Şimdi Ara

4.7 inçlik iPhone modelinde OIS ihtimali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4.7 inçlik iPhone modelinde OIS ihtimali


    Apple’ın bu yıl için planladığı yeni iPhone modellerinin lansmanının artık eli kulağında. Gelecek ayının ilk haftasında yapılması beklenen lansmana yaklaştıkça, yeni seri ile ilgili pek çok ayrıntı da gün yüzüne çıkmaya başladı.


     


    iPhone 7 veya iPhone 6SE ismini alması beklenen yeni seride, çok büyük yenilikler olacağı düşünülmüyor ancak bazı değişiklikler mevcut nesle göre önemli iyileştirmeler sunacak. Örneğin her iki modelin ekran çözünürlüğünün yükselmesi bekleniyor. Kamera tarafında da gelişmeler var.


     


    Bugüne kadar iPhone Plus versiyonunda donanımsal olarak OIS desteğinin kullanıldığını görmüştük. Standart versiyonda ise yazılımsal olarak OIS desteğine yer veriliyordu. Şimdi yeni nesil 4.7 inçlik iPhone modelinde de donanımsal olarak OIS yer alabilir. İnternete sızdırılan görsel, buna işaret ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.LG G5 için Güney Kore’de Android 7.0 testleri başlıyor

    Görselde, iPhone 6 ve 6S serilerinin kamera modülleri karşılaştırılmış. Yeni iPhone modelinin arka kamera modülündeki 4 küçük çentik dikkat çekiyor. Bu tasarım, yeni modelin OIS teknolojisini barındırdığını gösteriyor. Önceki modellerde bu tür çentikler yer almıyor.


     


    Optik görüntü dengeleme – OIS teknolojisi, bilindiği üzere sarsıntı anında mekanik düzeneği ile sensörün bundan en az şekilde etkilenmesini sağlıyor ve böylece ortaya çok daha kaliteli fotoğraflar çıkıyor.


     


    OIS desteğinin gelmesiyle, yeni nesil iPhone modellerinin kamerası arasında bir fark kalmamış gibi görünüyor ancak Plus versiyonundaki çift sensör iddiasını düşünürsek, yine de büyük bir fark ortaya çıkacak diyebiliriz. Yeni iPhone modelleri için 7 Eylül tarihinde lansman düzenlenmesi bekleniyor. Ardından 9 Eylül itibariyle ön siparişler başlayacak ve 16 Eylül tarihinde de sevkiyata çıkılacak.


     








  • Iphone için devrimsel bir yenilik..

    OIS geldiği için fiyatı 4000 TL olmalı, yoksa kırılırım
  • 4.7 inçlik iPhone modelinde OIS ihtimali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaptım 4 tane teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple OIS koysa ne olur allasen OIS var güya ama OIS olmayan telefon daha sabit görüntü veriyor...https://youtu.be/NxSHVca3MFM

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barni Moloztaş

    4.7 inçlik iPhone modelinde OIS ihtimali


    La yeter bi bitmediniz sizde ya.
  • en son galaxy s5' te bu kadar dalga geçmiştik samsung sonra düzeltti verdi hepsinin eline. apple da batışta şuan sonraki modelde düzelir mi belli olmaz.

  • Günaydın APPLE!
    Bu sektörde ilklerin şirketi oldun hep ve bayrağı taşıdın.
    Ama artık Apple'a baktığım zaman telefon teknolojisinin geleceğini göremiyorum.
    Nerede o merakla beklediğimiz günler?
    Sen uyurken rakiplerin OIS desteğini orta sınıf telefonlarında standart hale getirdi.
    Bence yazık ediyorlar bu şirkete.

  • Sokaktaki insanlara sorsanız oıs ne diye Kaç kişi cevap verebilir? 100 kişiden 3-4 kişi Max. Apple da sokağa oynuyor işte. oıs olsa ne olmasa ne sokaktaki vatandaş için. Arasındaki farkı anlamaz bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple düşmanlarının Dünyayı sadece bu foruma yazanlar ibaret gördüğü apaçık ortada.Ön siparişler başlayınca yine takip edin dh'i.Onmilyonlarca ön sipariş haberlerini yine buradan okuyacaksınız.Bugün Dünyanın en iyisi diye lanse edilen S7+S7Edge+Note7'nin toplam satışı iPhone 7 ailesinin yarısı etmez bunu da yazın bir kenara vakti gelince öğrenirsiniz satış rakamlarını nasılsa.iPhone her zaman kraldır onu satın alanın kim olduğu farketmeksizin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreveriphone -- 20 Ağustos 2016; 12:15:34 >
  • Aaaaa Apple yapmışsa olmuştur, ois filan da olmuşsa, çözünürlük te yükselmişse 12,220 TL'yi haketmiştir demek helal olsun sana enayi paraları

  • Kimse de dememiş ki "Yazılımsal OIS mi olur?"

    OIS=Optical Image Stabilization (Donanımsal)

    DIS=Digital Image Stabilization (Yazılımsal)

    OIS yazılımsal olamaz, eğer optikler hareketsiz ama görüntü dengeleme sistemi mevcutsa zaten bu DIS olur.

    Ekrem71'in bunu atlamaması gerekirdi, biraz dikkat.
  • Şu telefonla çıkan haberleri zerre kadar takip ve merak etmiyorum. İşlemcisi hariç her şeyiyle geriden gelen bir yapıda artık.

  • WAOUW işte bu süper yaaa.. Bu bir devrim yaaa.. İnanamıyorum yaaa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin aslı özetle iphone7 OIS'le gelirse daha iyi gece çekimine izin verir.OIS varsa titreşim azaldığından yazılımsal olarak pozlama süresini uzatmak mümkün oluyor.pozlama uzayınca da daha çok ışık toplanıp daha net gece fotosu çekilebiliyor.yoksa telefonu surf tahtasına takacak değiliz.gece çekiminde iphone'lar geçen sene rakiplerin gerisindeydi.hele şimdi özellikle s7 ve g5'le karanlık foto kalitesinde çıta hayli yükseldi.rekabete cevap için iphone'un da atılım yapması gerek.tabi tek OIS eklemek yetmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.