Şimdi Ara

Crysis'in ilk test sonuçları: Sistemleri zorlu günler bekliyor - Intel'den dizüstüne Merom XE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DirectX 10 Tabanlı Crysis'in İlk Test Sonuçları

    Microsoft'un 5 yılı aşkın süredir geliştirme çalışmalarını devam ettirdiği Windows Vista bugün itibariyle piyasada. Bu önemli çünkü yeni nesil işletim sistemi ile birlikte hayatımıza girecek en önemli kavramlardan biri de DirectX 10 olacak. DirectX 10 desteği konusunu donanım tarafında zaten yaklaşık 3 aydır hemen herşey yolunda. Zira Nvidia DirectX 10 destekli ilk grafik işlemcisi olan G80 ve G80'i baz alan ekran kartları GeForce 800GTX ve GeForce 880GTS'i geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya sürmüştü. Wndows Vista'nın da gelmesi ve Nvidia'nın da sürücü sorunun aşması ile birlikte gerçek anlamda DirectX 10'a geçişin ilk adımları da atılmaya başlanacak. Tabii bu konu da ATi'nin de çalışmalarını sürdürüdüğünü ve son gelen bilgiler ışığında Mart ayında uzun süredir üzerinde çalıştığı DirectX 10 destekli yeni nesil grafik işlemcisi R600'ü duyuruacağını da biliyoruz.

    Fakat özellikle sıkıntının kısa vadede DirectX 10 desteği veren uygulama ve oyunlar konusunda olacağını sektördeki birçok uzman belirtmekteydi. Zira gelen bilgilere göre, DirectX 10 üzerine kurulmuş olan oyunların piyasaya çıkış zamanları yılın 2.yarısını bulacak gibi. Bu noktada Direct X 10 desteğini kullanıcılara sunması beklenen İlk oyun Company Of Hereos olacak ki bu oyunda zaten DirectX 9 mimarisi üzerine kurulmuş olan bir oyun ama yapımcı firma Mart ayı içerisinden DirectX 10 yeteneklerinden faydalanacak ve oyuna bu desteği kazandıracak bir yama çıkaracaklarını duyurarak bu açıdan bir ilki gerçekleştirme hedefindeler. Fakat kullanıcılar ve özellikle oyuncular uzun süredir yüksek tanımlı ekran görünütüleri ve videoları ile heyecanlandıkları ayrıca FarCry'ı da yapan Türk yapımcıların sahip olduğu firmanın hazırladığı yeni nesil iddialı FPS oyunun Crysis'i beklmekteler. Oyunun çıkış tarihine daha bir süre var fakat şimdiden oyunun Windows Vista altında gösterdiği DirectX 10 performansına dair test sonuçları çıkmaya başladı. Test sonuçlarının ilk verdiği izlenim, DirectX 10 heyecanını gerçek anlamda yaşamak isteyen birçok kişi sistem yenileme veya değişiliğine gidecek gibi.

    Önce test sistemine bakalım;

    - İşlemci: Intel Core 2 Quad QX6700 ( 4 Çekirdekli )
    - Asus Striker Extreme
    - GeForce 8800GTX SLI
    - 4GB DDR2-800
    - 2 x 150GB WD Raptor RAID 0
    - BFG PhysX Kartı
    - Windows Vista w/ Forceware 100.30

    Testler 2.88GB'lık Crysis test demosu üzerinde yapıldı. Testler sırasında açık ve kapalı olan detay özellikleri ise şu şekilde; HQ, no AA/AF, Phys On. Gelin şimdi hep birlikte test sonuçlarına bakalım;

    İlk test sonuçları ışığında şunu söyleyebiliriz ki, özellikle teste ve test sistemine baktığımızda gerçekten de birçok kişi için gelecek karanlık. Zira yenin esil DirectX 10 uygulamlarının ciddi anlamda donanımsal güç istediği daha önce birçok kez yazılmış ve çizilmişti. İlk testlerden biri olan Crysis test demosu da en azından şimdilik bunu doğruluyor. Bakalım zaman neler gösterecek.

    Intel'den dizüstü Bilgisayarlara Extreme İşlemci

    Geçtiğimiz Temmuz ayında yeni Core mimarisini esas alan Core 2 Duo "Conroe" işlemcilerini masaüstü ve dizüstü platformları (Merom) için piyasaya süren Intel, daha sonraki süreçte özellikle masaüstü bilgisayarlara yönelik ürün gamını iyice geliştirdi. Windows Vista'nın da çıkması ile birlikte firmanın daha önce hazırlıklarına başladığı Santa Rosa platformu da ciddi anlamda önem kazanmaya başladı. Yılın 2. çeyreğinde duyurulacak olan bu paltform hakkında haber editörlerimiznde NebiForever'ın yaptığı detaylı haberden gerekli bilgileri de alabilirsiniz.

    Santa Rosa platformuna ciddi anlamda önem veren Intel masaüstü platformları içn hazırladığı Extreme serisi işlemciler dizüstü bilgisayarlara da sunmayı planlıyor. Core 2 Extreme serisi masaüstü işlemcilerin dizüst tarafındaki muadili olacak olan Merom XE kod adlı yeni işlemcil Intel'in yeni soket P formunda tasarlanacak. Bu yeni ürün gamının ilk işlemcisinin X7800 olması bekleniyor. 2.6GHz hızında çalışan işlemci 800MHz FSB ve 4MB L2 belleğe sahip. Dizüstü platformlarının en önemli sorunu olan güç tüketimine yönelik olarak TDP değerleri henüz açıklanmayan bu işlemcinin yılın 2 veya 3. çeyreğinde seri üretime geçmesi ve 795$'lık fiyat etiketi ile satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca yılın sonuna doğru serinin daha da iddialı modeli olan 2.8GHz'de çalışan X7900 modelinin de piyasaya sürülmesi hedefleniyor. Anlaşılan Intel rakibi AMD'yi dizüstü tarafında da ciddi şekilde iyice köşeye sıkıştırma hedefinde.








  • o ne yaa...çok düşük fps ler...bence bu oyunu herkes zor oynar..
  • 4gb ram 2 tane 8800gtx qx6700 ile avg 36.8 fps eee nası iş bu oyunu adam gibi oynamak için ne lazım peki
  • Yok artık daha neler.O sistemle o deyerler alındıysa su anda herkezın sistemini yenilemesi gerekecek....
  • Crysis=donanım katili
  • aynen..resmen bunlar bizi kaz gibi soyup fırına atmak istiyorlar...yuhh yaaa..bide duşük sistemlere optimize ediyorlarmışşşş..pehh..bide no aa+af yuhhh..


    quote:

    Orjinalden alıntı: EMRES754

    4gb ram 2 tane 8800gtx qx6700 ile avg 36.8 fps eee nası iş bu oyunu adam gibi oynamak için ne lazım peki
  • Oyun o test sistemini bile bu kadar zorluyorsa, valla artık kullanıcı tarafında pc de oyun alışkanlığını zorla bitirecekler demektir. O sisteme verilecek para ile çok rahat ps3 ve cillop gibi bir büyük ekran televizyon alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox -- 30 Ocak 2007; 10:36:15 >
  • ben bu degerlere pek inanmadım açıkçası
  • Şu anki en üst sistemin bile zorlandığı bir oyun üretmenin ne manası var, bende bunu anlamadım. 6-7 bin ytl,ye bilg. al, sonuç standart çözünürlükte 36 fsb.
  • cidden şu sistemi gördükçe sinir sitemim bozuluyor...

    İşlemci: Intel Core 2 Quad QX6700 ( 4 Çekirdekli )
    - Asus Striker Extreme
    - GeForce 8800GTX SLI
    - 4GB DDR2-800
    - 2 x 150GB WD Raptor RAID 0
    - BFG PhysX Kartı
    - Windows Vista w/ Forceware 100.30

    resmen 4 çekirdekli işlemci yaa..kaç kişide var bundan...8800gtx hemde 2 taneeeeeeeeeee..4 gb ram...ohaaaaaa..2*150gb wd raptor raid o..ohaaa..çüşşşş..bide yetmezmiş gibi bfg physx kartııı...yaa bunlar milletle dalgamı geçiyorlar....1280*1024 de bile ort 36 fps...ayıptır yaaa..resmen kapitalist düzenin başka bir oyunu dahaaa...artık iyice düşünceleri ortaya çıkmaya başladı....




  • Hani 8800GTX ile yüksek çözünürlüklerde 60 civarı fps alınıyordu. Çıkarsa bu şekilde 10-15 kişiye satar herhalde
  • Far CRY da ilk çıktığında az laf edilmemişti işte onca şey istiyor çok donanm istiyor gibi..

    Ne oldu? milllet fx5500 ler ile bile oyandı bitirdi oyunlarını...Yani bi proplemolmadı..Takılmayın arkadaşlar bize gerek yok 2000 küsüre 1600 e full +full oyun 800x600 dede oyanır zno problem..
  • Komik sadece gülüyorum
    Ne oldu 8800gtx'in dx 10 ile daha hızlı çalışacağını söyleyen arkadaşlara hani nerdeler, bu sistemle bile sürünüyorsa yuh artık başından beri 8800gtx'in kandırmaca olduğunu yazıyordum kart berbat diyordum, bi dövmedikleri kalmıştı.Yok efendim işlemcinin güçlü olması lazımmış sistein bu kart için canavar olması lazımmış da hadi bu sistem içinde konuşun 8800gtx için yetersiz detyin...

    Ati Ve Nvidia donanım piyasasının iyi oyuncuları




  • Full detay oyun oynamak isteyenlerin vay haline
    1024*768 devam
  • ewt dogru oynandı..640 low detayda...
    yani haa mario haa farcry..

    quote:

    Orjinalden alıntı: wwwengin

    Far CRY da ilk çıktığında az laf edilmemişti işte onca şey istiyor çok donanm istiyor gibi..

    Ne oldu? milllet fx5500 ler ile bile oyandı bitirdi oyunlarını...Yani bi proplemolmadı..Takılmayın arkadaşlar bize gerek yok 2000 küsüre 1600 e full +full oyun 800x600 dede oyanır zno problem..




  • atininde,nvidianında,amdninde,intelinde,......taaaaaaaaaa......hepsi onun bunun...............firması..
  • ps3 yolları gözüküyor galiba bu sistemle 5-10 tane ps3 alınır sanırım
  • @FX57 kardeş çok sağol haberlerin müthiş, çok da sağlam haberler veriyorsun ama bu haberin doğruluğundan eminmisin ?

    Bence burada yanlışlık var ya da Crysis kodları kesin yanlış. Bir kere 8800 GTX SLI diyoruz o halde bu aletin yüksek çözünürlükte o kadar FPS düşmemesi lazım. 2560x1600'de 1.7 FPS o ne ya her saniye 2 kare. Ne biçim gelecek bu ! Bu gidişle bu oyun tutmaz.

    Demek isteğim 1024x768'de 44 FPS ise 2560x1600'de de bunun 10-15 FPS trikler ile ortalama olması gerekir. SLI kart var çünkü !

    44 FPS ele alındığında 2560x1600'için benim tam olarak hesabıma göre 6.7 FPS olması lazım. Dediğim gibi bazı yüksek çözünürlük trikleri ile bu daha da arttırılabilir. Ki bu 44 FPS 'de acayip düşük !

    Ama bunlar ne çok yavaş kaldı yahu !

    Eh ben buradan bir kez daha Valve firmasını tebrik ediyorum. Çünkü hakketen çok sağlam kod yazıyorlar. Crytek şu an için hayal kırıklığı oldu benim için. Elimizdeki teknolojiye, oyuna bakıp da FPS'yi görünce adamın morali bozuluyor. Bir de AA açık değil daha !
    Eminim Episode2'da benzer teknoloji ile gelecek ama daha hızlı olacak diye tahmin ediyorum.

    Aylardır oyunu bekle sonra hi-tec alette 1.7 FPS ! Benim 30" Samsung monitör hayalimde suya düştü böylece daha çok yıllar var.

    Umarım bu sonuçlar yanlıştır !




  • Of ya hakkaten şok oldum, şimdi bir yerime felc falan inecek Allah korusun !



    Aklıma geldi MicroSoft bu Crytek ile mi çalışıyordu destek mi veriyordu ne ! Bu kesin Microsoft'un işi !
    Kodların aralarına döşemişlerdir loop'ları !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 30 Ocak 2007; 11:25:13 >
  • tek bi oyunla karar vermek güç.daha bunun optimizasyonu yapılacak, şusu olacak busu olcak,yeni sürücüler çıkacak...

    8800 serisi kötü bi seri değil hemen kesip atmanın bi anlamı yok.

    ama şu nokta hakkaten önemli;eğer biz dx10 oyunlarını güzel bi şekilde oynamak için minumum üst seviye çift çekirdekli bi işlemci, 2gb ram ve 400$ lık ekran kartı kullanacaksak ve bu bizi 1.5 sene anca idare edecekse oturup pc de oyun oynamanın gerekliliğinin tartışmaya başlamalıyız bence.

    600$ a ps3 gelecek ki en azından 5 sene rahatça kullanılacak.1000$ a hd televizyon satıldığını da düşünürsek 1600$ a 4-5 yıllık bi oyun makinesi topluyoruz.

    yukarıdaki makine nerdeyse 3 katı daha pahalı...

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trulli -- 30 Ocak 2007; 11:27:06 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.