Şimdi Ara

AMD Vega’nın lansman mekanı göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD Vega’nın lansman mekanı göründü


    Polaris tabanlı yeni nesil ekran kartlarını henüz piyasaya süren ve Nvidia ile sıkı bir rekabete girişen AMD, aslında asıl bombayı bir sonraki Vega mimarisine saklıyor. Bu nesilde GDDR5 bellek ile yetinen firma, Vega mimarisi ile HBM 2 bellek teknolojisini kitleler ile buluşturacak. Yeni mimarinin lansman hazırlıkları başladı.


     


    Lansman


     


    AMD global pazarlama direktörü Chris Hook, geçtiğimiz günlerde Facebook hesabından ilginç bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta, biraz döküntü halde ve çelik yapılardan oluşan bir mekan görülüyor. Hook, bu mekanın AMD Vega lansmanı için hazırlandığını belirtti. Ayrıca mekan fotoğrafı, Hook’un hesabının kapak resmi olarak da atanmış.


     


    Fotoğrafa bakıldığında, mekanın döküntü hali ve nasıl bir lansman sahnesi haline geleceği kafa karıştırıyor. Bu noktada, Hook’un bir trolleme yaptığı akla gelmiyor değil ancak uzun yıllar önce ATI Radeon 9800XT ekran kartının lansmanında da benzer bir atmosfer kullanılmıştı.


     


    Etkinlik, Half Life 2 ile birlikte, San Fransisco’daki Alcatraz adasında gerçekleştirilmişti. ATI, o dönem vinçlerle tonlarca malzeme taşımış ve adayı Half Life 2 sahnelerini andıracak şekilde dizayn etmişti. O dönemin en ilginç ürün tanıtımı kabul edilen 9800XT lansmanı, ayrıca firmanın o güne kadar ki en çok olumlu eleştiri alan etkinliği olmuştu.


     


    Muhtemelen AMD Vega ile birlikte önemli bir oyunun da lansmanı yapılacak. Mekan, bu doğrultuda seçildi ve tasarımı da buna göre yapılacak. AMD’nin Vega için çok görkemli bir etkinlik hazırladığı tahmin ediliyor.


     


    AMD Vega


     


    AMD bu yıl, üst seviyede GTX 1080 veya Nvidia Titan gibi ekran kartlarına hiç dokunmadı ve Radeon RX serisini daha altına konumlandırarak fiyat-performansa oynadı. Firma üst seviyedeki hamlesini ise Vega mimarisine saklıyor.


     


    HBM 2 bellek teknolojisini yaygın kullanıma sunacak olan Vega mimarisi, yine iki kategoride olacak. Bu kez Vega 11 mimarisi Titan X gibi kartlara rakip olacakken, Vega 10 ise GTX 1080 ekran kartının karşısına çıkacak.


     


    HBM 2 bellek yanında GCN mimarisinde de önemli değişiklikler bekleniyor. Sıfırdan tasarlanan GCN çekirdekleri, daha az güç tüketiminde daha fazla performans gösterebiliyor. Vega ekran kartlarında 4096 veya 6000 gibi çekirdek sayılarından bahsediliyor.


     


    AMD Vega mimarisi ne zaman piyasaya çıkacak? Görsele bakıldığında henüz hazırlıkların ilk aşamada olduğu görülüyor. Bu bakımdan, daha önceki iddialarda yer verilen Ekim veya Kasım ayı dönemleri akla daha uygun geliyor. Bu dönemde tanıtılan ekran kartları, muhtemelen yıl sonunda piyasada olacaktır.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce GTX 1080 mobil sızdırıldı, dizüstünde GDDR5X dönemi başlıyor

    Normalde Vega mimarisi için 2017 yılları işaret ediliyordu ancak GTX 1080 seviyesinde AMD’nin ciddi bir Polaris ekran kartı çıkarmaması, planları biraz değiştirmiş gibi görünüyor. Yılın sonunda en azından GTX 1080 ayarında bir Vega ekran kartı beklenirken, Titan X rakibinin ise 2017 yılına sarkabileceği konuşuluyor. 


     







  • Lan yoksa? HL3 ?

  • Önemli bir oyun burnuma hl kokuları gelmeye başladı

  • Lan Half-Life 3 gelirse oyun camiası yıkılír.

  • HL3 olsa bile Diablo 3 gibi patlayacak ama işini fazlasıyla yapacaktır para getirme bazında ilk 3 gün fanboylar sayesinde malı götürürler ironik ama Diablo 3 gibi demeden edemiyor insan ,Ha! Bu arada ben HL1 ve HL2'yi zamanında bitirdim zamanının en iyi oyunlarıydılar ama eğer bir oyun yapacaksan bu zamanın en iyilerine diş geçireceksin yoksa yapma daha iyi efsane efsane olarak kalmalı bence yani şuan uncharted 4 , GTA 5 ,Witcher 2 gibi oyunlara diş geçirmeli ki gözümüz bayram etsin ne alaka diyenler olacak belki ancak Hl1 ve Hl2 zamanında tüm oyunlara diş bilemişti aynını istiyoruz :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 16 Ağustos 2016; 12:26:03 >
  • Half Life 3 ile alakası yok beyler... HL3 çıkacak olsa 2 yıl öncesinden daha haberiniz olur böyle bir kaç ay önceden gizli gizli değil.

    1. dünya savaşını konu alan BF1'in de lansman tarihine yakın bir tarihte çıkış yapabilir kartlar ve BF1 dx12 destekli bir oyun, AMD'de bu konuda iddialı ve o nedenle bunu tamlamak için böyle bir ortam seçmiş olabilir. Bakarsınız kartlarla birlikte BF1 bile hediye edilebilir... İnşallah :)

  • Amd in işi zor

  • AMD isterse Mars'a üs kursun lansman yapsın önemli olan çıkışta ve ondan sonraki günlerde yapılanlar. Polaris o kadar kötü şekilde çıktı ki rakibi Nvidia güle güle kaymağı götürmeye devam ediyor. Bunlar şimdi Vega'yı tanıtır. Rx 580 geliyor 199 dolar derler. Çıkış günü ve ondan sonraki 2-3 ayda kart bulamazsın. Bulsan referanstan geçilmez. Hadi aldık diyelim abidik gubidik sorunları fixlemeleri bekleriz. Sonra adam gibi driver çıkarmalarını bekleriz ama o driverlar ürünün ömrünün sonuna kadar gelmez. Diyeceğim şu ki AMD senden adam olmaz. Çöplük yazılımlarınla ve pazarlamana darbe vuracak salakça problemlerle uğraşır durursun. Rakibin öyle bir yerde öyle bir ürün sunar ki ama ben devrim yapacaktım diye ağlar durursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaSsErDoDo -- 16 Ağustos 2016; 12:56:32 >
  • Soylendigi gibi bu yilin sonuna dogru vega mimarili kartlar satisa sunulucaksa ki hbm2 gibi radikal bir degisiklikten soz ediliyor. Bence 4 ay kadar bekleyip vega mimarili kart almak daha mantikli. Kaldi ki artan peformanslari ile 1080p gibi cozunurluklerde fps/quality sorunu ortadan kalkiyor. Yani 1080p kullanicilari icin evladiyelik kartlar geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd de laf var icraat yok

  • valla hl3 duyurulursa kredi çeker çok şahane bi sistem kurarım

  • Geçenlerde düşünüyordum bu aralar niye Half-Life 3 sızıntısı , bilgisi , haberi gelmiyor diye ... Şükür ki bu haber ile karşılaştım . ALLAH ömür verir'de lansmanını izleyip çıkış tarihini öğrenip çıktığı ilk gün alıp oynarız .

    Efsane bir etkinlik olur yer yerinden oynar Nintendonun hisseleri gibi AMD nin hisseleri de tavan yapar

    NOT: Mekan HL2 EP2 nin sonundaki mekana benziyor sanki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 16 Ağustos 2016; 14:00:34 >
  • bu resim dökümhane, haddehane veya çelikhane gibi bir yere benziyor

  • HL3 ve vulcan

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutlanmayın yine fos çıkacak. her şey argeye bakıyor. amdnin arge bütçesi ile olacak iş değil.

    pascal 2-3 milyar dolar argesi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu AMD Türkiyeden bir cacık olmaz,daha referans tasarım harici kart yok piyasada,nerede özel tasarımlar?

  • Sen vegayı çıkarana kadar volta piyasaya çıkacak. Kalan artıklarla beraber armut nal ne bulursa onu toplar artık amd.Yapamıyorsan kabul et gururu bırak. Ati yi aldın ama ne intele ne nvdiaya esaslı bir rakip olamadın.
    Fan değilim ama amd hep geriden geliyor. Danışıklı dövüş olmalı düşüncesindeyim.
    Siyasiler gibi vaatler verdi. Esaslı bi ürün çıkaramadı ki intel, nvdia tekelinden kurtulalım.

  • saçma sapan yorumlar yapanlar var,ha bire ati'ye giydirin elinize ne geçecek merak ediyorum,şu anda olmadığı kadar iyi bir iş çıkartıyor amd rx 470 denen kart 800 civarı bulunabiliyor rx480'e benzer performans değerleri var,birçok kullanıcının işine çok rahat görecek bir kart,gtx1060 ne kadar peki en ucuz 1100 civarı arada ki farkı orana vur tamam 1060 çok daha iyi bir kartda fazla para vermek istemeyecek bir sürü insan var ben hala r7 260x kullanıyorum oyunu ultrada oynamam gerekli mi,birçok kullanıcı içinde bu geçerli zaten

  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Half Life 3 ile alakası yok beyler... HL3 çıkacak olsa 2 yıl öncesinden daha haberiniz olur böyle bir kaç ay önceden gizli gizli değil.

    1. dünya savaşını konu alan BF1'in de lansman tarihine yakın bir tarihte çıkış yapabilir kartlar ve BF1 dx12 destekli bir oyun, AMD'de bu konuda iddialı ve o nedenle bunu tamlamak için böyle bir ortam seçmiş olabilir. Bakarsınız kartlarla birlikte BF1 bile hediye edilebilir... İnşallah :)

    Kesinlikle. AMD DX12 ile Nvidia'nın pazarını alacak. F/P kralı AMD




  • O değil de... 9800XT efsane karttı be.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.