Şimdi Ara

Efsaneler Nokia projesine geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Efsaneler Nokia projesine geri dönüyor


    Microsoft’un Nokia isim hakkını Finlandiyalı HMD Global ortaklığına devretmesinden sonra, Nokia telefonların yeniden pazara dönmesi için yoğun bir hareketlilik başladı. Nokia Technologies bir taraftan yeni hamleleri planlarken, HMD Global da eski efsaneleri toplamaya devam ediyor.


     


    Nokia bünyesinde uzun yıllar pazarlama şefi olarak çalışan Pekka Rantala, 2011 yılında ayrılarak ünlü Rovio firmasına patron olmuştu. Şimdi ise dolaylı olarak Nokia markasına geri dönüyor. Rantala, bundan böyle HMD Global firmasında pazarlama direktörü olarak görev yapacak.


     


    Rantala’nın görevi oldukça önemli zira HMD, pazarlama faaliyetleri için 500 milyon dolarlık bir bütçe ayırmıştı. Rantala, bu bütçeyi en iyi şekilde kullanarak, Nokia telefonların yine kitleler tarafından beğenilmesini sağlayacak.


     


    Diğer taraftan yine uzun süre Nokia bünyesinde çalıştıktan sonra, Microsoft’un standart işletim sistemli cep telefonu bölümünü yürütmeye başlayan Arto Nummela da, HDM Global firmasının patronluk görevini üstlendiğini duyurmuştu. Kısa süre önce Microsoft’un işten çıkardığı pek çok Windows Phone bölümü çalışanı da Nokia Technologies bünyesine katılmış durumda.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia, Volta mimarisi için Samsung’a göz kırpıyor

    Aslında şunu belirtmekte fayda var, HMD Global ortaklığı da bu yıl faaliyetlerine başladı. Microsoft’un Nokia ismini elinden çıkaracağının netleşmeye başlaması, firmanın da temellerini attı. Nokia’nın sözleşme gereği doğrudan isim hakkını alamayacak olması nedeniyle HMD Global ortaklığı kuruldu ve Foxconn ile birlikte çalışmaya başladı.


     


    Nokia markasının telif hakkı şu anda HMD Global firmasında ve Foxconn’un FIH Mobile iştiraki ile birlikte Android telefonlar üretecek. Nokia Technologies ise, tasarım ve donanım detayları konusunda projeye katkı sağlayacak. İlk Nokia Android telefonların yıl sonuna doğru piyasada olması bekleniyor. 


     







  • Hadi nokia şaşırt bizi
  • Eski hatalarından ders almışlardır umarım. Ayrıca apk çalıştırabilen kendi işletim sistemlerini yazarlarsa meego android karışımı bişey burayı yıkarlar.
  • Pazarın yeni kana ihtiyacı var gerçekten. Farklı tasarımlar farklı arayüzleri görmek güzel olur. Eğer eski kaliteli telefonlar geri dönerse tutar ama o takoz dönemini tekrarlarsa boşa uğraşmasınlar.
  • carl zeiss lenslerini nokia kullanabilecek mi yoksa microsoft kendine mi sakladı acaba? zeiss lensli telefonlar harika fotoğraf çekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metebyr -- 17 Ağustos 2016; 9:37:14 >
  • güldürün yüzümüzü ölmeden efsaneleri tekrar görelim :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metebyr

    carl zeiss lenslerini acaba nokia kullanabilecek mi yoksa microsoft kendine mi sakladı acaba? zeiss lensli telefonlar harika fotoğraf çekiyor

    Nokia satılırken Navigasyon ve Kamera teknolojileri hariç satılmıştı diye hatırlıyorum. Eğer eski kameraları gibi geri dönerlerse Samsung ile Nokia arasında kıyasıya kamera rekabeti olur.
  • Kamera ve güncelleme konusuna önem versinler yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E30a Biner Yan Yan Gider


    quote:

    Orijinalden alıntı: metebyr

    carl zeiss lenslerini acaba nokia kullanabilecek mi yoksa microsoft kendine mi sakladı acaba? zeiss lensli telefonlar harika fotoğraf çekiyor

    Nokia satılırken Navigasyon ve Kamera teknolojileri hariç satılmıştı diye hatırlıyorum. Eğer eski kameraları gibi geri dönerlerse Samsung ile Nokia arasında kıyasıya kamera rekabeti olur.

    Kamera bölümü de Microsoft'a satılmıştı ancak Microsoft kamera bölümünü işten çıkarttı.
    İşten çıkanlar Nokia'ya geri döndü.




  • Nokia ver coşkuyu, son sürat geliyor adamlar.
  • Umarım, Nokia'dan tarihi geri dönüş gelir.
  • E30a Biner Yan Yan Gider kullanıcısına yanıt
    Nokia kamerada her türlü tokatlar.

    Hadi artık efsane küllerinden doğsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Nokia kamerada her türlü tokatlar.

    Hadi artık efsane küllerinden doğsun.
    Nokia derken Microsoft demek istediniz sanıyorum. Microsoft'un, Nokia markasına pirim vereceğini pek düşünmüyorum ama bıktık bu iPhone Samsung kavgasından keşke eski Nokia zamanında olan sağlam ve yenilikçi telefonlarını görebilsek.
  • Nokia şu nesilde fiyat ile yarışamaz, Nokia biraz paragöz bir firma. Yüksek fiyatlar ile gelecektir yeni cihazları bu yüzden eskisi kadar trend olması zor, demedi demeyin.
  • Nokia uçur bizi :)
  • Apple Killer mı geliyor ?
  • hadi bakalım, küllerinden yeniden doğar da eski hak ettiği konuma yeniden gelir inşallah.
  • Düzgün bir telefon ve fiyatla gelirse Samsung ve Apple nın arkasından pazarda 3.sıraya yerleşir.Lg Sony HTC hava cıva artık.
  • Sen o tireni kaçıralı çok oldun Nokia o zamanlar bu kadar gğçlü rakipler yokdu heleki çin malları tek tükdü Nokia gibi parayı seven bir firmanın sonu hiç iyi diğil çünkü yapılaçak yenilikler çokdan yapıldı farkındalık yarataçak şey sadece tasarım olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şehmistan

    Düzgün bir telefon ve fiyatla gelirse Samsung ve Apple nın arkasından pazarda 3.sıraya yerleşir.Lg Sony HTC hava cıva artık.

    apple mı apple alacağımı lg alrım ben
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.