye nanik yapıyor kısa zamanda yaptığı yeniliklerle
  • İşemci ve diğer donanım elemanlarında senkronize bir düşüş olmadığı müddetçe. Pc PS3 karşısında çok zorlanacaktır oyun için PC tersihi biraz daha maliyetli görünüyor. Crysis in testlerinden de anlaşılacağı gibi DX10 oyunları müthiş donanım isteyecek. PS3 500$ a alınabilecekken aynı performansı verecek bilgisayarın maliyeti 3000$ ı bulacak.
    İşlemci fiyatı düzeltmesi ardından öncelikle Ramlerde bir düzeltme gelmesi lazım ki Vista Ultimate Ofis uygulamaları için bile 1.5 Gb ram isterken iyi kalite 1GB ram fiyatının 150$ olması biraz kafa karıştırıcı.
    Sistem yenileyeceklere bekleme yolu göründü
    FX57 Haber için teşekkürler.
  • Mayisin ilk haftalari pc almak icin uygun kanimca o zamana kadar 10x ekran kartlarida gorücüye çikar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Versalid

    Mayisin ilk haftalari pc almak icin uygun kanimca o zamana kadar 10x ekran kartlarida gorücüye çikar


    hiç katılamıyorum buna , bence yeni ve güçlü , oturmuş , fiyatı ucuzlamış bir sistem ancak 2008 alınabilir.
  • ZAten bu konuda haber yapıldı aynı rakamlar aynı bilgilerle ikinici bir haber yapılması ne derece doğru?
  • 84dolarlık D935 gerçekten pek çok işi rahatça görebilecek bi işlemci we yüksek performansta

    Ama en yeni teknoloji için 133dolarlık E4400 güzel gibi

    ama nisana kadar war daha
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    ZAten bu konuda haber yapıldı aynı rakamlar aynı bilgilerle ikinici bir haber yapılması ne derece doğru?


    Öncelikle fiyat indirimine yönelik tam tarih ile ilgili bilgiler netleşmiş oldu ayrıca diğer haberde olmayan bazı modellerin de fiyatları belli oldu ve hiçbiri olmazsa Intel'in yeni Pentium E ve Celeron 400 sınıfı işlemcilerinin teknik bazı detayları da bu haber ile birlikte netleştiği için bile bu haber yapılmalıydı ki biz bunu yaptık
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.