Şimdi Ara

Nvidia, Volta mimarisi için Samsung’a göz kırpıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia, Volta mimarisi için Samsung’a göz kırpıyor


    Mobil tarafta TSMC ile sıkı bir rekabete girişen Samsung, masaüstü tarafında da aynı rekabeti sürdürüyor. Büyük pasta olan Nvidia’yı TSMC’ye kaptıran firma, bununla birlikte GlobalFoundries ön planda olmak kaydıyla AMD Polaris ve Zen mimarilerinin ihalesini almayı başarmıştı.


     


    Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung rakibine büyük bir çalım atmak üzere olabilir zira Nvidia’nın bir sonraki nesil grafik mimarilerinin üretimini almaya çok yakın. Nvidia, 14nm sürecinde ürettireceği ekran kartları için Samsung ile görüşmeler yapıyor.


     


    Bilindiği üzere Samsung, 14nm üretim teknolojilerinde üçüncü ve son nesle geçiş yapmıştı. Bu nesilde yongaların, aynı performansı yüzde 10 daha düşük enerji tüketiminde sunabileceği belirtiliyor. Nvidia’nın yeni mimarisi de bu imkanlardan sonuna kadar faydalanacak.


     


    İkinci Nesil Pascal


     


    Samsung’un yılın sonlarında yeni mimari için hacimli üretime başlayacağı ifade ediliyor. Bu noktada tabii işler karışmaya başlıyor zira Volta mimarisi, en erken gelecek yılın sonlarında veya 2018 yılının başlarında bekleniyordu ve 10nm mimarisine geçişin ilk adımları olarak görülüyordu.


     


    Daha önce internete sızdırılan bazı iddiaları da dikkate alırsak, Nvidia’nın gelecek yıl için elden geçirilmiş bir Pascal mimarisi piyasaya sürmesi daha akla yakın geliyor. Performansı arttırılan ve enerji verimliliğinde ilerleme sağlayan bu yeni mimari, muhtemelen GTX 1100 isimlendirmesi altında piyasaya sürülecek.


     


    Nvidia’nın, Pascal geliştirmeleri için yaklaşık olarak 2-3 milyar dolar harcadığı biliniyor. Bu bakımdan, elinden geldiği kadar daha fazla meyve toplamak istemesi normal. İkinci nesil Pascal mimarisi, bu doğrultuda firmanın Volta mimarisine kadar boşluk bırakmamasını sağlayacak.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia’dan rekor çeyrek dönem geliri

    Volta mimarisi ise, çok daha büyük geliştirmelere ev sahipliği yapacak. Aynı AMD Vega mimarisinde olduğu gibi, HBM2 belleklerin yaygın olarak son kullanıcıya ulaştırılacağı mimari Volta olacak. Volta mimarisinde, profesyonellere yönelik Titan X ekran kartının temel alacağı GV102, GTX 1200 serisinin temel alacağı GV104 ve daha orta seviye ekran kartlarının yer alacağı GV110 şeklinde çekirdeklerin olması bekleniyor. 


     







  • Samsung almasın, ekran kartlarımız da gider
  • Oğlum oha lan adamlar hiçbir şeyi kaçırmıyor anasını satayım.
  • Olum şaka gibi lan bir bakıyosun yeni kart aldım diye seviniyorsun 3-4 ay sonra kartın eski mimari oluyor :D

  • daha yeni 1060 aldıydık :)

  • ehey ehey :D bunlar napıyo lan rx 480 gelmeden yeni mimariyi üretip gönderirmiş samsung alın ulan diye :D

  • gtx 1000 serisi ile rx 400 serisi çöp oldu
    Forza Amd

  • Sonu yok bu işin, fırsatı bulunca alın, yetersiz gelene, keyif vermemeye başlayana kadar da takip etmeyin haberleri. Mutlu mesut kullanın.

  • Samsung'un girmediği bir gpu vardı onu da yapacaklar gibi helal olsun herfilere...

  • Yarı iletken üretiminde dev olduklarının kanıtıdır bu.
  • Vay be çekik gözlüler lehim yığınlarıyla dünyayı esir aldılar. Paraya para demiyorlar.Adamlar yapıyor be: Dakika başı yeni birşeyler yapıyorlardır. Yazıyı okurken bile konu eskiyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idombayci -- 14 Ağustos 2016; 6:05:39 >
  • rahat olun ya 2. nesil pascal bile gelmez daha en az 2 yıla. volta 5 yılı rahat bulur. güya geçen sene bu zamanlar hbm2 yle çıkacaktı a sından z sine kadar bütün pascallar. daha pacsalı geçen hafta anca alabildim. hayatta çıkmaz yenisi. süründürürler yine. 5 sene sonra gelecek voltada bile hbm2 olmayacağı belli.

  • Pascal alanlar üzülmesin yahu :) gerek yok ki, şeker gibi kart yapmışlar. Ben 6 ay sonra almayı düşünüyorum, 2. nesil Pascal için bekleyim mi yani? Asla :D

  • İyice p.kunu şey suyunu çıkardılar bu işin!!! ^_^ :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.